|
|
Teraz jest Cz, 14 lis 2024, 07:46
|
Autor |
Wiadomość |
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Re: Turniej postaci v2
Jak dla mnie strażnik z Egiptu ma jakąkolwiek rolę w grze, bo samego Doktora Rolingstone mogło by równie dobrze nie być i Kapitan Nemo byłby w zupie sam
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Cz, 1 kwi 2021, 13:02 |
|
|
Hurricane
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 13 lis 2020, 13:05 Posty: 148 Lokalizacja: Kryjówka Kapłona Hurricane'a.
|
Odpowiem krótko i zwięźle. Doktor Rollingstone
_________________"Łaska Boga Twaroga jest... naprawdę olbrzymia."
|
Cz, 1 kwi 2021, 14:32 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Hah, no tak, widzę, że Kreton w Kotcie odnalazł brać medyczną. No coż, tak czy inaczej, trzeba przyznać, że to bardzo porządna i być może wbrew pozorom rozbudowana postać.
Co zaś do głosowania, no tu ponownie muszę powtórzyć za kolegą - Dr Rollingstone to (moim zdaniem) jedna z najlepszych postaci w całej serii, przynajmniej jeśli chodzi o te "trzecioplanowe". Może i nie spełnia kluczowej roli, ale jego wprowadzenie czyni ten świat zdecydowanie ciekawszym, bardziej rozbudowanym i interesującym, a nie prostą relacją o podróży z punktu a do punktu b. No i to oczywiście obok bycia genialną (bo podwójną) parodią, ładnie narysowaną i wspaniale zagraną postacią. No nie wiem czego można chcieć więcej.
Strażnika z Egiptu natomiast już w eliminacjach postawiłem dość nisko. Nie jest jakiś zły, ma nawet fajny akcent i sposób mówienia (choć głos trochę generyczny i łatwo go skojarzyć z innymi postaciami granymi przez pana Grzegorza Wolfa), ale jego teksty nie były dla mnie jakoś szczególnie ciekawe, trudno też było dostrzec jakiś charakter poza byciem strażnikiem (może tekst o ostrzałce pomógłby wywołać inne wrażenie).
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Pt, 2 kwi 2021, 12:17 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
A oto wyniki: Dr Rollingstone-3 Strażnik z Egiptu-1
Trzeci pojedynek: Kretti Kretonen vs Dorożkarz
|
So, 3 kwi 2021, 06:22 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Chyba ostatni pojedynek, w którym nie będę miał wątpliwości. Kretti Kretonen dzielnie stawia opór biednemu Dorożkarzowi, który znalazł się tu przypadkiem.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
So, 3 kwi 2021, 07:10 |
|
|
Hurricane
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 13 lis 2020, 13:05 Posty: 148 Lokalizacja: Kryjówka Kapłona Hurricane'a.
|
Tym razem dam wyjątek. Pół punktów dla Krettiego a pół na dorożkarza.
|
So, 3 kwi 2021, 08:52 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
|
może i Dorożkarz ma fajne teksty to nie może się równać ze zwrotem akcji związanym z Krettim
Więc głos idzię na Krettiego
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
So, 3 kwi 2021, 10:34 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Po przerwie Świątecznej wracamy z naszą grą. Wygrał Kretti Punkty Krettiego-2,5 Punkty Dorożkarza-0,5
Kolejny pojedynek: Narrator vs Suseł
|
Pn, 5 kwi 2021, 06:12 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Pewnie Narrator wygra, więc żeby zaznaczyć, że konkurencja z bezpostaciowcem jest nierówna, zagłosuję na Susła, choć bez wątpienia to Narrator jest bardziej rozbudowany.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Pn, 5 kwi 2021, 08:23 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
|
głosuję na Narratora, bo jednak lepiej łamał czwartą ścianę (na przykład gubiąc się w lochach)
|
Pn, 5 kwi 2021, 08:58 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
No i nie zdążyłem... Ale i tak bym głosował na tego, co wygrał. Oczywiście Narrator. Jedna z moich ulubionych postaci, wspaniałe zagrany, wspaniale napisany, wspaniale łamiący czwartą ścianę, w ogóle najlepszy.
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Pn, 5 kwi 2021, 09:38 |
|
|
Hurricane
Roz-krecony
|
Krótko i zwięźle: Narrator
|
Pn, 5 kwi 2021, 14:54 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Wynikiem 3 do 1 Narrator pokonuje Susła!
Następny pojedynek: Baron Żabba Harkokokonen kontra Marcowy Zając
|
Wt, 6 kwi 2021, 07:52 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Baron Żabba Harkokokonen to najlepszy przemytnik w tej części galaktyki, więc głos na niego. Zdecydowanie bardziej rozbudowana postać od Marcowego Zająca.
|
Wt, 6 kwi 2021, 08:16 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
|
Jak dla mnie Żabba nie jest ciekawą postacią, zwyczajna marionetka Kuratora, więc głosuje na Marcowego Zająca
|
Wt, 6 kwi 2021, 09:56 |
|
|