|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 17:46
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: Kaskadowa Valhalla
Iris, witaj ponownie. Potrzebujemy twojej pomocy. Zrobimy wiele, by móc dostać się na wyspę Satanderos.
|
So, 8 lis 2014, 20:43 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Tratatata. I tak dalej, mówię to samo co oni, jakby co.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 8 lis 2014, 20:54 |
|
|
Pan Potwór
I'm Monster And I Know it!
Dołączył(a): Śr, 31 paź 2012, 17:40 Posty: 341 Lokalizacja: Nora Pana Potwora.
Naklejki: 0
|
- Satanderos? - zdziwiła się Iris. - Nie moglibyście wybrać jakiegoś bardziej przyjaznego miejsca? Jest tyle ładnych wysp, zaczynając od Twinsei, idąc przez Cardeę, a kończąc załóżmy na Garv... Ale wy akurat chcecie dostać się do najbardziej niebezpiecznej wyspy w całej alternatywie tego świata. - Jesteśmy świadomi niebezpieczeństwa - stwierdził Olivier. - Nie powiedziałabym. Wiecie, że jest tam źle i wiecie co może was tam spotkać. Jasne, ale to tylko teoria. Satanderos jest wyspą, na którą spadł ten pierwszy wyrzucony z nieba. Lokalni mieszkańcy kompletnie ześwirowali, zaczęli palić i zjadać małe zwierzątka, niszczyć miejsca kultu, wznosić charakterystyczne dla swoich poglądów budowle... nie pytajcie. W dodatku znajduje się tam więzienie dla nieumarłych korsarzy. Dlaczego nieumarłych? Są to albo ożywieńcy, albo ci, którzy nie potrafią umrzeć. Chodzą pogłoski, że jeden z nich odnalazł drogę do niejakiej pierwszej krypty. - Pierwszej krypty? - zapytałem - Miejsca, które prowadzi do Tenebris, kolebki największych koszmarów, potężniejszych nawet od tych przedwiecznych.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
N, 9 lis 2014, 08:54 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
No, trudno. I tak musimy się tam dostać. Najwyżej znowu wszyscy poginiemy i jeden z nas będzie musiał przejść całą planszę. Prosimy Iris, przenieś nas tam.
|
N, 9 lis 2014, 08:59 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Iris, wiemy, w co się pakujemy. Ale musimy się tam dostać, nawet narażając się na atak "tego pierwszego", by móc pokonać "tego drugiego". Będziemy ostrożni, mamy broń. Zresztą walka z fanatykami wcale nie jest aż tak trudna. Chyba.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
N, 9 lis 2014, 11:11 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Tenebris? Świetnie! Może spotkamy Elegita. Mam dla niego wiadomość od jego brata*.
*który nie istnieje, ale co tam
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
N, 9 lis 2014, 13:22 |
|
|
Pan Potwór
|
- Dobra, jak coś to ostrzegałam. - powiedziała cichutko Iris. - Jeśli musicie, przechodźcie. Nie będę was zatrzymywać
*** Satanderos:
Klimat tego miejsca był rzeczywiście ponury... Tak ponury, że aż tworzył czarno-białą rzeczywistość chaosu i niepokoju. Oliver w tym momencie zaczął biegać jak oszalały z miejsca na miejsce. Wyglądał na takiego, który szuka kryjówki. Nie mówił dlaczego tak robi, więc byliście w totalnym zdezorientowaniu i jeszcze w większym szoku. - A może zobaczył coś przed czym należy uciekać? W końcu... ostatnio widział więcej niż my - pomyślałem.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
N, 9 lis 2014, 13:45 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Panie kapitanie, co się stało? Zobaczył pan coś?
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
N, 9 lis 2014, 14:40 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
|
N, 9 lis 2014, 15:00 |
|
|
Pan Potwór
|
Czarnoksiężnik:
Podbiegłeś do przerażonego Kapitana. Wyglądał na totalnie zdruzgotanego. W jego oczach kłębił się strach przed czymś potwornym. Wyglądał jak zwierzę w stanie agonii złapane w myśliwską pułapkę, proszące o wymierzenie tego ostatniego ciosu. - URATUJCIE ALYSIĘ. - wykrzyczał, po czym runął na ziemię. Odsłonił tym samym widok swojego mordercy.
- Hahahah! Tym razem mi nie uciekł. - zaśmiał się. - Panie Potworze, doprawdy ładna sztuczka. Muszę pogratulować pomysłu. - kontynuował. - Zmyślona alternatywa wymiaru zmyślonej alternatywy wymiaru... Hahah! Jakie to zabawne.. Hahah! Kto by pomyślał. Ale nie przewidziałeś jednego, wiesz? Ja zawsze wracam... - Czego od nas chcesz?! - zapytałem. - Czego chce... hmmm.. dobre pytanie. Na pewno chcę się z wami pobawić. Wiecie, to taka uproszczona zabawa w kotka i myszkę... albo i w tyranozaura rexa i myszkę. Tak, to wy jesteście myszkami. Jako że posiadłem Soczewkę wymiarów, będzie mi zdecydowanie łatwiej. Nie ukryjecie się przed niczym. - zapewniał. - Zapewne jesteście ciekawi co z wami zrobię... hmmm.. może niektórzy wylecą w powietrze jak ten dzik z dynią... - powiedział i pstryknął palcami. Olexo rozpadł się na miliardy krwawiących kawałeczków.
Olexo - Teraz już wiesz jak to jest być wszędzie. Tracisz 3 życia. Twoją rolę przejmuje Ż. Art.Czarnoksiężnik: Ż. Art: Olexo2: Autor8: AdamZet27: - Albo na przykład... - kontynuował.
|
N, 9 lis 2014, 15:45 |
|
|
Czarnoksieznik
|
|
N, 9 lis 2014, 15:54 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
|
N, 9 lis 2014, 15:55 |
|
|
Pan Potwór
|
Czarny:
W momencie kiedy próbujesz strzelić z miotacza w stronę Neville, ten wyjmuje z rękawa coś, co na twoje oko mogłoby być czerwonym rakiem. - Specyficzna broń - pomyślałeś. Gdybanie nie trwało jednak zbyt długo, bo chwilę później poczułeś na sobie sierpowe ostrze. Wtedy właśnie uświadomiłeś sobie, ze psychopata użył twojej broni przeciwko tobie. - IDZIE RACZEK NIEBORACZEK JAK USZCZYPNIE BĘDZIE ZNACZEK! Hahahahah! - zaczął się potwornie śmiać. Były to ostatnie pamiętane przez Ciebie chwile, bo wkrótce twoje ciało zostało zmasakrowane przez setki sierpów.
Tracisz trzy życia. Twoją rolę przejmuję autor.Czarnoksiężnik: Ż. Art: Olexo2: Autor8: AdamZet27: - Niby tylko król skarpetożerców, a jednak posiada jakieś przydatne zabawki... Hahahah - zaśmiał się. - Dobra, później się z wami zabawię. Teraz pora na zabawę w niebie z aniołkami... a może też z gwiazdkami? hihii.. kto wie.. - wymamrotał i rozpłynął się w powietrzu.
|
N, 9 lis 2014, 16:13 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
No dobra... trzeba rozejrzeć się po okolicy. Musimy wiedzieć, co nam jeszcze tutaj grozi. Pewno zaczęła się już rzeź... Ale jakoś przeżyjemy. Dobra, musimy trzymać się razem. Jak coś zauważycie podejrzanego to zawiadamiajcie. Pewno będzie dużo powiadomień, ale co tam... Sprawdźmy jeszcze tylko, czy Neville nic nie opuścił, np. Soczewki. Zabierzemy również od zwłok Czarnego Mordercze Narzędzia. Po tym pójdziemy prosto.
|
N, 9 lis 2014, 16:21 |
|
|
Pan Potwór
|
Neville wziął najpewniej wszystko ze sobą. Nie był gapą i nie udało mu się niczego zgubić. Podniosłeś narzędzia, które zabiły Czarnego i razem z Ż. Artem zaczęliście rozglądać się po okolicy. Mimo wszystko wyglądała na opustoszałą, a zapewnienia Iris o tym jak tu jest strasznie wydawały się nie mieć podstaw. Gdyby nie Neville i jego show, prawdopodobnie umarłbyś tutaj z nudów. Wtedy jak na złość coś zaczęło się dziać. W oddali dało się słyszeć bowiem piosenkę marynarską, morską.. a może i korsarską? - O proszę, czy na tym budynku nie jest napisane Więzienie? - zapytałem.
|
N, 9 lis 2014, 16:42 |
|
|