Dołączył(a): So, 20 mar 2010, 20:43 Posty: 145 Lokalizacja: Pff jak by cię to wogule interesowało :/
Naklejki: 0
Re: Pogadanki o wszystkich miejscach i postaciach z RIKTTW
aja utknąłem na 4 poziomie
_________________ Taaaak ludzie wróciłem siać chaooos i zniszczenie!!!! A tak po prawdzie wróciłem bo tża wrócić kiedyś na stare śmieci Mój awek z cieniem wykonał Mątek
Ta gra jest super Najbardziej lubię kiedy te roboty ich dopadają
_________________ polecam ,,dynastie Miziołków,,, Kaszydło- homo nie bardzo sapiens. Mamiszon- ekolog,kucharka,psycholog,wróżka,pisarka,feministka etc.,etc,(wszystko jeden tydzień) Miziołek- to idiotyczne przezwisko przylgnęło do mnie kiedy miałem 2 lata.Zarecytowałem przy całej rodzinie ,,aniołek MIZIOŁEK róża balia wściekły pies,,(...) rodzice musieliby sprawdzić metryczkę by zobaczyć jak mi dali na imię! Papiszon- łakomczuch, maniak techniki komputerowej. Mały Potwór - samiczka trojga imion:Anna Klementyna Natalia , udaje że jest głupia by mieć w rodzinie stopień ukochanego bobasa.
Wt, 31 lip 2012, 15:08
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
@odkop Pozwolę sobie napisać krótką recenzję. Gra jest ciekawa, fajna fabuła(jak na dodatki, które "nie miały mieć fabuły"). Pod ostatnim względem w grach Reksia wygrywa oczywiście RiWC, a potem RiMS, następnie RiKN i na 4 miejscu RiKTTW(chyba, że przebije je CoS2). Poziom trudności-kontynuowanie wspaniałego pomysłu z KN-poziomy trudności. Ja osobiście przeszedłem grę na poziomie trudnym, poziom "jeszcze trudniejszy" nawet nie włączałem. Ulubioną mą postacią oczywiście jest Głos. Szczególnie jego rozmowy z bohaterami...
Spoiler:
Głos: Jak wam idzię? Kretes: O Głos powrócił! To znaczy, że zbliżamy się do końca tej szarpaniny! Głos: Przepraszam, ale pracuję w niepełnym wymiarze czasu. Kretes: A ja myślałem, że dorwał cię wymiar sprawiedliwości i uwięził w innym wymiarze! Kogut: I tak to byłby najmniejszy wymiar kary Albo: Głos:Przycisk, skrzynia, drzwi-skojarz. Kogut:eeee.... Domofon?
Grafika z RiMS, czy CoS* nie pasowałaby. Tutaj mogłaby tylko okropna grafika z gier komputerowych. Ocena ostateczna gry: 9/10(nie ma rzeczy perfekcyjnych ) -------------------------------------- RiMS=Reksio i Miasto Sekretów(Standardowa Edycja) CoS=City of SeCrets(Limitowana Edycja)
Ja bym ją ocenił na 9,5/10
Jest fajna, ale i trudna i często śmieszna np.
Kogut: Uwalniam cię mój tłutłuścioszku. Kretes: Odezwał się! phi! Lepiej skoordynuj swoje łapki, bo chodzisz jak stary kaczor. Kogut: Ja ssiię tylko kokolebię na boki.
To jest fajne. Obok RiKN, RiU i RiMS to fajna gra. W moim rankingu bym dał ją na 2 miejscu.
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
Bardzo fajna gra. Niektóre poziomy są bardzo trudne. Oceniam grę na 9/10.
Cz, 18 lip 2013, 07:11
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
@odkop Ostatnio zastanawiam się co by było, gdyby TTW została wydana jako wersja testowa. Na przykład znalazłem ostatnio taki screen z wersji testowej:
Spoiler:
Jak dla mnie robot i brama wygląda nawet lepiej. Ale to Słońce... Dobrze, że to usunęli.
Podobno na początku planowane było, że zamiast naszych bohaterów będą jakieś śmieszne stworzonka wstawione jako postacie, ale uznano, że gdyby tak wkleić tu Reksia gra będzie mieć większy rozgłos i więcej osób ją kupi.
_________________ Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go. Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę.
Bardzo się wstydzę tego - trochę spamu dodałem do tematu mego.Musiałem "wywierszować" się ten tego.
Pn, 16 gru 2013, 12:12
drugi manuel
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42 Posty: 158 Lokalizacja: Rynek w Pocopane
Więc tak. Gra jest bardzo fajna ale texturki moim zdaniem są w słabej rozdzielczości (gram na najwyższej czyli 1366x768) i poziom gry jest bardzo trudny. Raz tak się zdenerwowałem że już od 1,5 roku conajmniej już w nią nie gram
Problem z grafiką jest taki, że cała ta gra to był test animacji 3D, który dopiero testowała AidemMedia
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
Pt, 13 lis 2020, 13:24
Kaczor Dziennikarski
Norman
Dołączył(a): Wt, 11 sie 2020, 03:51 Posty: 226 Lokalizacja: Gdzie go wiatr tudzież środki komunikacji miejskiej poniosą
Burak Chrumburak napisał(a):
Problem z grafiką jest taki, że cała ta gra to był test animacji 3D, który dopiero testowała AidemMedia
Ja wolę interpretować to tak, że była prezentem od twórców dla fanów A jakieś tam testowanie to przy okazji...
Doktor napisał(a):
wdg mnie to nawiązanie do cyklu powieści Stevena Kinga, o tej samej nazwie. Mroczna Wieża to centrum wszystkich światów, w tym wypadku jest to huba łącząca różne pomniejsze wymiary (labirynty)
Ciekawe i jak najbardziej adekwatne do tego, co widzimy w TTW. A czy w tej książce występują jakieś znaczące podobieństwa do fabuły/lokacji z gry?
_________________ Mój avatar narysował MRX, za co jestem mu bardzo wdzięczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości