|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 22:57
|
Autor |
Wiadomość |
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Ufo
Z.Art, jak praca nad scenariuszem filmiku do Reksio i Ufo? Masz już jakiś pomysł? Ty i Mątek macie tę grę?
Pt, 2 maja 2014, 13:03 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Re: Ufo
Grę na szczęście posiadam, kolejnym plusem jest to, że przeszedłem całą, więc uważam, że tu nie powinno być większych problemów z tworzeniem.
Ostatnio edytowano Wt, 14 paź 2014, 21:32 przez Matek, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt, 2 maja 2014, 14:07 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Pomysły mam, jak juz pisałem, scenariusz prawie gotowy.. Obecnie jest zapieczętowany gdzieś w odległej galaktyce. Odtajnienie najpóźniej w poniedziałek. Zdradzam, że będzie związek z Gwiezdnymi Wojnami* (Mątek, Marsz Imperium).
*No wow.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 3 maja 2014, 18:46 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Aha, i jeszcze prosiłbym o wypowiedzi z RiU, takie, jak dałeś do RiSP, Adamie.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
|
Wt, 20 maja 2014, 17:27 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Lobonowi Predatorowi wysłałem nagranie, ponieważ nie miał Reksio i Skarb Piratów, a chciałem go zainspirować (same filmiki z YT to za mało, aby ułożyć giętki dialog między piratami). Masz Reksio i Ufo? Tak w ogóle, to chcesz abym ci wysłał wszystkie pliki dźwiękowe?
Wt, 20 maja 2014, 19:53 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Mam, mam. No dobra, jakoś spróbuję.
Ale potrzebowałbym funduszy Nie, nic
Mistrz i Małgorzata <3
|
Wt, 20 maja 2014, 20:29 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Tak, wiem, że jak na razie mało. Będę edytował ten post. To jest wstęp. Czasu nie dałem, bo nie orientuję się zbytnio... Nazwy odgłosów wg nazw w „Wavs” i w „tym, co pokazuje się po naciśnięciu >>otwórz<<".
obraz – muzyka – słowa, odgłosy
czołówka (uprowadzenie kur) – groza – brak
dalej czołówka – Kurator w drzwiach – e-kurator – brak
część druga czołówki – latający talerz zbliża się do ekranu – invaders3 – brak
duży napis „Reksio i Ufo” z tej samej czołówki – dalej to samo – Narrator mówi „Reksio i Ufo” (plik narrtytul_1)
scena z intro – Reksio się budzi i wychodzi na podwórko – to samo – warknięcia Reksia.
Reksio na podwórku – kogut biadoli – to samo – Kogut: „Co za ko-ko-koszmar!”, następnie „Justynko-kokoko! Andżeliko-kokoko...!” i „Reksiu! Ratuj! Ratuj moje dziewczyny, kooo...”.
[przez chwilę czarne tło]
żółty napis na czarnym tle w stylu Star Wars (w WMM „przewinięcie, perspektywiczne”) „I tak to się zaczęło.. Z podwórka Reksia i Wyspy Skarbów zostały porwane kury... Czy dzielny pies Reksio i pewien zrzędliwy kret zdołają je uratować? – muzyka z początku Gwiezdnych Wojen – brak
[znowu chwila czarnego tła, muzyka leci dalej]
pojawienie się napisu (biały, świetlisty, na czarnym tle) „Walcz z kosmitami...”, następnie scena, w której Reksio rzuca burakami w UFO – Muzyka z tejże sceny – odgłosy (brzdęki i szczekanie)
Pojawienie się napisu: „Uwolnij członków ruchu oporu...”, następnie fragment minigierki z przekopywaniem się Kretesa – Muzyka stamtąd – odgłosy przekopywania się
Znowu pojawienie się napisu. „Pogódź skłócone rody...”, animacja walącego się muru na Indorze – Muzyka stamtąd, nazywa się 'indor2' – odgłosy walącego się muru, okrzyk indyka „Mur runął! Runął! Runął!
Kolejny napis. „Wygraj wyścig”, potem fragment minigierki z wyścigiem – Muzyka stamtąd – odgłosy stłuczek i okrzyków
Na czarne tło, na górze wjeżdża napis „Zagraj w grę”, po 2 sekundach pod spodem wjeżdża z drugiej strony obrazek z logo „Reksio i Ufo” (tyle żeby był na czarnym tle, żeby się z tłem sceny pokrywało) – Muzyka 'zabba' – brak
[chwilkę czarne tło]
Cut-scenka: po wylądowaniu na Indorze Reksio i Kretes zostawiają Cretty'ego przy Wajhadłowcu – Muzyka 'indor2' – Kretes mówi „To my cię tu zostawimy, Cretty. W razie czego – stawiaj opór.” (czy jakoś tak).
Mistrz i Małgorzata <3
|
Cz, 22 maja 2014, 12:52 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Bardzo dobry scenariusz! Wydaje mi się, że nic nie trzeba poprawiać. Jak tylko skleimy Reksio i Skarb Piratów zabierzemy się za to.
Wt, 19 sie 2014, 16:26 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Przeanalizowałem scenariusz jeszcze raz i muszę powiedzieć, że jest: średni i krótki. Na pewno trzeba go wydłużyć, oraz poprawić. Totalnie zamazało się tutaj przesłanie Cinematic Traileru. Aktualnie to jest scenariusz reklamy bez jakiegoś dokładnego celu...
Wt, 14 paź 2014, 21:18 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Nie doczekałem się ani nowej wersji, ani bonusu o który cię prosiłem Ż.Arcie. Przez ciebie nie mogę czuć się winny, że opóźniam całą pracę...
Pn, 26 sty 2015, 16:55 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Skoro już tu jestem, to przypomnę, że przecież trzeba się zabrać za ten trailer. Wolałbym uniknąć sytuacji, w której ostatni trailer będziecie kończyć na piętnastej rocznicy forum.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
Cz, 26 lut 2015, 21:43 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
Ż.Arcik, czekamy na scenariusz. Mówiłeś, że przygotujesz go w ferie.
So, 28 lut 2015, 21:44 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
|
W lipcu chciałbym zrobić trailer do Reksio i Ufo, dlatego do końca czerwca czekam na scenariusz.
Śr, 13 maja 2015, 19:32 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Jeśli to możliwe, proszę o przedłużenie terminu do 4 lipca. Scenariusz już się "urabia", więc do tego czasu na pewno będzie. NIE ŻYCZĘ SOBIE PRZYPOMINANIA, ŻE MIAŁEM CAŁY ROK.
Mistrz i Małgorzata <3
|
Wt, 30 cze 2015, 14:33 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Miałeś cały rok.