|
|
Teraz jest Śr, 29 sty 2025, 21:08
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Bitwa żarełkowa cz. 1.
Ech... Koziołek przyszalał i dał nam 3,5 dnia czasu na przygotowanie 10 dań - 5 atakujących i 5 obronnych. Patryku, co Ty na to, by najpierw wpisać tu jakieś pomysły, a dopiero potem przygotowywać? No i jak z podziałem... Może będę miał czas, by zrobić więcej niż pięć xD
Moje pomysły: Buraki z sosem z grzybów atomowych Armata tortowa Zupa z chemikaliów ------------------ Zupa w basenie pochłaniająca pociski w dział Pieczeń ze świni zjadająca jabłka Koktajl małego chemika rozpuszczający słone ataki
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Śr, 27 sie 2014, 11:44 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Re: Bitwa żarełkowa cz. 1.
Tak, zgadzam się, aby wpisywać jakiejś pomysły. Przy okazji, sorka, że teraz piszę, ale teraz dopiero wróciłem z polowań na podręczniki szkolne . No, skoro czas mamy do soboty, to będę musiał o tym pomyśleć jutro i w piątek, gdyż w sobotę mnie nie będzie (będę tylko za pośrednictwem telefonu) i mam do ciebie prośbę, Dawidzie, a mianowicie, czy mógłbyś za mnie w sobotę o 20 wstawić dania do głównego tematu, które oczywiście zrobimy? Byłbym bardzo wdzięczny. Moje pomysły: Napój z odpadków Ziemniaki polane kwasem siarkowym Jajka oblane siarkowodorem Skoro armata tortowa, to i armata pomidorowa Szarlotka z metanem
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Śr, 27 sie 2014, 19:47 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Cóż, jeśli tylko nic mi nie przeszkodzi (siła wyższa, itp.), to wstawię. Hm... Widzę, że brakuje kilku dań obronnych... Tutaj trzeba się wczuć w przeciwną grupę xD Dalsze propozycje: Drink matematyczny ------------------------ Płonące danie - postrach dań z papierem Można wykorzystać ten pochłaniacz pomidorów z postu Koziołka, a nuż ŚU wezmą pomidory xD Neutralizator elektroniki Anty-katapulta z warzyw przekłutych wykałaczkami
I tutaj właśnie nie wiem, jakie są ograniczenia co do tych obronnych... No bo w sumie można przygotować pięć odmian pochłaniacza wszystkiego... A może nawet Pochłaniacz warzyw będzie zbyt ogólny...
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
Ostatnio edytowano So, 30 sie 2014, 07:07 przez Dawid6, łącznie edytowano 3 razy
|
Śr, 27 sie 2014, 20:00 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Ja mogę zrobić dania takie jak: - ziemniaki oblane kwasem siarkowym - szarlotka z metanem - armata tortowa - jajka oblane siarkowodorem oraz - płonące danie.
To wszystkie, które mogę zrobić (i tak musimy się podzielić po pięć, więc nie ma różnicy).
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 28 sie 2014, 19:26 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Oto moje dania: 1. Armata Tortowa (danie atakujące) Armata zrobiona z bardzo trwałego tortu, który ma w sobie zapalnik. Dodatkowo amunicją są torty, bardzzzzzo ssssłodkie. 2. Jajka z siarkowodorem (danie atakujące) Jajka polane siarkowodorem. Zapalisz i rzucasz. Super wybuch gwarantowany. 3. Płonące danie (danie obronne) Danie zrobione z różnej maści marchewek, ziemniaków, lodów, ogórków oraz wątroby. Danie obronne, ale potrafi atakować dania z papieru tudzież z innych tworzyw. 4. Szarlotka z metanem (danie atakujące) Bardzo dobra szarlotka, która zapewnia moc wrażeń. Wystarczy tylko rzucić, a samozapłon metanu jest gwarantowany. Coś podobnego do granatu. 5. Ziemniaki oblane kwasem siarkowym (danie atakujące) Pyszne ziemniaczki, wiejskie ziemniaczki oblane sosem z kwasu siarkowego oraz innych kwasów. Rozpuszczają wszystko na swojej drodze. To tyle.
|
Pt, 29 sie 2014, 21:16 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Atak - Drink matematyczny: Solidna porcja wiedzy, która zdolna jest powalić każdego, zwłaszcza w czasie wakacji... Obrona - Koktajl małego chemika: Przyrządzony przeze mnie koktajl, na który pomysł zrodził się podczas zabawy chemikaliami z przedszkolakami. Rozpuszcza wszelkie dania, w których jest choć odrobina soli kuchennej, czyli chlorku sodu. Nie wiem, czemu, nie wiem, jak, ale działa... Obrona - Neutralizator atakujących dań elektronicznych: Ze znalezionego złomu elektrycznego zbudowałem takie oto smakowite danie, które wszelkiej maści dania atakujące oparte o prąd elektryczny... po prostu rozbraja, odprowadzając niebezpieczny ładunek dodatni lub ujemny do gleby. Obrona - Anty-katapulta z warzyw złączonych wykałaczkami: Odwrotność machiny oblężniczej z czasów średniowiecza i geniusz kuchni obronnej... Przed państwem anty-katapulta, która wyłapuje duże dania wyrzucone w powietrze i bezpiecznie ląduje je na ziemi, przy okazji absorbując ich pęd i siłę... Obrona - Pieczeń ze świni zjadająca jabłka: Znana i lubiana pieczeń wieprzowa, która, zamiast stać na talerzu z owocem w pysku, zjada nadlatujące od strony wroga jabłka... Smacznego.
|
So, 30 sie 2014, 06:20 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
No dobrze, skoro już wszystko mamy, to jeśli uzyskam dostęp do komputera o 20 wstawię dania, a jeśli nie, to niestety, Dawidzie, te zadanie spadnie na ciebie. No, to chyba wszystko, co chciałem powiedzieć. P.S. Przyznam, że ta anty-katapulta mi coś przypomina. Hmm...
|
So, 30 sie 2014, 12:44 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|