Teraz jest Pn, 27 sty 2025, 08:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Zagadka #4 
Autor Wiadomość
Przystojniak Po Wylewie

Naklejki: 100
Post Zagadka #4
"Moja koleżanka ostatnimi czasy miewa dosyć niepokojące sny na jawie. Wydaje się jej, że widzi cienistą postać, która noc w noc recytuje jakiś dziwny, praktycznie niezrozumiały rytuał i zawsze znika przed świtem.. tak jakby.. z niczego. Była z tym u psychologa, a ten odesłał ją od egzorcysty. Wiem.. praktycznie mało sensowna porada i dosyć cyniczna.. jednakże... jeśli mogło to pomóc... to czemu nie?
Egzorcysta już na pierwszej wizycie rozpoznał demona. Stwierdził, że jest to zdecydowanie groźna bestia nie należy jej ignorować. Jej rytuał to coś w stylu "zaproszenia do opętania"... Przynajmniej tak powiedziała mi znajoma... była dosyć rozkojarzona i mówiła dziwne rzeczy.
Ksiądz po kilku wizytach stwierdził, że udało mu się wypędzić demona. Sęk jednak w tym, że kolejnego dnia.. wpadł do własnego rębaka drewna. Julia, bo tak nazywała się moja znajoma postanowiła uciec od tego całego koszmaru. Rozpoczęła studia inżynierskie w Islandii."

Czekam na wasze pomysły :mrgreen:

N, 10 sie 2014, 17:45
Zgłoś post
Przystojniak Po Wylewie

Naklejki: 100
Post Re: Zagadka #4
Dawid odpowiedział poprawnie.
Typowaliście przeróżne rozwiązania, począwszy od demona który przeszedł na księdza, o spisku, o trójcy demonów, o portalu do piekła dzięki inżynierii.. cóż... Rozwiązanie okazało się dużo prostsze niż wam się wydawało.
Otóż: Na Islandii panuje dosyć ciekawe zjawisko zwane nocą polarną. Demon zawsze znikał przed świtem, bo nigdy nie miał okazji zdążyć z całym rytuałem. W Islandii będzie to łatwiejsze.. z wiadomych powodów.
+10 pkt dla Dawida, jako że zagadka była zdecydowanie trudniejsza.

Pn, 11 sie 2014, 09:43
Zgłoś post
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2 ]