|
|
Teraz jest So, 14 cze 2025, 19:39
|
Autor |
Wiadomość |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
 Re: Tajemnica Świata-RPG
c) Antosia Szprychę
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 1 maja 2014, 19:22 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Lobon - Dzień dobry, witamy w ratuszu miasta Rotua. W czymś pomóc? Co odpowiadasz osobie pracującej w okienku?MątekWalka: Teraz step był całkowicie pusty. CO ROBISZ?Wymyśl, co robisz. Kretes102 - Ziutka, a ty wiesz, że mnie do partii przyjęli? - Ciekawe do jakiej! - Do tej... Tolerancji i Prawa. Zyskałeś właśnie swojego pierwszego pomocnika, Antosia Szprychę. Będzie ci pomagał w rekrutacji nowych pracowników, układaniu programów i ogólnie w rozgrywce. Możesz używać tylko dwóch pomocników na turę (zawsze masz możliwość ich zmiany, to jednak kosztuje rundę). Każdy z pomocników ma jakąś specjalną specjalność. Ten obecnie podwaja twoją szansę na wygranie wyborów (poparcie). Następne wybory to wybory to sejmu i senatu. Są już wkrótce, więc musisz się postarać, by wejść do sejmu. Obecne poparcie: 0% CO ROBISZ?Wymyśl, jak zwiększyć poparcie. Musisz mieć co najmniej 5 procent poparcia (z obecnym pomocnikiem 2,5%), by wygrać ten quest.
|
Cz, 1 maja 2014, 20:04 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Idę sobie na lody, do pana Stanisława. Mam nadzieje, że w sklepie mięsnym je sprzedają.
|
Cz, 1 maja 2014, 20:07 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
No cóż, robię program wybiorczy, a w nim: - Praca dla każdego i emerytura od 57 roku życia! - Udzielam się wszędzie, a Antek śpiewa swoje przeboje. - Są koncerty oraz pokazywanie, że będzie lepiej za mojej kadencji - Nie słuchajcie radia Eska głosujcie na partie, które was kłamią! - Ciągłe muzyki oraz pieniądze dla osób, które właśnie tą kasę potrzebują. - Pomoc zdrowotna dla emerytów, rencistów oraz wszystkich za darmo i bez przekrętów. - Tanie leki - Koniec z korupcją i lichwiarstwem - Pełna demokracja, a nawet więcej (czyli jakolicja) - Internet w każdym domu - Telewizor w każdym domu - Antoś Szprycha w każdym domu - Nowe programy - Nowe zapomogi - Nowe rzeczy i rozbudowana infrastruktura. Oraz inne, potrzebne rzeczy. Każdy dostaje na wstępie zaproszenie do restauracji. Zwłaszcza ludzie na ulicy dostają zaproszenie TiP-u na nasz koszt oraz kaseta Antka Szprychy. To wszystko.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 1 maja 2014, 20:32 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Kretes102 Zaczynałeś zdobywać popularność. Obecne poparcie: 10% (bez pomocnika 5%) Masz odpowiednie poparcie, by wejść do sejmu i senatu. CO ROBISZ? a) staram się jeszcze bardziej zwiększyć moją popularność. b) rekrutuję: Pelagię Górską lub panią Solejukową c) czekam na wybory Mątek Poszedłeś do mięsnego sklepu pana Stanisława. Rzeczywiście sprzedawał lody. Był Polakiem. Ucieszyłeś się, że nie jesteś otoczony tylko przez Białe Dziady. W pomieszczeniu było dużo ludzi, ale szybko sobie poszli. Wyglądali podobnie do tamtych Rosjan, lepiej nie było ich zaczepiać. Podszedłeś do lady. CO ROBISZ? a) pytam pana Stanisława. Napisz, o co się pytasz. b) kupuję lody c) wychodzę ze sklepu.
|
Pt, 2 maja 2014, 06:10 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Zdecydowanie wybieram odpowiedź b).
|
Pt, 2 maja 2014, 06:40 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Mątek - Poproszę lody o smaku waniliowym - złożyłeś zamówienie. Stanisławowi spodobał się twój gust i postanowił zostać twoim pomocnikiem. Możesz używać tylko dwóch pomocników na turę (zawsze masz możliwość ich zmiany, to jednak kosztuje rundę). Każdy z pomocników ma jakąś specjalną specjalność. Ten przyśpiesza zdobywanie poziomów. TO JAK? a) niech zostanie moim pomocnikiem i da mi moje lody! b) niech nie zostanie moim pomocnikiem, nie obchodzi mnie, że może się fochnąć.
|
Pt, 2 maja 2014, 07:42 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Hmm... Wybieram b). Stanisław, wybacz.
|
Pt, 2 maja 2014, 07:43 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
a) staram się jeszcze bardziej zwiększyć moją popularność, poprzez szerszą kampanię wyborczą oraz pukanie do mieszkań i pomoc przy obowiązkach domowych. Antoś Szprycha śpiewa razem z Ziutką. Ogłaszam się wszędzie, pomagam ludziom, przypadkowym przechodniom i mówię, że los obywateli jest najważniejszy.
|
Pt, 2 maja 2014, 09:01 |
|
 |
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
Mogłaby zaprowadzić mnie pani do nowo powstałej partii T....
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA. Vamos!Na zawsze!
|
Pt, 2 maja 2014, 10:21 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Mątek Stanisław się rozgniewał i zjadł twoje lody. Następnie gdzieś zadzwonił. Po chwili pomieszczenie było pełne Białych Dziadów gotowych do walki. CO ROBISZ? a) zaczynam walkę b) uciekam c) proponuję Stanisławowi rozejm Kretes102 Zwiększasz swoją popularność. Wybory zbliżają się wielkimi krokami. Niektórzy się do ciebie zniechęcili, uważając cię za jakiegoś jehowitę czy innego czorta. Obecne poparcie: 20% (bez pomocnika 10%) CO ROBISZ? a) rekrutuję: Pelagię Górską lub panią Solejukową b) czekam na koniec wyborów. Lobon - Co pan plecie? Jaka partia? Czy pan czuje się dobrze? CO ROBISZ? Wymyśl, co robisz.
|
Pt, 2 maja 2014, 12:10 |
|
 |
Matek
Pod-ziemniak
|
Wybieram c) i a) zarazem.
|
Pt, 2 maja 2014, 12:12 |
|
 |
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
Tip?! To pani nie słyszała?! Mówią,że pomogą człowiekowi w każdej sytuacji...
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA. Vamos!Na zawsze!
|
Pt, 2 maja 2014, 13:59 |
|
 |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
a) rekrutuję Pelagię Górską
|
Pt, 2 maja 2014, 19:15 |
|
 |
Autor8
Lord Protektor
|
Mątek Stanisław fochnął się forever i nasłał na ciebie kolejnych Dziadów. Walka z Dziadami się zaczyna. a) drapię ich Kretes102 Zrekrutowałeś kolejnego pomocnika. Daje ci ona darmowe pierogi x3 co trzy rundy. Mają one właściwości lecznicze. Co robisz? Lobon Pani z okienka po kogoś zadzwoniła. Po chwili zemdlałeś. Ocknąłeś się w białym pomieszczeniu bez klamek.
|
So, 3 maja 2014, 12:12 |
|
|