|
|
Teraz jest Pn, 27 sty 2025, 07:59
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Koziolek Diabolek
Piekielny Kozioł
Naklejki: 0
|
Ósme Wyzwanie
Temat wyzwania:
Dajcie się ponieść wyobraźni.
|
Pn, 1 wrz 2014, 13:42 |
|
|
Koziolek Diabolek
Piekielny Kozioł
|
Re: Ósme Wyzwanie
Schemat - 5 potraw. Jedno danie główne. 2 zwykłe dania 2 napoje.
Uczta - Czwartek, 4.09 Godzina - 20.
|
Pn, 1 wrz 2014, 13:58 |
|
|
Koziolek Diabolek
Piekielny Kozioł
|
Jako, że Upieczeni nie wiedzą kogo spalić, Proszę drużynę Fartuchów o wytypowanie czy ma odpaść Kacper czy Art.
|
Pn, 1 wrz 2014, 17:27 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
No to nam tylko pozostaje pożegnać Arta.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 1 wrz 2014, 19:59 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Oto dania naszej grupy, czyli dania Płonących Fartuchów. Nie przedłużając, smacznego . | | | | dawid6 napisał(a): Do stołu podajem. Danie główne: Porządny obiad wojenny-techniczny Danie przyrządzone z największych osiągnięć technologii wojennej ostatnich stuleci. Zamiast talerza użyłem gigantycznej miny. Składniki to czołg, nitrogliceryna w zlewce, detonator czasowy, a także najnowsze wytwory myślicieli sztuki wojennej - komputer wysyłający do każdego w internecie solidną paczkę każdego rodzaju szkodnika komputerowego, reaktor fuzyjny (który co prawda jest lekko... hehe, niedopracowany i niestabilny, w każdej chwili może sprądolizować okolicę), a także mistyczny GENERATOR SATURACJI KOLORYSTYCZNEJ ŚRODOWISKA OTACZAJĄCEGO. Smacznego. Jak nie zjecie, to wybuchnie. Jak zjecie, to w sumie też. Danie zwykłe: Pizza-pułapka Wygląda smacznie? Ha, w końcu to MOJE dzieło (czyli Dave'owej domowej roboty). Wciąż wygląda smacznie? To dobrze, widzę, że pozory lubią mylić. Tak więc wygląd zewnętrzny to tylko przykrywka. To swego rodzaju pułapka dla wroga-łasucha. Pierwszą, najstraszliwszą składniczką jest oliwka, która jest po prostu niesmaczna. Warto wspomnieć, że ciasto zawiera dynamit, ale chyba nikogo to nie obchodzi, prawda? Ser to nie ser. To plastik. Ten wybuchowy. A w środku jest mały zbiorniczek z nitrogliceryną. Myślę, że efekt jest bombowy. Napój: Koktajl Młotkowa Oto ciekawy koktajl w roli broni - koktajl Młotkowa. Składa się z dynamitu w wodnej otoczce, która zabezpiecza go przed zbyt szybką detonacją, płynnego żelaza (aaaa, parzy) i odpadów radioaktywnych. Do wszystkiego dołączony jest lont, tak jakby np. nie chciało wam sie czekać, aż żelazo zapali materiał wybuchowy. No i oczywiście podane w gustownej zakorkowanej butelce po winie. Skąd nazwa? Chodzą plotki, że żelazo płynne pochodzi z roztopionych młotków... | | | | |
| | | | Kretes102 napisał(a): Ech... ten czas. Oto moje dania: Zupa wojenna. Zupa przyrządzona ze szlamu i błota, w której pływa trochę krwi irackich rebeliantów, oraz z czołgu, który został zabrany pożyczony od prorosyjskich separatystów. Jest bardzo dobry w smaku, no i... wbrew pozorom lekkostrawny. Dodatkowo w zupie pływa hełm żołnierza radzieckiego, który poległ w walkach o Berlin, oprócz tego, w zupie pływa.. bomba atomowa, który w brzuchu może wywołać nie lada efekt. Ale i tak nic poważnego się nie stanie. Smacznego. Mleko czołgowe. Pyszne mleko UHT 2,0%, prosto od krowy. W mleku pływają kolejno: czołg, karabin Mauser wrz. 1916. Na samym dnie pływają naboje od karabinu oraz pistoletu i taka papka zrobiona z munduru żołnierskiego i odłamków pocisków, połączonego z brukwią. Boun Appetit! To tyle. | | | | |
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 4 wrz 2014, 19:04 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Danie główne. Dania niegłówne. Napoje. Życzymy smacznego i trzymamy kciuki, by sędziowie nie doprowadzili do eksplozji na sali.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Cz, 4 wrz 2014, 19:05 |
|
|
Hades
Jego Chwalebna Sztywność
|
Fartuchy znowu lepsze. Przynajmniej wg moich tajemniczych rozpisek. Upieczeni: Nie wiedziałem komu wręczyć nietykalność, wszyscy się jako tako staraliście. Ale.. No cóż. Lepiej wypadli jednak przeciwnicy. Jako że wśród was jest kobieta, to ona na pewno nie odpadnie w tej rundzie.
|
Cz, 4 wrz 2014, 19:31 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|