Założyłem ten temat, bo jestem ciekaw ile mamy na forum chętnych do tej "sekty"-no i to w końcu ten dział to kanały, więc chyba nie ma w tym nic złego. Jeśli się uda to co jakiś czas będą się tu pojawiały informacje i ciekawostki na temat naszego wyznania, a już jutro tekst przysięgi i Twarogowe CREDO, czyli wyznanie wiary. Zapraszam do klikania w ankiecie, która służy doliczenia wyznawców! Kiedy zgłosi się 11 wyznawców dostaną oni tytuły/rangi. Kolejni oczywiście też, ale ci pierwsi(moja szczęśliwa liczba-11) będą po prostu pierwsi, więc dostaną wysoki tytuł. Wszystkie rangi, tez później podam. Proszę potraktowac to jako pewien rodzaj zabawy i przekazywać Mi w tym temacie negatywnych emocji, komentarzy, gróźb, ostrzeżeń, bw końcu nie sanie się tu nic złego, a dział to przecież kanały. (i to oczywiście nie jest żadne RPG, chociaż po pewnym czasie może wykazywać pewne podobieństwa, a także może zawierać sladowe ilości twarogu z mleczka kokosowego ).
A no tak mi się nudziło... Chodzi o to, że w ankiecie(liczącej wiernych) zaznaczasz jedną z dwóch opcji i w ten sposób stajesz się wiernym. Jak będzie z 11 wiernych to bedę pisał więcej(mam już parę pomysłów)informacji o wierze itp. a poza tym jako wierny możesz się tym pochwalić w swoim podpisie, ale na razie wszystko owiałem tajemnicą... To jak dołączasz?
P.S. Oczywiście każdy kto dołącza, jeszcze przed zaznaczeniem w ankiecie musi napisać, że dołącza, bo ankiety są niestety anonimowe.
Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem. "Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
No... Czy ja wieeem... No taki rodzaj zabawy powiedzmy... No skoro nie jestem modem, to nie mogę zrobic zbyt wiele, a taka sekta istnieje na facebooku, tyle, że tam chodzi o twaróg, nie o posąg z reksia... A czy to musi mieć sens? Ale chciałbym zobaczyć tez ile osób by się zgłosiło... Proszę, nie zamykajcie co?
Hm... Robię zakład, że nikt się nie zgłosi w przeciągu trzech dni. Co ty na to?
Spoiler:
Wierzę w jednego Boga Twaroga, Ojca twarogu, Stworzyciela twarogu i zagadek, wszystkich rodzajów, kolorów i smakó.
I w jeden jedyny jego posąg ocalały, zesłany od Niego, wiecznie stojący, niewzruszony, na wyspie przeznaczenia, naprzeciw wielkiego Kreta wiernego jego wysłannika, który w kamień został przemieniony, przez zazdrosnego boga, którego wiara nic nie znaczyła, albowiem tylko Twaróg jedynym moim jest Bogiem,
Najwłaściwsza jego wiara, Najmiłościwszy On, przeto z twarogu powstałem, przeto w twaróg się obrócę.
A wszystko z twarogu, przez twaróg, przez naszego Boga, jedynego Twaroga.
Który zstąpił na wyspę, w którego wierzył sam Kretes, i pies z gwiazd, który Jedyny odpowiedział na zagadki, które wyszły od Niego.
Jeden Twaróg, jeden twaróg, jeden pies z kretem, wielkimi wyznawcami Boga, na zawsze.
twaróg z Twaroga, zagadki z Jego mądrości, twaróg prawdziwy z Twaroga prawdziwego, Boga naszego, z mleka kokosowego stworzony, przez ręce pana wyrobiony, współistotny zagadkom, utworzył posąg Boga, i za sprawą kapłona wielkiego przyjął wygląd czcigodnej kaplicy, niby obraz jakiejśtam nornicy, wysławiają go wszyscy górnicy, stał się twarogiem.
I zjedzony nazajutrz dnia, jak oznajmia żołądek, przetrwał tylko jeden posąg, od tamtego dnia głód nie ominął grządek.
Wierzę w Boga Twaroga, on jest moim panem, on martwi się użytkownika wierzącego banem, on jedyny, on nie jest z jarzębiny, on nie wyżera budyniu, jak ten, o którym wszyscy wiemy.
A liczbie wiernych Twaroga nie będzie końca. twaróg, który od mleka (kokosowego) pochodzi, mleko poświęcone, więc połączmy się w wierze, i smarując się twarogiem, powtórzmy jeszcze raz, albowiem Wierzę w Boga Twaroga, Twaren
Przysięga:
Spoiler:
Przysięgam wierzyć od twarogu po twaróg, w Twaroga, mojego Boga, którego ręka zawsze, zawsze jest jak noga, a ucho, jak nos, więc usłysz mój głos, bo przysięgam wierzyć w ciebie, Boże Twaroże.(tak to poprawna forma) Twaren.
A już jutro przebieg ceremoni uświęcającej, tzw. Myszy Świętej Zjadającej Twaróg.
Widzę, że ktoś się ujawnił w ankiecie, ale nic nie napisał, więc? kto to?
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
Cz, 16 maja 2013, 12:36
Waruga
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 20 mar 2010, 20:43 Posty: 145 Lokalizacja: Pff jak by cię to wogule interesowało :/
Naklejki: 0
Re: Wyznawcy Boga Twaroga
Według mnie troche przesadziłeś z tą modlitwą/credo (no wiesz zmienianie katolickiej modlitwy nie wiem czy to dobrze) ale to oczywiście tylko moje zdanie więc nie miej mi tego za złe ;p
_________________ Taaaak ludzie wróciłem siać chaooos i zniszczenie!!!! A tak po prawdzie wróciłem bo tża wrócić kiedyś na stare śmieci Mój awek z cieniem wykonał Mątek
No przyznaje starsza wersja była zupełnie moja, a tu modułem było CREDO katolickie, no ale to tak na zachętę.
No i co z tym "starym wyznawcą", który mimo "niby swojej wiary" ujawnił się anonimowo. No bo nie wiem komu nadać wyżej wymieniony tytuł, oraz określenie drugiego z jedenastu.(ja jestem ten pierwszy, ale potem może wypadnę sobie poza rangi i bedętylko obserwował)
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
Cz, 16 maja 2013, 12:43
Waruga
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 20 mar 2010, 20:43 Posty: 145 Lokalizacja: Pff jak by cię to wogule interesowało :/
Naklejki: 0
Re: Wyznawcy Boga Twaroga
A chciałbym cię zapytać o co dokładnie chodzi z tym ujawniam się jako stary wierny?
_________________ Taaaak ludzie wróciłem siać chaooos i zniszczenie!!!! A tak po prawdzie wróciłem bo tża wrócić kiedyś na stare śmieci Mój awek z cieniem wykonał Mątek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości