|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 06:40
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Morał?
Przed chwilą skończyłem grać w RIWC i natknąłem się na morał(chyba) Kretes powiedział:
-Zobacz Reksiu jak to się dziwnie w życiu układa wystarczy jedno małe przepraszam i cała historia zmienia obieg.
Więc morał z tego wynika taki,że wystarczy przepraszam i całe życie zmienia obieg(zmienia się)...
Co o tym myślicie?
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
Pn, 8 gru 2008, 18:39 |
|
|
Gość
|
Rzeczywiście wygląda to tak jakby twórcy Reksia specjalnie propagowali sztukę przepraszania. Jest to ważne, gdyż nie czarujmy się, mało osób w dzisiejszym świecie umie przepraszać...
|
Pn, 8 gru 2008, 20:03 |
|
|
Serpentus snake
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 31 lip 2008, 08:42 Posty: 519 Lokalizacja: Gabinet Serpentusa Snake
|
Tak....
Więc to taka gra przygodowo-edukacyjna
Czyżby morał był nie tylko w RIWC ?
_________________ Είμαι μερικές φορές μέση (που μου χαρακτήρα), είναι ο απόγονος
A volte mi media (che il mio personaggio), è il rampollo
|
Wt, 9 gru 2008, 15:39 |
|
|
garat007
Bywalec Nory
|
Tak , AidemMedia chciało nauczyć że trzeba przepraszać
_________________ HEJHO fanom reksia !!!!
Wróciłem po dwóch latach.
|
Pn, 15 gru 2008, 10:36 |
|
|
skiper-reksio
Bywalec Nory
|
Re: Morał?
i nie tylko że nie wolno podróżować w czasie!!!! Ale o przepraszaniu trzeba pamiętać
|
Pt, 4 sty 2013, 14:51 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
@odkop.
Oczywiście. Zawsze w życiu trzeba drugą osobę przeprosić, jeżeli zrobiło się komuś krzywdę. Najlepszym przykładem jest RiWC, gdzie Kretes zbił posąg Ibisa. Ale gdyby nie Reksio, zapewne Kretes by nie przeprosił, albo by się bał przeprosić. Dlatego trzeba przeprosić, chociaż nawet osoba tego nie przyjmie. To jest wyraz kultury i szacunku oraz skruchy. Pamiętajmy: słowo "przepraszam" nie jest trudne, tylko trzeba do niego dojrzeć lub przemyśleć swoje niektóre zachowania w stosunku do drugiej osoby.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 22 sie 2013, 16:19 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
@odkop
Bardzo mi się podoba, że w taki prosty i łatwy do zrozumienia sposób twórcy przekazali młodym graczom jakże ważną prawdę: zawsze trzeba przeprosić, jeśli zrobi się coś złego. Cała gra opiera się właśnie na tej zasadzie, bo jednym z powodów powstania złej przyszłości było brak "przepraszam". To pozornie nic nie znaczące słówko potrafi zmienić całą historię. Zgodzę się, Kretes, że musimy pamiętać, że słowo "przepraszam" nie jest trudne, tylko trzeba do niego dojrzeć lub przemyśleć swoje niektóre zachowania w stosunku do drugiej osoby.
|
Pn, 15 wrz 2014, 16:10 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|