|
|
Teraz jest Pn, 27 sty 2025, 20:26
|
Autor |
Wiadomość |
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 229 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Re: Turniej postaci v2
N-no nie wiem. Wanda Niken jest ciekawa i calkiem zabawna, ma naprawdę fajne dialogi, ale chyba również postawię na Jean-Paula. To jednak jeden z Kretonów, fantastycznie wymyślonej grupy, posiadającej na dodatek mocno niejednoznaczny charakter, który poddać by można licznym spekulacjom. Do tego, choć ma pewnie mniej dialogów niż Maldurf, często wydają mi się one lepiej napisane i kładą mocniejszy nacisk na sam charakter Jean-Paula, co jest na pewno wyróżnia go na plus w tej grupce. Tak więc głos na niego, na J. P. Kretiena.
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
N, 11 kwi 2021, 09:24 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Wanda Niken nie ma takiego charakteru jak J.P. krettien u którego obrażona mina jest bardzo charakterystyczna
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
N, 11 kwi 2021, 13:22 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Wyniki 1/8 finału: Ferment Kott-4Blubb-1 Dr Rollingstone-3Strażnik z Egiptu (szkot)-1 Kretti Kretonen-2,5Dorożkarz-0,5 Narrator-3Suseł-1 Baron Żabba Harkokokonen-3,5Marcowy Zając-1,5 Pomocnik mistrza zakonu średniowiecznego-2,5Lovelas-0,5 Karczmarz-1 Szaman Rafiku-Miku-3Wanda Niken-0,5 J.P Kretien-3,5Ćwierćfinał od jutra
|
Pn, 12 kwi 2021, 11:08 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 661 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Ale super wyniki. Jak widać, połowa postaci jest z RiU. Narrator w pewnym sensie również, a reszta jest z RiKN. Pomocnik Wielkiego Mistrza trafił tu natomiast trochę przypadkiem.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Pn, 12 kwi 2021, 12:12 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Pierwszy pojedynek ćwierćfinałowy:
Ferment Kott vs Doktor Rollingstone
|
Wt, 13 kwi 2021, 07:43 |
|
|
Hurricane
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 13 lis 2020, 13:05 Posty: 148 Lokalizacja: Kryjówka Kapłona Hurricane'a.
|
Ferment Kott
_________________"Łaska Boga Twaroga jest... naprawdę olbrzymia."
|
Wt, 13 kwi 2021, 08:06 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
|
Doktor Rollingstone
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Wt, 13 kwi 2021, 09:10 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Trudne, bo Kaczor trochę zachwiał moją pewnością co do wyższości Doktora Rollingstona, ale chyba mimo wszystko jest on ciekawszy od Fermenta Kotta, szczególnie biorąc pod uwagę wiadomość o nim w gazecie, mimo że wpływ na przebieg fabuły ma mniejszy.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Wt, 13 kwi 2021, 10:54 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 229 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Ja zchwiałem pewnością co do wyższości Rollingstone'a? Kiedy, ja jestem największym piewcą supremacji tej postaci w okolicy! Ferment Kott jest fajny, jest bardzo dobrą parodią, jest ciekawie wymyślony, nieźle zagrany (choć mnie osobiście, jak już chyba kiedyś pisałem, lekko irytuje jego głos przy dłuższym słuchaniu) i stanowi niezły materiał do rozbudowy, nie jest tak zamkniętą postacią jak niektóre. Ale Doktor Rollingstone to jest jednak - wtórując słowom, które już niejednokrotnie padały - tier 1. Imo jedna z dwóch najlepiej zagranych postaci drugoplanowych (drugą jest Rafiky-Miky z tej samej lokalizacji). Idealny charakter, sporo nawiązań, wspaniałe kwestie dialogowe i cudownie żaden wpływ na fabułę (I co ciekawe, to właśnie te przypadkowe postaci...). Kocham Doktora Rollingstone'a, bez niego te gry nie byłyby tym samym. Głos na niego.
|
Wt, 13 kwi 2021, 17:14 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
Wynik głosowania to 3 do 1. Doktor Rollingstone awansuje do półfinału!
Drugi półfinał: Kretti Kretonen vs Narrator
|
Śr, 14 kwi 2021, 06:51 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
|
tym razem mój głos idzie do Narratora
|
Śr, 14 kwi 2021, 07:24 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
|
Nareszcie! Mogę znaleźć kogoś, komu nawet Kretti Kretonen nie jest w stanie dorównać. Głos na Narratora.
|
Śr, 14 kwi 2021, 07:31 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
Oczywiście należy uznać zdecydowaną wyższość Narratora. To dużo bardziej rozbudowana i ciekawsza postać, która mogłaby konkurować z postaciami pierwszoplanowymi, a nie losowymi Kretonami. Kretti jest fajny, teksty o nim są całkiem legendarne, sama jego postać jest okryta pewną tajemnicą, której częścią mogą być drastyczne przeżycia z dzieciństwa oraz bestialstwa wyrządzone kurańskim cywilom w imię zemsty i kreciej supremacji (you never know...). Generalnie świetna postać, bardzo ciekawa, ale obiektywnie znacznie bardziej low-effort, że tak się wyrażę, niż większość występujących w PR. Mój głos zdecydowanie idzie na Narratora, bardzo sympatyczną, mądrą i świetnie przeczytaną postać, na temat której można by długo dyskutować.
|
Śr, 14 kwi 2021, 13:49 |
|
|
Hurricane
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 13 lis 2020, 13:05 Posty: 148 Lokalizacja: Kryjówka Kapłona Hurricane'a.
|
Narrator
_________________"Łaska Boga Twaroga jest... naprawdę olbrzymia."
|
Śr, 14 kwi 2021, 17:08 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
|
4 do 0, i Narrator żegna Frajera, 4 do zeeeeera!
3 pojedynek ćwierćfinałowy: Pomocnik mistrza zakonu średniowiecznego vs Baron Żabba Harkokokonen
|
Cz, 15 kwi 2021, 10:51 |
|
|