Jako, że otrzymaliśmy drugie zadanie od Koziołka Diabołka to jesteśmy zmuszeni zrobić coś z kuchni PEŁZAJĄCEJ. No dobrze, tutaj będziemy wstawiali nasze dania.
Jest jeszcze jedna kwestia: nie ma Doktora i Autora, więc trzeba to jakoś rozplanować. Chciałbym nadmienić, że dla mnie nie jest problemem, aby zrobić danie za kogoś. To tyle na teraz. Pamiętajcie, mamy czas do soboty. Płonące Fartuchy, do dzieła!
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
No dobrze, skoro ty, Mątku robisz za Autora, to ja zrobię danie za Doktora.
Plan wygląda tak: Mątek - dwa dania (jeden za Autora) Kretes102 (ja) - dwa dania (jeden za Doktora) Dawid6 - jedno danie
Czyli wszystko mamy załatwione, więc zabieramy się za robotę. Do dzieła!
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
No cóż, wybaczcie, ale wygląda na to, że będę miał czas tylko na zrobienie swojego dania (ostatnio mam napięty grafik). Mam nadzieje, że ktoś inny zrobi za niego danie.
EDIT: Stworzyłem swoje danie, zapiekanka ze zwierząt pełzających:
Pierwszą warstwą zapiekanki są ślimaki, następną są dwa węże, położone na ślimakach, niestety żywe, bo bardzo ciężko było to zatłuc młotkiem. Kolejną warstwą są... nie mam pojęcia co to jest, po prostu coś pełzającego i czarnego. Następną warstwą jest gąsienica zielona, sprowadzona z Austrii (bardzo jadowita). Na górze zapiekanki widzimy gąsienice i ślimaki. Wszystko to zostało upieczone w piekarniku i trochę się stopiło. No, może oprócz węży, bo strasznie ciężko było to wsadzić do piekarnika i usmażyć. Smacznego.
Zupa Boun Żuk. Jest to zupa sporządzona z jednej jaszczurki, paru pająków, żywych żuków oraz z dżdżownic. Po zupie pływają owsiki, które po spożyciu dają moc wrażeń. Żuki, które zdechły zostały przerobione na miazgę, a z nich został wyciśnięty sok i inne takie różne niespodzianki, stąd żółty kolor zupy. Żuki mają chrupiącą skórkę i są bardzo smaczne. Boun Appetit!
Danie Autora:
Spoiler:
Napój G'Nouk. Napój przyrządzony z wściekłych żuków gnojaków i zielonego soku z drzewa, w którym było pełno małych, białych robaczków. Na dnie napoju pływają dżdżownice, które chciały sobie popływać i... no sobie pływają. Wspaniałym dodatkiem do napoju jest czarna wdowa oraz jej pajęczyna. Z kolei żuki oraz białe robaczki pływają na samej górze i, o dziwo, jeszcze żyją. Wspaniały dodatek do ziemniaków i... schabu z wiewiórki. Smacznego.
Danie Doktora:
Spoiler:
Ciasto śliwkowe z mrówkami. Ciasto zrobione ze śliwek oraz małych, czerwonych mrówek. One są wszędzie - w cieście i również na nim. Jest bardzo dobre oraz ciekawie smakuje.
Pt, 8 sie 2014, 17:56
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
Re: Drugie Wyzwanie
Heh, czas na moje danie.
Spoiler:
OK, a więc to jest moje (już niedługo słynne) danie przygotowane przy współpracy z Bearem Gryllsem przeze mnie - Dawida Szóstego. Może z zewnątrz wygląda niepozornie, ale wymagało to dużej ilości pracy. Na pierwszy rzut oka dostrzec można jednego z najgroźniejszych amazońskopuszczowych wężów - to żararaka urutu we własnej wężowej osobie. Bardzo mi przykro, ale musiałem pozbawić go wnętrzności, bo był zbyt gruby nie zmieściłby się na talerzu. Jest on w fantazyjny sposób zrobiony w piramidkę - głowę umieściłem w środku i zacząłem ładnie zwijać węża na brzegach talerza. Ale najpierw na środku talerza umieściłem jego jajo. Następnie, stopniowo, dodając kolejne "piętra" węża dokładałem cudownie wijących się dżdżownic, w których doborze pomógł mi sam szanowny Bear Grylls (kretes byłby ze mnie dumny, gdybym mu to zaserwował). Na samym końcu wziąłem jad, co mi został z węża i użyłem go w roli polewy. Przez przypadek Wpadłem nagle na cudowny pomysł podpalenia jadu - okazał się być palny, no może nie tak łatwo. Tutaj jest zaprezentowane palące się danie:
Spoiler:
Jednocześnie radzę uważać przy jedzeniu, gdyż jajo nie zostało przeze mnie uszkodzone, a palący się wąż i wijące się pełne białka dżdżownice dostarczają mu ciepła. Tak więc jeśli, he hee heeee, w daniu będzie o jednego węża więcej, to chyba się nie obrazicie?
Tutaj tradycyjnie rozgryweczka:
Spoiler:
Lvl: 4 HP: 24
VS
WALKA
VS
Lvl: 5 HP: 90
Dawid Szósty
Płynący Czas
Walczysz z Czasem:
Walka rozpoczyna się:
[Dawid] Spawni się w amazońskiej dżungli. [Dawid] Zakłada fartucha. [Czas] Zaczyna płynąć. Stół z narzędziami kuchannymi załadowany [Dawid] Rozgląda się wokół ODKRYTO: Obozowisko ODKRYTO: Krzaczory i drzewa [Dawid] Decyduje się przeszukać Obozowisko POZNANO: Bear Brylls [Dawid] Rozmawia z Bearem Gryllsem [Bear Grylls] Zgadza się pokazać, które dżdżownice są warte zbierania w zamian za 100 takich dżdżownic. [Dawid] Również się zgadza. [Dawid] Eksploruje dżungle. Zauważa, że kuchnia pełznie za nim, widać to jakaś Pełzająca Kuchnia. [Dawid] Kopie w ziemi. [Dawid] Znajduje jedynie mała wężową norę z jajem węża. [Dawid] Bierze
[Czas] Płynie. [Dawid] Nie może znaleźć dżdżownic pod ziemią. [Czas] Wybucha diabolicznym śmiechem. [Dawid] Podąża w stronę kuchni. [Dawid] Potyka się o korzeń spróchniałego drzewa. A TO PECH! +5 exp [Korzeń] Obrywa się, a z wnętrza spóchniałego drzewa wypadają pełne białka dżdżownice. SZCZĘŚCIARZ +5 exp [Dawid] Zbiera
w liczbie 766 [Dawid] Idąc śladem pozostawionym przez pełzającą kuchnię, idzie w stronę obozowiska [Czas] Goni Dawida [Dawid] Zaczyna biec. Dociera do obozowiska [Dawid] Płaci Bearowi Gryllsowi obiecane 100 dżdżownic [Dawid] Bierze z kuchni płaski talerz [Dawid] Kładzie na nim jajo [Dawid] Słyszy syczenie nad głową...
~!~!~!~!~!~!~!~!~POJEDYNEK Z WĘŻEM~!~!~!~!~!~!~!~!~ Dawid Szósty VS. Żararaka Urutu [Wąż] Spada na Dawida, jednak nie trafia [Dawid] Ekwipuje dwa noże kuchenne [Wąż] Kąsa Dawida z ziemi [Dawid] Jest sparaliżowany, traci 15 HP [Czas] Cieszy się [Dawid] Jest sparaliżowany [Wąż] Zbiera się do odejścia [Dawid] Wychodzi w paraliżu [Dawid] Rzuca się na żararakę z nożami [Wąż] Zostaje zasztyletowany nożami przez Dawida, umiera
DAWID ZWYCIĘŻA ~!~!~!~!~!~!~!~!~POJEDYNEK Z WĘŻEM~!~!~!~!~!~!~!~!~
[Dawid] Pozbawia żararakę wnętrzności [Dawid] Postanawia zrobić z
główny składnik dania [Dawid] Przygotowuje posiłek
Tymczasem...
[WONSZ] ZMIERZA W STRONĘ DAWIDA...
CIĄG DALSZY NASTĄPI... (Dziś o 19.00...)
Jak możecie z niej odczytać, spotkałem Wensza i jeśli szanownym jurorom nie posmakuje danie, to wonsz je zje. A potem wonsz zje jurorów. A potem mnie. I Forum. I cały świat.
_________________ Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie! Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015 Tym kolorem moderuję.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości