|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 07:27
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Kolory przeznaczone do moderacji.
Autor |
Wiadomość |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Re: Kolory przeznaczone do moderacji.
W sumie... fakt. Dziwne trochę właściwie, że dotąd taka lista nie powstała. Temat podklejam. Dobrze byłoby, żeby każdy moderator wpisał się tu albo jeszcze lepiej - dla lepszej czytelności zedytował tego posta i dodał swój kolor.
Czarnoksiężnik - 400080
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pt, 9 cze 2017, 20:55 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Moim zdaniem lista zajętych kolorków przez Moderatorium wydaje się być bezsensowna, a tym bardziej gdyby takowa miała zostać utworzona w Regulaminie lub w dziale "Regulamin". Każdy zarejestrowany użytkownik forum może bez problemu wejść do profilu moderatora bądź administratora i podejrzeć, jakiego koloru używa. Ponadto moderator czy administrator ma prawo w każdym momencie zmienić kolor (jeśli się mylę, poprawcie mnie) którym moderuje, a ciągłe edytowanie tego posta wiązałoby się z niemałym chaosem, bo w pewnej chwili można o tym zapomnieć. Kuratorzy sprawują funkcję w okresie dwutygodniowym i nie moderują wybranym przez siebie kolorkiem na stałe.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pt, 9 cze 2017, 21:14 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
|
Kretesie, trochę trudno mówić o "porządku", gdy pojedyncza informacja jest podzielona i zamieszczona fragmentami w kilku miejscach. Nie mówię o sytuacji, gdy user chce sprawdzić, jakiego koloru używa dany moderator - zdarzają się jednak sytuacje odwrotne, gdy chcemy sprawdzić, który członek modowni używa danego koloru (bo na przykład nie podpisał edycji - a nie zawsze chce nam się to robić, co widać dosyć mocno). Dodajmy jeszcze, że regulamin ZASADNICZO nakazuje modom mieć informację o używanym kolorze moderacji w podpisie, ale i tak nie wszyscy ją mają - i bałagan jest i tak. Pamiętam, gdy przyszło co do czego i sam musiałem wybrać kolor, więc spędziłem 10 minut na przeglądaniu profili wszystkich moderatorów, administratorów i mędrców, a potem jeszcze pół godziny szukałem edycji dokonanych przez tych, którzy nie raczyli odpowiedniej informacji zamieścić w podpisie. Pół biedy z rzadko i na krótko wybieranymi moderatorami - ale kuratorzy wybierani są na dwa tygodnie, a i tak muszą ten kolor mieć wybrany. Tak trochę głupio kazać im grzebać nie wiadomo jak głęboko, gdy można zrobić krótką listę i rozwiązać problem. No i mówisz, że moderator może zmienić kolor w dowolnej chwili... tak? Zdaje mi się, że nie, bo wprowadziłoby to dosyć spory chaos z edycjami - po to są te kolory, by można było łatwiej rozpoznać, kto co wyedytował... ale mniejsza. I tak nikt szczególnie często z tej opcji nie korzysta, nawet, jeżeli jest.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 10 cze 2017, 11:13 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
Cóż, jeśli będziemy zmieniać regulamin, to może dorzucimy do niego w formie załącznika listę używanych kolorów? Jestem fanem umieszczania wielu danych w jednym miejscu, a Regulamin wydaje się oczywistą lokacją dla tego typu informacji.
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 11 cze 2017, 13:39 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Moim zdaniem moderowanie powinno być jednym kolorem dla wszystkich. Jak ktoś dopisuje coś to się po prostu powinien podpisać, a nie robić zagadkę żeby userzy mieli dopasowywać czy kolor jasnoniebieski jest tego czy tamtego, albo czy mogę pisać kolorem żółtym czy ktoś z moderacji go używa.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
N, 20 sie 2017, 12:20 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
[odkop] W związku z chęcią wyboru jakiegoś kolorku dla siebie postanowiłem przejrzeć dotychczasowe "zajęte" barwy. Poniżej efekt w postaci listy w porządku alfabetycznym. Panowie z AM nie byli brani pod uwagę, ale reszta obecnego Moderatorium, Administratorium i Rady już tak.
AdaCho: red AdamMag: #00BFFF Artur: brown Autor8: #00FF80 Bambosz: orange bot: #FF8000 Czarnoksieznik: #400080 Dadi: #008000 Dizel: #FF0000 Euresanda: violet Grzes: yellow Izzy: #40BF80 Kretes102: #00BF00 Marta: orange, wcześniej darkblue Michcio: blue nieznany: #00FFFF Nika: #BF00FF Pingwinek: green spidi: #004000 Stryj Mac: blue Topek: green, czasem bez koloru xDominik: red Ż. Art: #FF80BF
Na swoją kadencję wybieram natomiast #996633, kiedyś zdobiący mój nick. Po powyższej liście można wnioskować, że kolory mogą się powtarzać i rzeczywiście to nie jest nic bardzo wiążącego. Szczerze mówiąc, przychylałbym się do zdania Przybysza: jeden globalny kolor do moderacji i podpis moderatora powinien wystarczyć. Złamałoby to może tradycję, ale byłoby mniej problematyczne (w wyborze) i może bardziej praktyczne.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 15 lut 2021, 15:41 |
|
|
Don Basilio
Norman
Dołączył(a): Śr, 19 lut 2020, 18:35 Posty: 237 Lokalizacja: Cieszyn
|
Bardzo podoba mi sie twoj kolor
Mnie też! //Dawid6
Ostatnio edytowano Pn, 15 lut 2021, 15:47 przez Don Basilio, łącznie edytowano 1 raz
|
Pn, 15 lut 2021, 15:43 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 657 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Super, że chciało ci się to tu uzbierać. Rozumiem, że pracownicy AM moderowali jeszcze bezbarwnie? Btw. czy od czasu wypowiedzi nieznanego były jakiekolwiek zmiany w regulaminie?
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
Pn, 15 lut 2021, 15:45 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Jak najbardziej: Zmiany są wypisane na samym dole postu z Regulaminem. Obawiam się jednak, że omawiana w tym temacie zmiana nigdy nie została wprowadzona ;-; Jed(y)ną z większych zmian od tego czasu było chyba scalenie regulaminu avatarów z regulaminem ogólnym.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 15 lut 2021, 15:48 |
|
|
Don Basilio
Norman
Dołączył(a): Śr, 19 lut 2020, 18:35 Posty: 237 Lokalizacja: Cieszyn
|
Teraz to juz sie nie podoba, zmien se
|
Śr, 21 lip 2021, 21:04 |