|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 17:46
|
Autor |
Wiadomość |
Pan Potwór
I'm Monster And I Know it!
Dołączył(a): Śr, 31 paź 2012, 17:40 Posty: 341 Lokalizacja: Nora Pana Potwora.
Naklejki: 0
|
Re: Kaskadowa Valhalla
- Ahoy. Wiesz Ż. Art.. nieładnie tak kłamać... - stwierdziła Angelisia. - KTO KŁAMIE NASZĄ KRÓLOWĄ?! KTO?! - Oburzył się czerwony strażnik, po czym przystawił ci do głowy miecz. - Spokojnie, nie wyczuwam u niego złej aury. Odetchnij Falkonie. - uspokoiła swojego sługę. - Przybywacie, bo pragniecie pokonać niejakiego upadłego anioła, Nestardiela, który pragnie zemścić się na tym najwyższym. Doprawdy, ładny i charytatywny cel. - skwitowała.
- Jasne, ja o was więcej słyszałam. Heheh - zaśmiała się. - Olivierze, zbliż się. - wskazała na Lisa. - Kojarzysz wyspę Satanderos? - Wyspa z więzieniem dla nieumarłych korsarzy?! - Wykrzyczał pełen strachu i obawy. Informacja jaką uzyskał najprawdopodobniej już kompletnie zniszczyła jego stan psychiczny. Pobladł i zaczął się jąkać. - Mam złą wiadomość, twoja Alysia znajduje się właśnie tam.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
Pt, 7 lis 2014, 16:08 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Dziękujemy, o pani. Ale nasz statek został zatopiony... jak mamy wypłynąć?
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pt, 7 lis 2014, 16:13 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Wasza wysokość, czy pomoże nam wasza wysokość w podróży na SATANderos?
|
Pt, 7 lis 2014, 16:14 |
|
|
Pan Potwór
|
- Czy pomogę? Nie zrobię tego osobiście, ale mam pewien pomysł. Hihihi - zaśmiała się. Po jej wyrazie twarzy i ustawieniu oczu, dało się stwierdzić, że ma dla was jakieś zadanie, którego wykonania pragnie. - Tak, jak się pewnie domyślacie, mam dla was zadanie. Będzie dotyczyć czegoś, bardziej wam bliskiego.. czyli... Tworzenia programu edukacyjnego. - Programu edukacyjnego?! - zdziwiłem się. - Dokładnie Panie Potworze. Jak zapewne pan zauważył, nasze "młode" nie są tutaj zbyt dobrze wychowane. Ciągle szaleją, rozrabiają, zjadają potencjalnych gości, niewolników i innych takich... Dobra.. nie mówiłam nic o niewolnikach. Zabierzcie się za to razem i ułóżcie 100 unikalnych zasad, których maluchy będą zmuszone przestrzegać. - No to mamy problem.. - stwierdziłem.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
Pt, 7 lis 2014, 16:31 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Jest nas tu czterech... Według moich obliczeń to 25 zasad na osobę... damy radę!
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pt, 7 lis 2014, 16:34 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
1. Nie kłam, ponieważ kłamcy nie dostaną cukierków. 2. Nie kradnij, ponieważ gdy cię ONI złapią, to ręce ci ukradną. 3. Nie jedz gości, bo ciebie też może ktoś zjeść. Kiedy będziesz chciał zjeść coś inteligentnego, to postaw się na miejscu "jedzenia". 4. Szanuj swoich rodziców, ponieważ oni cię wychowują, karmią i są dobrzy (przynajmniej mam taką nadzieję). 5. Słuchaj królowej, ponieważ jej władza pochodzi od Alpha. 6. Nie bij kolegów, ponieważ oni mogą kiedyś pobić ciebie. 7. Nie bądź mściwy, bo zemsta prowadzi tylko do autodestrukcji. 8. Nie wyśmiewaj gorszych, bo nie jesteś najlepszy. 9. Nie przebywaj z gorszymi po to, by we wszystkim z nimi wygrywać. Lepiej przebywaj z lepszymi, wtedy będziesz się doskonalił. 10. Idź spać wcześnie, ponieważ dzieci, które późno idą spać, zjada Pan Potwór. 11. Wstawaj wtedy, kiedy rodzice ci mówią. Nie chcesz, żeby cię zjadł Pan Potwór, który mieszka pod twoim łóżkiem, nie? 12. Wstawanie jest trudne? No cóż, rób również wszystko inne, co mówią ci rodzice. Inaczej nie dostaniesz cukierków. 13. Nie jedz za dużo cukierków, ponieważ może ich kiedyś zabraknąć. 14. Jednakże lepiej jeść cukierki niż inteligentne istoty. Uwierz, wszystko smakuje lepiej. Wystarczy spróbować przepysznej, morskiej kuchni. 15. Nie rób rzeczy dopuszczalnych tylko dla dorosłych. To się może źle skończyć dla ciebie. 16. Nie marudź na swój stan majątkowy czy coś. "Zawsze może być gorzej". 17. "Kto mieczem wojuje od miecza ginie" - pamiętaj, że jeśli będziesz robić coś złego, zginiesz marnie. Jeśli będziesz robić dobre rzeczy, zginiesz... bardzo dobrze, jeśli tak to można nazwać. 18. Nie rób sobie ani nikomu innemu złego z powodu jakiegoś nieszczęścia. Lepiej przegrać dwie godziny w CS'a niż się ciąć... czy co w tym robicie. 19. Nie jesteś najważniejszy, ale jednak ważny. Myśl zawsze o drugiej osobie jak o sobie. 20. Ciesz się z twojej obecnej wolności i spokojnego dzieciństwa, wkrótce mogą nastać jakieś złe czasy... Nie trać życia, czuj, że żyjesz! 21. Nie wywołuj wojen z powodu innych poglądów twojego znajomego albo jego wyglądu. Pamiętaj, że nawet najmniejsza rybka jest równa tobie. Bakterie zresztą też są równe tobie. 22. Nie bądź idiotą, lepiej całe życie żyć w pokoju niż jeden dzień w niezgodzie. 23. Nie ufaj wszystkim nieznajomym - niestety, nie wszystko co możliwe, jest dobre. To samo jest z rybami, ssakami morskimi i innymi... Nie wszystkie są dobre. 24. Nazywaj wszystko poprawnie, mów poprawnie! Nietoperz to nie jest żaden latający rondel, brzydki ptak z mieczem czy też latająca gruszka. 25. Pamiętaj, mało jest osób, które są wiecznie mistrzami w swojej dziedzinie. Nigdy się nie poddawaj, być może uda ci się osiągnąć sukces! Może będziesz kiedyś lepszym królem parkietu niż sam Węgorz?
|
Pt, 7 lis 2014, 16:52 |
|
|
Czarnoksieznik
|
26. Nie obżeraj się. To niezdrowe. 27. Dziel się z innymi. Nikt nie lubi skąpców. 28. Leniów też. Pracuj, jeśli możesz. 29. Pomagaj innym, a inni pomogą kiedyś tobie. 30. Zazdrość jest oznaką chciwości. Nikt nie lubi chciwusów. 31. Nie podejmuj się czegoś trudnego, jeśli nie opanowałeś czegoś łatwiejszego. Nie uratujesz tonącego, jeśli nie umiesz pływać. 32. Nie próbuj rzeczy niebezpiecznych bez przygotowania. Lepiej trzykrotnie przepłynąć przez mieliznę i opanować pływanie do perfekcji, niż raz wypłynąć na głęboką wodę i utonąć. 33. Każdy spór można rozwiązać pokojowo. Siły używaj w ostateczności. 34. Pamiętaj o hierarchii wartości. Są rzeczy ważne i ważniejsze. 35. Zdanie kolegów nie jest tak ważne, jak zdanie rodziców. 36. Nie wszystko możesz rozwiązać sam. Nie bój się prosić innych o pomoc. 37. Nie zawsze też potrzebujesz pomocy innych. Niektóre rzeczy możesz zrobić sam. 38. Każdy ma obowiązki, z których musi się wywiązać. Pamiętaj o swoich obowiązkach. 39. Nie pozwól jednak, by inni wyręczali się tobą. Każdy to każdy. 40. Nie kłam, bo tego nikt nie lubi. 41. Noc jest od spania. Nawet, jeśli ty nie chcesz spać, inni mogą chcieć. Nie przeszkadzaj im w tym. 42. Dbaj o swoje zdrowie. Lepiej zapobiegać, niż leczyć. 43. Dbaj o dobre kontakty z innymi. Lepiej zapobiegać, niż leczyć. 44. Dbaj o swoją dobrą opinię. Lepiej... hrrr... 45. Śpij, kiedy trzeba, jedz, kiedy trzeba, i załatwiaj inne potrzeby, kiedy trzeba. 46. Bądź uprzejmy dla starszych. Dla rówieśników i młodszych też, ale przede wszystkim dla starszych. 47. To, że inni są inni, nie oznacza, że są gorsi. 48. Każdy ma prawo żyć. 49. Nie każdy umie to, co ty. To nie powód do poniżania innych. 50. Zrozum młodszych i głupszych. Też kiedyś taki byłeś.
|
So, 8 lis 2014, 16:06 |
|
|
olexo2
Starszy Norman
Naklejki: 3
|
1. Kochaj, by być kochanym. 2. Staraj się być sprawiedliwy, bo sprawiedliwość jest ważna. 3. Nie używaj wulgaryzmów. Nikt nie lubi, gdy ktoś przeklina. 4. Nie bądź agresywny. Panuj nad sobą. 5. Ucz się, bo nauka to potęgi klucz! 6. Nie zadawaj się z osobami, które palą, piją lub przeklinają. "Z jakim przestajesz, takim się stajesz" 7. Szanuj cudzą własność. Miło by ci było, gdyby ktoś zepsuł ci twój cenny dla ciebie przedmiot? 8. Nie wzoruj się na innych. Bądź sobą! 9. Rozwijaj swoje zdolności. Umiesz grać na instrumencie? Graj! 10. Byle nie na nerwach! 11. Szanuj swoje zdrowie, bo zdrowie to cenna rzecz, którą można łatwo stracić. 12. Pokazuj swoje dobre strony. 13. Ale bez przesady, nie przechwalaj się. 14. Nie poddawaj się! Co zrobisz jak się przewrócisz? Wstaniesz! Kim jesteś? Jesteś zwycięzcą! 15. Rób wszystko dokładnie. Lepiej zrobić raz, a dobrze. 16. Pamiętaj o kąpieli. Utrzymuj higienę! 17. Słuchaj się mądrzejszych. Wiedzą więcej niż ty. 18. Umiej się postawić! Jeśli ktoś cie do czegoś zmusza, nie rób tego. 19. Chyba że to rodzice. Wtedy nie możesz się stawiać 20. Ustępuj starszym. Też kiedyś taki będziesz. 21. Używaj słów, proszę, przepraszam i dziękuję. Tego wymaga kultura. 22. Umiej dostosować się do sytuacji. Nie ubierzesz chyba dresów na kolację w restauracji, no nie? 23. Śmiej się! Z uśmiechem idź przez życie. 24. No ale też zachowuj powagę, wtedy kiedy trzeba. 25. Nie oszukuj innych. Bądź uczciwy
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe
|
So, 8 lis 2014, 16:35 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
76. Nie będziesz miał innych królowych przed Angelisią. 77. Nie będziesz mówić imienia pani swej Angelisii nadaremno. 78. Pamiętaj, abyś pałac jej święcił. 79. Czcij ojca swego i matkę swoją. 80. Nie zabijaj. 81. Nie cudzołóż. 82. Nie pytaj, co znaczy poprzedni punkt. 83. Nie kradnij. 84. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw koledze swemu. Koleżance też. 85. Nie pożądaj żadnej rzeczy swojego bliźniego. 86. Pamiętaj, jak będziesz niegrzeczny, to dostaniesz klapsa. 87. Bądź, by być bytem. 88. Żyj, by być żywym. 89. Bądź miły dla innych, bo będzie im przykro. 90. Bicie innych boli. Naprawdę. 91. Twoje zabawki nie są tylko twoje, należą do całego ludu, towarzyszu. 92. Nigdy nie próbuj być ważniejszym od starszych. 93. Myj się codziennie. 94. Tak, uszy też myj. 95. Nie grymaś przy jedzeniu, choćby był to fastfood. 96. Królowa Angelisia cię kocha. 97. Nie skacz za często, bo jeszcze wypłyniesz na powierzchnię i umrzesz. 98. W sumie i tak kiedyś umrzesz. 99. Ha. Ha. Ha. 100. Zachowuj wszystkie powyższe zasady.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 8 lis 2014, 17:30 |
|
|
Pan Potwór
|
- Nie przekonują mnie wszystkie wasze zasady. Ciężko w jaki sposób się nawet do niektórych dostosować. - wyraziła swoją opinię, jednak nie była nie wiadomo jak zła. Była mimo wszystko wdzięczna, że chciało wam się wykonać jej zadanie. - No dobra, niech wam będzie. - powiedziała. - Fryderyku, zbliż się. - wskazała na drugiego elitarnego wojownika. Kiedy zielony strażnik zbliżył się do niej, ta podrapała się po głowie. - Zaprowadź ich do TEJ komnaty. - rozkazała. Sługa wykonał rozkaz. Kilka pięter niżej, lecz wciąż całkiem wysoko, dostrzegliście drzwi, z których emanował mistyczny, niebieski blask. - To ja się żegnam. Miło było was poznać. - stwierdził. Nim zdążyliście cokolwiek powiedzieć, ten już zniknął. - To potworne.. - stwierdziłem.
|
So, 8 lis 2014, 20:10 |
|
|
Czarnoksieznik
|
|
So, 8 lis 2014, 20:18 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Idziem!
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 8 lis 2014, 20:19 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
|
So, 8 lis 2014, 20:19 |
|
|
Pan Potwór
|
-YOU SHALL NOT PASS! - usłyszeliście od razu. Po chwili, kiedy jaskrawe niebieskie światło wreszcie przestało was oślepiać, ujrzeliście taki oto widok.
- Och! Kopę lat.. - zagadała postać. Wydawała się wam od pierwszych chwil jakaś znajoma.. a przynajmniej Czarnemu i Autorowi. - Tak tak, soczek przemiany się skończył, więc musicie oglądać moją szkaradną twarz. Tak, mi też z tego powodu niezmiernie przykro.
|
So, 8 lis 2014, 20:30 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Iris... potrzebujemy twojej pomocy. Znowu. Musimy dostać się na wyspę Satanderos.
|
So, 8 lis 2014, 20:40 |
|
|