Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 00:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Cele oddziału III 
Autor Wiadomość
Mag bezczelny

Naklejki: 7
Post Cele oddziału III
Witam wszystkie osoby, które dostały się do III oddziału Gwardii Reksia. Ten oddział dostał bardzo nietypowe zadanie stworzenia trailerów gier z Przygód Reksia. Myślę, że nie będzie to trudne, jeżeli dobrze rozłożymy między siebie pracę. :mrgreen:

Co musimy zrobić?
Przygotować kilkuminutowe trailery fanowskie wszystkich gier z Pierwszej Serii Przygód Reksia oraz jeden podsumowujący wszystkie gry i zachęcający do sięgnięcia do nich. W sumie 6 filmików.

Jak rozłożona będzie praca?
Najpierw kierownik literacki będzie musiał wymyślić fabułę filmiku. To on zadecyduje jaką formę będzie miał zwiastun. Nie ukrywam, że fajnie by było gdybyśmy zrobili tzw. Cinematic Trailer, czyli filmik z własną historią opartą na fabule gier. Dlatego tak restrykcyjnie szukaliśmy osoby na stanowisko kierownika literackiego (potrzebny był ktoś kreatywny). Ta osoba będzie miała duże pole do popisu. Niestety, dialogi które będą prowadzone między bohaterami filmików muszą pochodzić z gier. To takie jedno utrudnienie :D Myślę, że mimo to nie jest to dużo pracy.
Gdy scenariusz już będzie gotowy, kierownik grafiki będzie musiał wysilić się kreatywnością i przygotować tła, postacie, przedmioty i niektóre animacje. Na tym stanowisku także można puścić wodzę wyobraźni. Screeny dla kierownika grafiki będą zdobywać osoby wybrane do pomagania. Kiedy już wszystko będzie gotowe ja zajmę się montowaniem filmiku i tworzeniem wszystkich większych animacji. Zadaniem pomocników będzie znalezienie w plikach gry kwestii mówionych, których wykorzystanie przewidział kierownik literacki.
Gdy już wszystko będzie gotowe wstawimy to na specjalny kanał na YouTubie.

Jakieś pytania, wątpliwości? Zapraszam do dyskusji!

Śr, 23 kwi 2014, 09:37
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
Post Re: Cele oddziału III
Świetnie. Jednak uważam, że nie potrzebuję jakiejś specjalnej pomocy do zdobywania screenów - otóż, dysponuję ich sporą ilością. Kiedy nie będę miał jakiegoś potrzebnegp screena wtedy poproszę o pomoc. :)

Śr, 23 kwi 2014, 15:58
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Naklejki: 0
Ok,pomysł super. Cinematic Trailer?Nie ma sprawy. Może nie róbmy "ty zrób o RISP a ja o Riu". Chcę każdy pomysł przedyskutować z Ż.Artem .Trzeba,w jakiś sposób szczególnie zachęcić oglądających. Tak więc,chciałbym,aby przy każdym filmie był element zachęty tzn."Myślisz, że gra point'click z Rexem to prosta przygodówka?Mylisz się..."
Jak to ktoś powiedział"Zakazany owoc najlepiej smakuje". Jeśli chodzi o inne próby zachęcanie niektórych do nie tylko grania w "Reksia", ale też bywania na forum,oto moje pomysły viewtopic.php?f=2&t=7791&start=120
(jakoś nikt nie skomentował...)No cóż,czekam na Z.Arta,co on o tym myśli.

Obrazek
Vamos!Na zawsze!

Śr, 23 kwi 2014, 18:55
Zgłoś post
Mag bezczelny

@Matek: No to w takim razie nie będziemy szukać osób do pomocy :) Jeśli będzie taka potrzeba to wspomoże nas jeden z kierowników literackich.

Skoro Lobonie chcesz to robić z Ż.Artem... no nie ma sprawy. Ja wyobrażałem sobie, że będziecie pisać scenariusze osobno. W ten sposób uniknęlibyśmy bałaganu i zaoszczędzili czasu. Jeżeli Ż.Art też będzie chciał to robić tak jak ty chcesz, to mimo wszystko zgodzę się.

Jak już wszystko będzie ustalone chciałbym, abyście zaczęli pisać scenariusz do Reksia i Skarb Piratów.
Ja w tym czasie poproszę nieznanego, aby zamontował nam czat. :mrgreen:

Śr, 23 kwi 2014, 19:20
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Dobra,może być osobno,ale chodzi mi głównie o to,że kiedy zrobię scenariusz itd. pokażę go Ż.Artowi,jeśli coś mu nie będzie pasowało,poprawimy to.Mam jedno pytanie:jaką długość filmu się przewiduje?

Obrazek
Vamos!Na zawsze!

Śr, 23 kwi 2014, 19:34
Zgłoś post
Mag bezczelny

Lobon napisał(a):
Kiedy zrobię scenariusz itd. pokażę go Ż.Artowi,jeśli coś mu nie będzie pasowało,poprawimy to.

Mówiąc szczerze liczyłem na coś takiego. :) Każdy filmik powinien trwać tak kilka minut... może dwie, trzy, no jak będzie zabawny scenariusz to nawet dziesięć. Nie więcej.
Musicie się teraz sprawiedliwie podzielić. :)
Proponuję, abyście wybierali na początek ze Skarbu Piratów i Ufo. Te tytuły są do siebie całkiem podobne.

Śr, 23 kwi 2014, 19:50
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Myślę,ze dla mnie może być RISP ,a dla Z.Arta Riu.Na razie się nie pojawia,więc jak by co,mogę zrobić też Riu.Do kiedy mam czas na zrobienie scenariusza?

Obrazek
Vamos!Na zawsze!

Śr, 23 kwi 2014, 20:13
Zgłoś post
Mag bezczelny

No nie wiem... to zależy od tego ile czasu będziecie potrzebowali :wink:
Przecież, aby cokolwiek napisać, trzeba mieć przede wszystkim wenę i chęci. Kiedy mamy te dwie rzeczy warto wyjść na spacer, aby wszystko przemyśleć na świeżym powietrzu. Dopiero gdy mózg będzie dotleniony można siadać do pisania (najlepiej w oświetlonym pomieszczeniu, będąc w dobrym nastroju) :)

Miejcie jednak na uwadze, że bez scenariusza ja i Matek nie możemy się zająć tym, czym mamy się zajmować. Dlatego mimo wszystko im wcześniej napiszecie tym lepiej.

Cz, 24 kwi 2014, 10:14
Zgłoś post
Żaba

Naklejki: 5
Coś tu się beze mnie ustala... :wink:

Dobrze, zajmę się RiU. Tak z wyprzedzeniem to zrobiłbym też do RiKN.
Scenariusze postaram się napisać jak najszybciej, ale jak najlepiej. Może w ten weekend znajdę czas.
I czekam, aż Lobon przedstawi mi swój scenariusz.

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.

Cz, 24 kwi 2014, 20:06
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Co powiecie na to, aby już poruszyć temat dotyczący osób, które miałyby nam dostarczać niezbędne materiały do tworzenia zwiastunów? Uważam, iż powinniśmy ich wybrać już teraz. Głos pierwszy pada na Autora8, z tego co wiem dobrze zna się na komputerach i innych takich sprawach, więc mógłby nam pomóc, chociaż w zdobywaniu głosów bohaterów. Co sądzicie?

Pt, 2 maja 2014, 14:18
Zgłoś post
Bardzo Stary Norman

Mówiłeś,że masz screny...O jakie materiały ci dokładnie chodzi?

Obrazek
Vamos!Na zawsze!

Pt, 2 maja 2014, 14:24
Zgłoś post
Mag bezczelny

Matkowi chodzi o przeszukiwanie plików z gry, aby znaleźć kwestie do filmików.
Nie wydaje mi się, że taka osoba jest nam potrzebna. Dźwięków będę szukał ja i kierownicy literaccy.
W końcu powinni zajrzeć do tych plików, w poszukiwaniu inspiracji. Wyjątkiem są Piraci.

Pt, 2 maja 2014, 14:37
Zgłoś post
Mistrz Gry

Naklejki: 4
No, panowie, minęło sporo czasu. Jak się ma postęp prac?

"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)

N, 20 lip 2014, 20:34
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Bacznie tworzę zwiastun, ale w pewnym momencie Adam będzie musiał go dokończyć, ponieważ nie mam RISP i mogę zrobić tylko z demo. Czekam aż ktoś znajdzie dźwięki potrzebne do pierwszego zwiastuna, a wtedy będzie gotowa moja część. Ale od dzisiaj mam napięty grafik.

N, 20 lip 2014, 20:41
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 14 ]