|
|
Teraz jest Wt, 28 sty 2025, 04:00
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Szata graficzna.
Tak, Matek pole popisu dla Ciebie. Jeżeli spojrzymy na poprzedni numer, cóż, nie jest on zbytnio bogaty w obrazki. Trzeba to zmienić, bo bogata grafika urozmaica numer i sprawia przyjemniejsze wrażenie. Wprawdzie, nie wyrobimy się do końca świąt, aczkolwiek myślę, że mógłbyś powstawiać jakieś kolorowe jajka czy coś. Jeżeli cokolwiek będzie się działo na forum na Wielkanoc (a już wszedł jakiś tam powrót, więc pewnie...) do artykułu o tym całym zajściu będzie można dodać te kolorowe pisanki. Oprócz tego, jeżeli najdzie mnie jakiś obrazek do artykułu, to złożę Ci tu zamówienie. Masz jakiś pomysł? Wstawiaj. Standardowo, należy mieć trochę obrazków Reksia, a co już uważasz dalej, twórz - przyda się. Zapraszam do udzielania się w tym ważnym temacie, może ktoś będzie miał jakiś ciekawy pomysł.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
So, 19 kwi 2014, 10:05 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Re: Szata graficzna.
Czy dałbyś radę Mątek stworzyć z szablonu XIX wiecznej gazety pisemko bardziej nowoczesne? Czyli takie z dużym zdjęciem na okładce i z dużą ilością obrazków, jednak wszystko nadal w stylu sprzed wieków dwóch? Dałbyś radę? Co myślisz o tym pomyśle? Możemy wykorzystać do prezentacji gazetki zmodyfikowany BBCode Plejady Gwiazd, to uczyni czytanie jeszcze przyjemniejszym.
Śr, 23 kwi 2014, 08:41 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Hm. Powiedzmy, że umiałbym, jednak lepiej, aby gazetka się nie zmieniała z wyglądu. Teraz wygląda zdecydowanie dobrze. Żeby nadrobić mogę dodawać więcej zdjęć do gazetki, jednak, musicie sami wymyślić co mam dokładnie pokazać.
|
Śr, 23 kwi 2014, 08:51 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
No skoro tak myślisz... moim zdaniem fajnie by to wyglądało. Taki nieprzesolony magazyn z XIX wieku No ale to jest tylko koncepcja... Więcej obrazków! A jakich? No to już przecież zależy od artykułu. Może do tego obrazki Reksia i Kretesa tu i ówdzie (dopasowane do tematu). Ciężko na razie o tym mówić.
Śr, 23 kwi 2014, 09:00 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
|
Mi osobiście pomysł się podoba, jednakże nie zajmuję się stroną graficzną gazetki, więc mało mam tu do powiedzenia. ;p Jak dla mnie, to ty tu jednak powinieneś zabłysnąć błyskotliwością, nie my.
|
Śr, 23 kwi 2014, 11:14 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Zgodnie z życzeniem Kaczpra, poprawie jeszcze kiedy Kaczper zmieni artykuł o ZIN.
|
N, 27 kwi 2014, 13:47 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
|
Jest okey, tylko sugerowałbym bardziej wyraziste obrazki w ''warte polecenia''. Poza tym, zapewne do końca ZiNII pozostały już tylko dni, więc zmienię jak się już skończy. Co do obrazków... mógłbyś wcielić w życie pomysł kogoś tam z ''reklamami'' gdzieś po bokach. Wiesz, np; takimi które wieszał Al Chomik na swoim budynku. Ewentualnie można by było zareklamować coś z forum, ale co?
|
Pt, 2 maja 2014, 10:11 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|