|
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest Pn, 18 lis 2024, 23:35
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|
Turniej wiedzy z "Gwiezdnych Wojen"
Autor |
Wiadomość |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Turniej wiedzy z "Gwiezdnych Wojen"
"Star Wars" to moja ulubiona seria filmowa, więc postanowiłem zrobić turniej wiedzy o "Gwiezdnych Wojnach". Nagrodą będzie zrobiony przeze mnie Star Warsowy avek (niestety, nie gif). Zasady: -6 uczestników -3 rundy (pierwsza o pojazdach, druga o postaciach, trzecia o miejscach) -570 pytań po 1 punkt (w każdej rundzie 30 dla każdego uczestnika) -30 zadań po 5 punktów (w każdej rundzie, oprócz 180 pytań jest także 10 zadań - wszyscy uczestnicy dostają te same zadania, ale z różnymi "przykładami") -180 kategorii (90 kategorii do pytań w każdej rundzie, zadania nie mają kategorii) Innymi słowy: 6 uczestników zmierzy się w trzech tematycznych rundach, w których będą musieli odpowiedzieć na 30 pytań na różne tematy, a następnie rozwiązać 10 zadań. Na odpowiedź lub rozwiązanie mają 24 godziny. Po ich upływie podaję prawidłowe odpowiedzi i zadaję nowe pytania lub zadania. Pytania są zamknięte (podane są możliwe odpowiedzi), a zadania otwarte (piszecie, co wiecie). Lojalnie uprzedzam, że pytania i zadania będą dotyczyły nie tylko filmów, ale też innych źródeł: serialu, książek, komiksów, gier... Przykłady pytań:
Kategoria: Rasy Darth Maul był: A. Twilekiem; B. Zabrakiem; C. Nautolaninem; D. Torgutaninem.
Kategoria: Maszyny kroczące Najmniejszą z maszyn kroczących była: A. AT-RT; B. AT-ST; C.AT-AP; D.AT-AT
Kategoria: Ewoki Przywódcą Ewoków był: A. Chirpa B. Logray C. Tokkat D. Wicket
Przykłady zadań: Jakim mieczem świetlnym (kolor i ew. kształt) walczyły następujące postaci: -Darth Maul -Mace Windu -Obi-Wan Kenobi -Shaak Ti -Kit Fisto (inny wariant: Plo Koon, Starkiller, Yoda, Darth Vader, Luke Skywalker)
Ile skrzydeł miały następujące pojazdy: -T.I.E. Fighter -A.R.C. 170 Starfighter -Kanonierka Republiki -Vulture Droid -Gwiezdny Niszczyciel Imperium
Jakim typem droida był: -R-3PO -R3-S6 -TX-20 -IG-88 -2-1B
Czekam na zgłoszenia!
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 22 mar 2012, 21:00 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 1 ] |
|