|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 06:09
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Sebek_Z_Reksia2003
Się Odezwał
|
Gdzie jest zapis?
Hej. Czy orientuje się ktoś gdzie jest zapis? Proszę też o nazwę tego pliku zapisu
|
N, 21 lut 2021, 17:01 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Re: Gdzie jest zapis?
w common są pliki Save, slot1, slot2, slot3, slot4
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
N, 21 lut 2021, 18:02 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Protestuję! Nie tylko te pliki, ale chyba praktycznie większość plików z rozszerzeniem .dta, podobnie jak to ma miejsce w RiC. Tak więc dla absolutnej pewności polecam przy chęci przeniesienia zapisów skopiować cały katalog common, a do tego również plik wehikul.ini znajdujący się w głównym katalogu gry (nie przechowuje on co prawda stanu zapisu, ale pewne podstawowe ustawienia). Dodatkowo, jeśli gra została zainstalowana w systemie Windows Vista lub nowszym pod ścieżką "C:\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub "C:\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", lub dowolną inną w "Program Files..." i nie jest uruchamiana z uprawnieniami administratora (nie pojawia się np. takie okienko przy włączaniu gry), zapisy nie znajdują się bezpośrednio w katalogu gry, a w całkiem innej lokalizacji: odpowiednio w "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub analogicznej.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
N, 21 lut 2021, 18:53 |
|
|
Sebek_Z_Reksia2003
Się Odezwał
|
Hej. Właśnie zauważyłem i tak coś podejrzewałem, ale jak uruchomiłem grę to uruchomiła się od nowa, ponieważ gra była odtworzona na starym dysku gdzie był Windows 7, a przeniosłem zapis na nowy dysk Windows 10. | | | | Dawid6 napisał(a): Protestuję! Nie tylko te pliki, ale chyba praktycznie większość plików z rozszerzeniem .dta, podobnie jak to ma miejsce w RiC. Tak więc dla absolutnej pewności polecam przy chęci przeniesienia zapisów skopiować cały katalog common, a do tego również plik wehikul.ini znajdujący się w głównym katalogu gry (nie przechowuje on co prawda stanu zapisu, ale pewne podstawowe ustawienia). Dodatkowo, jeśli gra została zainstalowana w systemie Windows Vista lub nowszym pod ścieżką "C:\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub "C:\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", lub dowolną inną w "Program Files..." i nie jest uruchamiana z uprawnieniami administratora (nie pojawia się np. takie okienko przy włączaniu gry), zapisy nie znajdują się bezpośrednio w katalogu gry, a w całkiem innej lokalizacji: odpowiednio w "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files (x86)\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu", "%LOCALAPPDATA%\VirtualStore\Program Files\AidemMedia\Reksio i Wehikuł Czasu" lub analogicznej. | | | | |
Dziękuję bardzo za zaangażowanie się. Niestety nie znalazłem na tym starym dysku, wczesniej skasowałem common w RiWC i próbuję odzyskać. Odezwę się co i jak, dziękuję
|
Pn, 22 lut 2021, 18:54 |
|
|
Sebek_Z_Reksia2003
Się Odezwał
|
Jaki polecicie program do odzyskania plików z Reksia?
|
Pn, 22 lut 2021, 19:32 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|