Teraz jest Wt, 28 sty 2025, 04:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Warte polecenia opowiadania. 
Autor Wiadomość
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
Post Warte polecenia opowiadania.
Jak już wcześniej napisał AdamMag w drugim numerze gazety będziemy wyróżniać trzy najlepsze opowiadania czy też komiksy publikowane obecnie. Postanowiliśmy, że z opowiadać opiszemy:
Zgoda i Niezgoda - Kacper98, opis napisze Nika.
Poskromienie Kretesa - Api, opis napisze AdamMag.

Z komiksów sam wybrałem jeden komiks:
Reksio i Kretes: Skarb Umuritu - Kretes102, opis napiszę ja.

Tu się waham, nie ukrywam. Fabuła bardzo dobra, natomiast grafika nie zachwyca. Chciałbym tu przede wszystkim poznać zdanie Nieznanego, ponieważ jak sam powiedział jest najbardziej doświadczonym krytykiem opowiadań na forum. No więc, Nieznany, ty zdecyduj co z tym zrobić.

@Do opisujących: Starajcie się pisać opisy które mają najwięcej sześć/siedem zdań, opis jednego opowiadania nie możesz zająć całej strony.

Wt, 7 sty 2014, 19:57
Zgłoś post
Mistrz Gry

Naklejki: 4
Post Re: Warte polecenia opowiadania.
Tego komiksu nie śledzę na bierząco, ale po przelotnym zerknięciu i przypomnieniu sobie co i jak mogę powiedzieć, że komiks niczym specjalnym się nie wyróżnia od normalnych. Grafika taka sobie, za to z fabułą lepiej. Nie ma w nim niczego godnego jakiegoś wyróżnienia, ale również nie jest jakimś zaniżeniem normy, jest po prostu przeciętny. Decyzję, czy powinno się go oceniać na łamach gazetki, pozostawiam tobie.

"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)

Wt, 7 sty 2014, 20:06
Zgłoś post
Pod-ziemniak

No dobrze. Postanowiłem, że opis komiksu Kretesa102 nie znajdzie się w forumowej gazetce. Niestety nie mam propozycji na wyróżnienie innego opowiadania, ale zastanawiam się nad nowym opowiadaniem Czarnoksiężnika. Opowiadania niestety nie miałem okazji przeczytać, ale widzę po zachowaniu na Czacie, że forumowicze chcą następnej części. Widzę też, że opowiadanie ma dopiero jeden rozdział, może poczekamy na rozdział drugi? Nieznany, przepraszam, że cię tak męczę, ale ty czytałeś opowiadanie Czarnoksiężnika, co o nim sądzisz?

Wt, 7 sty 2014, 21:05
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Wątpię byśmy się wyrobili z napisaniem wszystkiego do rocznicy forum. Musimy coś skrócić, aby zaoszczędzić czas. Może zamiast opowiadań coś co było wcześniej? Polecane książki czy też filmy? Sam uważam, że dobrze został wymyślony pomysł z opowiadaniami, ale musimy zdążyć. Zresztą sami się wypowiedzcie czy chcecie skrócić coś innego.

Pn, 27 sty 2014, 08:45
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]