|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 23:58
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Zła gra? Nie sądzę
Oto chciałbym poruszyć pewną kwestie. Wiele z osób na forum uważa tą grę PR za najgorszą. Tu przedstawiam swoje argumenty, dlaczego NIE JEST to taka zła gra. No cóż, muszę na wstępie dodać, że jest jeden minus w temacie tej gry. Konkretnie grafika. Widać że robiona tak jakby na kolanie. AM już chyba wtedy chciało zrobić RiMS, ale aby sprawdzić zdolności graficzne do 3D, zrobili grę z 3D (testowanie BETA zdolności 3D). Moim ulubionym walorem tej części jest zdecydowanie Soundtrack. Podczas poziomów jest bardzo dobry. Soundtrack z Menu jest Super! A usunięty soundtrack Music to mistrzostwo! Warte uwagi są też dialogi (które nawiązują często do poprzednich części, +są żartobliwe) oraz dubbing. Pan Kowal znów odwalił extra robotę, i cieszę się że głos głosu (ale to dziwnie zabrzmiało XD) to=głos Narratora. Dodam też że cutscenki są bardzo ok, mimo że są nieme. Ostatni-również dobry element-to "światy" i dekoracje. Dekoracje są bardzo ładne, a światy leśne, lawowe i zimowe są super! Nic jednak nie przebije tego z ósmego piętra (jakiś taki klimatyczny jest) Oto moja opinia. Mówił nieznany Publicysta-Rafał alias Ten który tak potwornie mąci alias Newt Salamander alias Reksio2288. Pozdrawiam
|
So, 5 gru 2020, 19:21 |
|
|
Burak Chrumburak
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 paź 2020, 15:57 Posty: 406 Lokalizacja: Kraina Bajek
|
Re: Zła gra? Nie sądzę
Z tego co wiem to sam Szalony Kapelusznik napisał, że to odnoga - test animacji
I nie dodałeś jeszcze, że sama gra jest świetną grą logiczną. Każda postać ma dwie umiejętności i trzeba tak je wykorzystać, by zrównoważyć wady każdej z nich
_________________ Za zdjęcia kolorowych robaków odpowiem na wszystkie pytania, które was dręczą
|
So, 5 gru 2020, 19:36 |
|
|
Newt Salamander
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 25 maja 2020, 12:08 Posty: 366 Lokalizacja: Mazury
|
Tak to też. W ogóle jest to nieszablonowy rodzaj minigry. Jak głosi cytat z forum, na pewnym z pudełek- "Rodzice mi kupili z niewiadomej okazji, ale nie żałuję. TRUDNA I FAJNA. Nic dodać nic ująć"
|
So, 5 gru 2020, 21:41 |
|
|
kretonpodziemny
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Śr, 1 sie 2012, 18:14 Posty: 659 Lokalizacja: Międzysieć
Naklejki: 0
|
Zgadzam się w 100%. To nie jest zła gra, tylko po prostu wg wielu osób i rankingów, najgorsza z 8 gier tworzących PR. Nie uzurpuje sobie jednak prawa do bycia kolejną, pełnoprawną przygodą, jak RiMS i obchodzi się z szacunkiem z postaciami i cała szóstka bohaterów dostaje jakieś ciekawe momenty (bez TTW nie byłoby ). Słabsza grafika nie razi tak bardzo w grze logiczno-zręcznościowej (no i z definicji nie mogła nie być 3D, więc jest to jak najbardziej spójne z tym, co było wcześniej, szczególnie, że są jeszcze cutscenki i avatary bohaterów). Ponieważ gra jest świetnym wyzwaniem (tak jak przedmówcy, bardzo doceniam to, że każda postać jest inna i przydatna w różnych sytuacjach), nie kojarzy mi się już z taką nudą jak RiMS (mimo że w istocie obie gry są monotonne). Chociaż RiMS jest moim zdaniem obiektywnie lepszą grą, tak właśnie wyglądają moje odczucia i dlatego raczej bronię TTW i narzekam na RiMS. TTW jest dodatkiem, który mógł wyjść lub nie, więc dobrze, że wyszedł; natomiast RiMS kojarzę głównie ze straconą okazją, żeby zabrać naszych bohaterów w naprawdę ciekawą przygodę (i serię przygód).
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
|
N, 6 gru 2020, 13:12 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|