|
|
Teraz jest Wt, 28 sty 2025, 03:57
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Bliżej niż dalej....
Więc tak... Artykuły te które miałem napisać, napisałem. Mątek też. Adam, jeżeli to czytasz to pamiętaj o jak najszybszym napisaniu swoich, bo już tylko one pozostały. To jest ''zakończenie MMS'' i ''wieści z modowni''. W ramach ''gier i zabaw'' Mątek przygotował klasyczną grę w różnice, chyba każdemu znaną. Wiecie, dwa obrazki, trzeba znaleźć różnicę. Oprócz tego, postanowiliśmy z Mątkiem, że ''sprawdź jakim użytkownikiem jesteś'' będzie w trzecim numerze. Artykuły: | | | | Kod: Hobbit – księżka i film – recenzja. Dzisiaj przeczytacie recenzję ostatnio bardzo popularnej serii jaką jest książka i filmy Hobbit. John Ronald Reuel Tolkien jest autorem tejże książki, od której właśnie zacznę recenzować. Po Hobbita sięgałem wiele razy, jednakże często kończyło się to zwykłym końcem czytania po rozdziale opowieści. Może nie byłem jeszcze gotowy na czytanie tego utworu, nie odpowiadał mi styl pisma, oraz wiele wiele innych detali. Ostatnio spróbowałem jeszcze raz przenieść się do Śródziemia razem z lekturą Hobbit. Jak się okazało, książka od samego początku mnie wciągnęła. Styl pisarza okazał się bardzo przejrzysty i miły dla czytelnika, akcja rozgrywała się w bardzo dobrym tempie a autor co chwilkę obdarowywał odbiorcę ciekawymi wątkami. Kiedy wciągnąłem się już w historie nie mogłem się oderwać - także książkę przeczytałem w niecałą dobę. Fakt faktem, były wątki które niezbyt przypadły mi do gustu, gdyż brakowało mi w nich większego napięcia – ale były to tylko wyjątki. Podsumowując – to wspaniała książka dla osób szczególnie lubiących fantastykę. Autor fantastycznie bawi się słowem, czym urozmaica fabułę tej opowieści. Uważam jednak, że książka ta może okazać się trudną dla trochę młodszych czytelników. Naprawdę polecam i już nie mogę doczekać się momentu w którym będzie mi dane przeczytanie kontynuacji (Władcy Pierścieni). Czas przejść do filmu – ostatnio bardzo popularnego. Jak dobrze wiemy został on podzielony na trzy części – czyli jak dla mnie pierwszy błąd reżysera, który próbuje zrobić to na podobiznę Władcy Pierścieni. Cóż, jak dla mnie dwie części w zupełności by wystarczyły. W filmie dodane się nowe wątki, które nie uważam za jakieś szczególnie udane. Szkoda, że reżyser bardziej skupił się na nich niż na tych prosto z książki. Momenty, które w książce były tak krótkie w filmie porozciągane. To co w opowieści długie, w filmie krótkie. A szkoda. Film nie przypadł mi do gustu, zbyt przekombinowany. Nie widać w nim już tej prawdziwej historii którą napisał Tolkien. Tak to już jest w obecnych filmach na podstawie książek. To chyba tyle. Jeszcze raz polecam książkę a co do filmu – dla tych, którzy nie są fanami czytania myślę, że się spodoba. | | | | |
Wiemy, że nie wszystko zgodnie z rozpiską. Zresztą, trzeba było się śpieszyć, bo czasu było mało a Nika stosunkowo niedawno powiedziała, że nie napisze swoich artykułów. Jeżeli coś nie tak, piszcie.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Pt, 31 sty 2014, 19:28 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Re: Bliżej niż dalej....
Żarty również mamy i to od dłuższego czasu, a oto 5 różnic: Obrazek numer 1 został przeze mnie przerobiony, tu są odpowiedzi dotyczące tego gdzie znajdują się różnice: Mapa, Ołówek, Książka, Kari Mata... i ściana, czy co to tam jest. Kiedy Adam skończy pisać swoje artykuły zabiorę się za sklejenie tego.
|
Pt, 31 sty 2014, 19:37 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Oto artykuł dotyczący Plejady Gwiazd- nowej funkcjonalności, którą jutro wprowadzi Moderatorium Mam nadzieję, że jest dość długie. Zaraz przyślę Mątkowi logo
So, 1 lut 2014, 17:22 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
| | | | Kod: Hoho, wraz z Dziadkiem Mrozem zakończyliśmy trwający ponad pół roku konkurs Mr Monster's Show. Składał się z kilku dyscyplin rozłożonych w czasie, a do tych bardziej popularnych możemy zaliczyć feralny „Turniej Rycerski”, „Potwórny Teleturniej”, kurnikowy „Diabelski Młyn” i ekscytującą „Zgodę i Niezgodę”. Największymi bohaterami tych wydarzeń był Pan Potwór, Eris, Szanowny Pan Pan, Sir Ser, Smok Smokul, Slender Mole i Dziadek Mróz. Mimo, iż nie wszystkim użytkownikom podobała się ich obecność to oni wszyscy byli urozmaiceniem tego czasu spędzonego na forum. Najwięcej punktów w całkowitym rankingu wszystkich dycyplin Mr Monster's Show zdobył Mątek, za co niewątpliwie należą mu się gratulacje. Jaki będzie kolejny konkurs tego typu? Moderatorium milczy. | | | | |
So, 1 lut 2014, 19:32 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|