|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 18:16
|
Przeklęte Ziemie Dullahana
Autor |
Wiadomość |
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Re: Przeklęte Ziemie Dullahana
A tam, kołysankę zaśpiewam jak się ściemni, chodźmy gdzieś indziej.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 25 paź 2014, 18:57 |
|
|
Pan Potwór
I'm Monster And I Know it!
Dołączył(a): Śr, 31 paź 2012, 17:40 Posty: 341 Lokalizacja: Nora Pana Potwora.
Naklejki: 0
|
- Gdzie idziecie?! - oburzył się Edward. - Bez większego zaopatrzenia i wiedzy na temat tutejszych nie macie żadnych szans na przeżycie. - starał się was zatrzymać. - Zanim odejdziecie... spójrzcie do góry. - polecił. Jak kazano tak zrobili. Ujrzeliście gigantyczny kwadrat stali, który tak jakby.. wisiał nad miejscem w którym się znajdowaliście. Był ziemskim księżycem, był ziemskim sklepieniem niebieskim.. był czymś, co było wszędzie, niezależnie od miejsca w którym byście się znajdowali. - To Kolowadło. - wyjaśnił. - W największym skrócie - gigantyczne, kolosalne kowadło, które ma wielką chęć do zniszczenia całego świata. Może nie ze swojej własnej woli, bo przecież jest stosunkowo bierne.. ale jest powiedzmy swojego rodzaju zabezpieczeniem w razie porażki Dullahana. Jak to wygląda w rzeczywistości? hmm.. no więc... Jeśli on zginie, to zginiecie również i wy... I my.. wszyscy. To on tutaj.. pociąga za sznurki, jakkolwiek to zabrzmi. - nie krył zaniepokojenia. - Unikajcie cmentarzy, roi się tam od ożywieńców. Da się ich pokonać, ale musicie być wyjątkowo ostrożni... Oni zawsze wracają. Unikajcie również mrocznych lasów i pustkowi. Nie ufajcie pozorom. One mylą i to aż.. za bardzo. Jeśli jakaś sytuacja wygląda wam normalnie... JEST NIENORMALNA. Musicie mieć otwarte oczy dookoła głowy. - Jeśli chodzi o Dullahana.. - tu przerwał. Z zamku Abigail rozległy się histeryczne krzyki. - Edziu... wróć! Nie wytrzymam tu bez ciebie!
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
So, 25 paź 2014, 19:17 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
No właśnie, dobre pytanie.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 25 paź 2014, 19:49 |
|
|
Pan Potwór
|
- Proponowałbym udać się do mojej pani. Temat broni to temat wrażliwy, więc lepiej rozmawiać o nim tylko z zaufanymi osobami. Tylko.. nie denerwujcie jej, czasami potrafi dać nieźle popalić. - powiedział. Posłuchaliście stwora i spokojnym, jednak wciąż uważnym krokiem, ruszyliście za nim do zamku. Jak wyglądało to w środku? Cóż.. stosunkowo mrocznie, może mniej mrocznie niż na zewnątrz, jednakże jedno było jasne - to miejsce miało niepowtarzalny klimat. W końcu trafiliście do komnaty z Abigail.
- Witajcie, jestem Lady Abigail, królowa wampirów, królowa hrabstwa Moonshire i jednocześnie najpiękniejsza przedstawicielka płci pięknej. Jesteście nowymi kolegami Edzia? O proszę.. co was tu sprowadza? - starała się być miła.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
N, 26 paź 2014, 10:25 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Zgadzam się z Api, fajnie byloby gdyby pani nam pomogła.
|
Pn, 27 paź 2014, 15:10 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Tak właśnie, chcieliśmy od pani zakupić jakieś narzędzia służące do zabierania innym punktów życia (tylko nie wiem, skąd weźmiemy kasę).
|
Pn, 27 paź 2014, 15:25 |
|
|
Pan Potwór
|
- Bronie.. bronie.. jasne.. Przeciwko komu? Przeciwko Dullahanowi, tak? Ech.. co ja mam z tym dziwakiem... normalnie urwanie głowy.. - zachichotała. - Odstrasza go złoto. To wiem na pewno.. ale nie że takie zwykłe złoto.. takie bardziej niezwykłe złoto. - starała się sprecyzować. - Gdybym dała wam to złoto, musiałabym zniszczyć mój prześliczny zamek.. A tego nie chcę. Więc nie dostaniecie złota! - wciąż imponowała szykiem wypowiadanych przez siebie zdań. - Mogę jedynie zaopatrzyć was w piątkę wampirów i piątkę żywych trupów. Myślę, że to wbrew pozorom całkiem ładna.. darowizna. Co wy na to? - zapytała. - Ale Abby.. ta pomoc prędzej ich skonsumuje niż pomoże w drodze. - zauważył Edward. - ZAMILCZ I DO GARÓW - wykrzyczała.
|
Pn, 27 paź 2014, 15:35 |
|
|
Pan Potwór
|
- Gwarancję.. gwarancję.. jaką gwarancję? Nie macie żadnej gwarancji. Jeśli chcecie mieć wiernych sługów, będziecie musieli sami ich wskrzesić. Inaczej się nie da. Macie może kogoś, kto już zginął, albo chcecie żeby zginął? To by ułatwiło sprawę. - Pytacie o broń palną.. cóż... jest to skomplikowana kwestia, bo my tutaj takowych nie potrzebujemy, a... najbliższe miejsce w którym można nabyć jakiś wojenny rynsztunek jest dwa hrabstwa dalej. - powiedziała z delikatnym smutkiem, nie z ironią. - Mam w sumie jeszcze jeden pomysł, ale opowiem wam o nim, kiedy wy odpowiecie mi na moje pytanie... Co robiliście przed chwilą na zewnątrz?! Słyszałam jakieś wybuchy... Normalnie aż podskoczyłam w mojej wanience. A wiecie.. ja nie lubię się stresować.
|
Wt, 28 paź 2014, 18:23 |
|
|
Pan Potwór
|
- Jeśli macie w znajomych jakiegoś ożywieńca to bardzo dobrze - stwierdziła Abigail. Pokierowanie armią wampirów i żywych trupów z pewnością wyjdzie mu lepiej od was. Wiecie, wszystko wygląda lepiej między kolegami po fachu. heheh - zaśmiała się. - Jeśli wam się uda przynieść tu jego szczątki, względnie pozostałości, wskrzeszę go. - powiedziała z delikatnym uśmieszkiem. - Ale.. no właśnie.. jeśli. Z tego co zrozumiałam kolega padł w przedsionku pierwszej krypty, a to znacznie zmienia postać rzeczy. Obstawiam, że nie dostaliście się do środka tylko błądziliście po korytarzach. To w sumie dobrze. Jeśli chciałoby się wam zagłębić dalej, wasza psychika by nie wytrzymała. Stalibyście się wrakami. Rzeczy, które się dzieją dalej są na tyle przerażające i okropne, że nawet ja się ich boję. Wierzcie mi, jestem królową Wampirów, Żywych trupów, a jednak mam jakieś lęki.. To Tenebris.. - Skoro już widzieliście tego z zielonymi włosami... Nie wiem kompletnie kim jest, ale obstawiam, że pochodzi z tamtej krainy. Wyczuwam u niego wygasłą anielską łaskę, ale z drugiej strony nie wiem jaka w tym logika, skoro anioły mają zdecydowanie inne pochodzenie. Możliwe, że broni pierwszej krypty, może wie co znajduje się za drzwiami. Możliwe, że chce ostrzec świat przed zniszczeniem a i również możliwe, że chce wykorzystać jej zawartość do własnych celów, tylko nie wie jeszcze jak. Wiem jedynie, że zwą go Neville. - powiedziała. - Dobra, ja tutaj jak coś na was czekam. Przynieście jego szczątki i zobaczymy co da się zrobić. Tylko proszę.. uważajcie.
|
Cz, 30 paź 2014, 15:53 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
-Dobrze, Api - odezwał się niespodziewanie Mątek po parodniowej przerwie.
|
Cz, 30 paź 2014, 16:34 |
|
|
Pan Potwór
|
Wyszliście z zamku Abigail i udaliście się w stronę trumny. Dookoła niej ujrzeliście ślady końskich kopyt.
|
Cz, 30 paź 2014, 16:40 |
|
|
Pan Potwór
|
PRZYPOMINAM, O NOWEJ ZASADZIE:
Kiedy trzeba podjąć jakieś działanie, wpływające w jakiś sposób na fabułę, konieczna jest odpowiedź większości osób. Jeśli zaś rozmawiacie z jakąś z postaci, zadajecie jej pytania, przekonywujecie ją w jakikolwiek sposób - wystarczy jedna odpowiedź.
Prosiłbym o większą aktywność, fajnie byłoby wyrobić się do grudnia z dotarciem do twierdzy Nestardiela.
|
Pt, 31 paź 2014, 22:58 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Zróbmy to co Api proponuje.
|
N, 2 lis 2014, 21:04 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Tak, to dobry pomysl.
|
Wt, 4 lis 2014, 21:16 |
|
|
Pan Potwór
|
Ślady były zdecydowanie świeże... no.. na pewno świeższe od ubioru Edwarda. Heheheh, Potworny Żart. Prowadziły w dodatku do tej samej trumny, w której straszył was jakiś dziwak śpiewający o kotkach. Nie namyślając się długo, a korzystając z genialnego pomysłu Api, ponownie postanowiliście wkroczyć do piekła. Sytuacja wewnątrz nie zmieniła się za bardzo. Wciąż ten ponury, mroczny, a jeszcze bardziej przerażający klimat, wciąż uczucie, jakby ktoś was obserwował i wciąż.. pozostałości Kretesa... hmm zaraz... a przypadkiem to nie tego szukaliście? Noo.. więc jesteście bliżej niż dalej. To fakt.. Teraz wystarczy tylko zebrać jego szczątki i rzucić się czym prędzej do wyjścia. Niby proste, niby realne.. no ale...
Hmm.. Houston, mamy problem?
|
Pt, 7 lis 2014, 14:57 |
|
|