|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 06:40
|
Czy da się zbudować wechikuł czasu?
Autor |
Wiadomość |
Reksio20
Stawia Opór
|
Re: Czy da się zbudować wechikuł czasu?
Oczywiście że da się zbudować wehikuł to nawet prostsze niż myślicie
|
N, 20 wrz 2015, 12:13 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
Reksio20, proszę oświeć mnie Moja TARDIS się zepsuła i przydałaby mi się taka maszyneria w domu
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Śr, 14 paź 2015, 12:44 |
|
|
witoldw
Się Odezwał
|
Chłopaki i dziewczęta - wszystko zależy też jak zdefiniujemy "wehikuł czasu". Podejdę może do tematu trochę filozoficznie, bo dla mnie ten termin traktuję jako nostalgię - coś do czego lubimy wracać, ciągle powtarzać, by przeżyć na nowo, ale jednak z takim samym skutkiem. Stąd dla mnie ten motyw nabiera sensu, kiedy sięgam po starsze części Reksia. Chociażby taki Reksio i Skarb Piratów - przecież to niepodważalny klasyk (tak to ta część, którą tak rozpieszczam i uwielbiam ). Abstrahując od tego wszystkiego... chciałbym użyć tego prawdziwego wehikułu czasu i cofnąć się do czasów, w którym mógłbym stanąć w koncie jako naoczny świadek szkiców naszego bohatera .
_________________Proste
|
N, 25 paź 2015, 02:25 |
|
|
Komandor Groźny
Roz-kreca się
|
Ja tam nie wiem, ale moim zdaniem nie. To tak jakbyś złamał prawo grawitacji, a czy to możliwe? Nie.
|
So, 11 lut 2017, 14:58 |
|
|
Don Basilio
Norman
Dołączył(a): Śr, 19 lut 2020, 18:35 Posty: 237 Lokalizacja: Cieszyn
|
Osobiście uważam, że nie można tego sprawdzić. Technika idzie naprzód, w dzisiejszych czasach zaprzeczamy wielu prawom, które tworzyli dawni naukowcy. Kto wie, może za parę tysiącleci czas przestanie być dla nas barierą? W każdym bądź razie na pewno stworzenie tego urządzenia nie byłoby bezpieczne. Każdy wynalazek można jednak wykorzystać w dobrym i złym celu. Zatem pozostawmy ten problem przyszłym pokoleniom
|
Pn, 4 maja 2020, 13:13 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Da się, ale trzeba mieć lej czasoprzestrzenny. Na kraj przypadają tylko 3 leje . W Polsce są to: 1.Granica województw mazowieckiego i warmińsko-mazurskiego, podwórko koguta wynalazcy, staw 2.Dno najgłębszego jeziora podziemnego w Wieliczce (nie polecam używać tam leja, bo sól w oczy szczypie i psuje się beczka) 3.Dobrze chroniony przez sebixów lej w Sosnowcu pod jednym z garaży Mam nadzieję że pomogłem.
|
N, 7 cze 2020, 20:38 |
|
|