Nie ma miejsca, ne ma meszcza ne ma meszcza ne ma meszcza
Co o tym sądzicie? chodzi o tą ostatnia kraine z szufladami. Przecież tam są dwa miejsca wolne? a co by było gdyby pozwolili Reksiowi i Kretesowi usiąść?. Dla nich wszystko nie jest zbyt uprzejme ciekawe dlaczego.
Re: Nie ma miejsca, ne ma meszcza ne ma meszcza ne ma meszcz
Bo to faktycznie jest trochę nieuprzejme. Wyobraź sobie, że przychodzi do ciebie kolega i otwiera ci wszystkie szuflady w domu i pije sobie herbatę która się ''parzyła'' na stole. Myślę, że AidemMedia chciała to tak przekazać żeby gracze RIC wiedzieli jak się zachować gdy kogoś odwiedzają.
Ale mnie się wydaje, że to jakieś przesłanie. Morał jest taki: zapraszaj do stołu gości, potem się odwdzięczą tym samym. I pokazali, że ci co siedzieli byli nieuprzejmi i nie mili. Więc pokazali, że w życiu nie wolno być nieuprzejmym, tak jak w RiWC.
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
Oj, wy łobuzy, nie czytacie książek. Ten tekst i sytuacja pochodzi z "Alicji w Krainie Czarów". Kiedy Alicja spytała się herbatkowiczów, dlaczego tak mówią, chociaż są miejsca, tamci odparli, że zdenerwowali Czas i przez to zatrzymali się na porze herbatki. Nie mogą za często odchodzić od stołu (wiecie, przerywanie herbatki nie jest zbyt uprzejme...), więc zorganizowali to tak, że gdy już uznają, że pora zmienić talerzyki i filiżanki, przesuwają się jedno miejsce w bok. W ten sposób prędzej czy później przejdą wszystkie krzesła, ale nie pytajcie mnie, co to ma niby zmieniać, gdyż efekt jest taki, że jedynie Kapelusznik miał nieużywane filiżanki, a to tylko przy jednym okrążeniu. Tak czy inaczej Alicja podobno zniszczyłaby im system, więc nie mogła się dosiąść. Tak samo Reksio i Kretes, choć dochodzi również to, że nie powinno się ot tak wpraszać na herbatkę z twórcami swoich przygód, co nie?
Spoiler:
Począwszy od "podążania za białym królikiem", przez herbatkę "Beż meszcza" po zagadkowego kota.
Jeszcze jest w tej grze parodia z trylogii filmów Matrix:
Spoiler:
Motyw wyboru kości (tabletki), gadka Mateusza (Morfeusza), 2 oddzielne światy, tyle że w filmie tylko jeden jest prawdziwy (bardzo drastycznie pokazane ), a poza tym sam Matrix opiera się na Alicji w Krainie czarów (incepcja )
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości