|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 15:30
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Zdjęcia bez kontekstu, ale z opisem
Autor |
Wiadomość |
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 227 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
Zdjęcia bez kontekstu, ale z opisem
Wpadł mi do głowy pomysł na zabawę, mam nadzieję, że ciekawy. Zainspirowały mnie trochę facebookowe łańcuszki. Całość polega na tym, że jakaś osoba wrzuca pozbawione sensu zdjęcie (byle autorskie), które może przedstawiać cokolwiek - przedmiot codziennego użytku, kawałek ściany, krzaczek, zwierzę, Waszą rękę (albo inna kończynę), Gustaw jak chce, to może nawet tego swojego wymarzonego selfioka wstawić, itd. Zachęcam do używania różnych filtrów, które uczynią zdjęcie bardziej tajemniczym. Z drugiej strony, fajnie by jednak było, gdyby to nie były jakieś takie totalne abstrakcje, w stylu rozmazane krechy, ale żeby to jednak coś przedstawiało, tylko nie do końca jednoznacznie. Zabawa polega na tym, że autor zdjęcia nominuje jakąś osobę, która jakaś inna osoba musi nadać temu zdjęciu tytuł, najlepiej możliwe najbardziej "poetycki" i absurdalny, po czym załączyć własne zdjęcie , nominując przy tym kolejną osobę. I tak to się ma ciągnąć. Jeśli ktoś nie odpowie w przeciągu dwóch tygodni, to zabawa się resetuje i ktokolwiek może wrzucić zdjęcie, rozpoczynając całość od nowa. Fajnie by było, jakby nominowane były różne osoby, a nie wciąż te same, więc zachęcam, aby nominować tylko takich użytkowników, którzy nie wrzucali zdjęcia od co najmniej trzech postów w tym temacie. Tyle mi na razie przyszło na myśl, zasady zawsze możemy modyfikować w razie potrzeb. Wrzucam zatem pierwsze zdjęcie i rozpoczynam zabawę: A nominacja leci do... (werble) kretonapodziemnego!Nominacje podobno są fuuu, ale spróbuję jeszcze raz, najwyżej [s]o ile zabawa nie umrze zanim się urodziła z czasem się to wywali. To może Burak Chrumburak?[/s] Tak, nominacje ostatecznie są fuuuu
_________________Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
|
Wt, 25 maja 2021, 09:33 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Re: Zdjęcia bez kontekstu, ale z opisem
"Pakiet podróżny", bo to jest chyba napisane musiałem wkleić do Discorda, by działało
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Ostatnio edytowano Cz, 27 maja 2021, 18:00 przez Burak Chrumburak, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt, 25 maja 2021, 14:19 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
a nominuje Newta Salamandera
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
Wt, 25 maja 2021, 18:09 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Nazwę to "Rozpikselizowany kot tajemnic", bo nie mam lepszego pomysłu Daję zdj i nominuję Dawida
|
Wt, 25 maja 2021, 18:32 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
"Oko anaglifu" Zgodnie z sugestią Kaczora nie nominuję nikogo specjalnego, bo zabawa trochę przez to umiera
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Cz, 27 maja 2021, 16:52 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 227 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
|
*sugestią Kretona Hmmm, może "Zębata transcendencja eterycznej technologii"
|
So, 29 maja 2021, 16:35 |
|
|
Kaczor Dziennikarski
Norman
|
"Przyjaźń w odmętach historii zakopana"
|
So, 23 paź 2021, 18:27 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |