|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 12:58
|
Przeklęte Ziemie Dullahana
Autor |
Wiadomość |
Pan Potwór
I'm Monster And I Know it!
Dołączył(a): Śr, 31 paź 2012, 17:40 Posty: 341 Lokalizacja: Nora Pana Potwora.
Naklejki: 0
|
Przeklęte Ziemie Dullahana
Kolejną rzeczą, jaką zapamiętaliście było bardzo jasne, niebieskie światło, mocniejsze niż to rozchodzące się w portalu. A później... No cóż...
Zaczęło się robić strasznie.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
So, 18 paź 2014, 12:02 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Re: Przeklęte Ziemie Dullahana
Według mnie powinniśmy wejść do tego mrocznego zamku i rozejrzeć się w nim trochę. Może znajdziemy coś ciekawego? Jednak ktoś powinien zostać na dworze, niech dwie osoby pójdą do zamku, a dwie następne niech stoją na dworze. Moja propozycja jest następująca: Ja i Kretes spróbujemy dostać się do zamku, a Api i Dawid niech stoją na dworze.
|
So, 18 paź 2014, 12:05 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Hm... Co to za szkieletor leżący w lewym dolnym rogu obrazka? Proponowałbym go zbadać. Ta trumna w środku wygląda też podejrzanie... No i ogólnie ten zamek to chyba kryjówka złodziei krzyży. No w sumie... Jeśli Mątek proponuje wejść do zamku, to OK. Ale ja tam wolałbym się nie rozdzielać. W końcu w kupie siła. A więc w skrócie proponuję: 1. Zbadać kościotrupa. 2. Ostrożnie wyminąć trumnę. 3. Wejść do zamku.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 18 paź 2014, 12:21 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Tak, zgadzam się z moimi kolegami. Zbadajmy kościotrupa, być może on jeszcze żyje i opowie nam co nieco, hehe. Hmm... wcześniej chciałem otworzyć trumnę, ale gdy zauważyłem jak spod wieka wyłażą ślepia to przyznam, że się zawahałem. Lepiej uważajmy, aby ktoś nas nie zabił. A na samym końcu wejdziemy do zamku wszyscy razem, bo jak to się mówi, w grupie jest raźniej, no nie?
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 18 paź 2014, 15:56 |
|
|
Pan Potwór
|
Kościotrup wyglądał na zwykłego kościotrupa... z kości. Nikt nie miał ochoty go ożywić, więc najprawdopodobniej od dawien dawna już nie żył. Pod kapeluszem miał taki oto przedmiot. Hmm.. a co jeśli to...?
W tym momencie w oddali dało się słyszeć przerażające śmiechy.
_________________ Pora na dobranoc gdy już księżyc świeci... Dzieci lubią Pana Potwora, Pan Potwór zjada dzieci..
|
So, 18 paź 2014, 17:54 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Według mnie powinna podnieść to osoba, która ma dużo żyć. No, a po podniesieniu tego dziadostwa idziemy do zamku.
Ostatnio edytowano So, 18 paź 2014, 18:32 przez Matek, łącznie edytowano 1 raz
|
So, 18 paź 2014, 18:27 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
No to bierzem tego Milenijnego Puzela i idziem ostrożnie do zamku.
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 18 paź 2014, 18:28 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Ja radziłbym to podnieść, gdyż może się nam to bardzo przydać i szybkim krokiem razem pójść do zamku.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 18 paź 2014, 18:33 |
|
|
Pan Potwór
|
Po tym jak Kretes podniósł dziwny, błyszczący przedmiot, zdecydowaliście aby udać się do zamku. No cóż, tak jak się spodziewaliście.. Brama jest zamknięta, a w oddali i ze środka dobiegają coraz to głośniejsze i przerażające krzyki.
|
N, 19 paź 2014, 15:19 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Ja proponowałbym rozejrzeć się trochę po terenie i znaleźć jakiś ciężki przedmiot dzięki któremu uda nam się wyważyć bramę. Możemy też spróbować użyć tego tajemniczego przedmiotu, którego przed chwilą zdobyliśmy.
|
N, 19 paź 2014, 15:27 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Mi się coś wydaje, że ten przedmiot może otworzyć bramę. Może poszukajmy jakiegoś otworu w bramie i włóżmy ten tajemniczy trójkąt? A nuż się uda, będziemy mieli szczęście i się coś wydarzy.
|
N, 19 paź 2014, 15:32 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Tak, pozostali dobrze prawią. Pewno gdzieś jest dziura jakaś na ten przedmiot. A jeśli nie... To się rozejrzymy.
|
N, 19 paź 2014, 15:37 |
|
|
Pan Potwór
|
W drzwiach rzeczywiście była dziura. Nie namyślając się długo, postanowiliście włożyć do niej trójkątny przedmiot. Artefakt zaniknął w drzwiach, a te niedługo później już stanęły otworem.
- A więc to wy! OCH! Wiedziałem! Wiedziałem! Wydawaliście mi się mniej kamienni, ale miło mi was gościć! - Powiedział stwór. Był najpewniej jakimś strażnikiem tego miejsca... ale no cóż.. niezbyt rozgarniętym strażnikiem.
|
Wt, 21 paź 2014, 12:42 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Nooo... Tak, to my. A pan... Kim jest? Jakimś strażnikiem? No i czy wie pan coś o tym miejscu?
|
Wt, 21 paź 2014, 14:54 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
-Dobry, dobry. Opowiedz pan trochę o tym miejscu.
|
Wt, 21 paź 2014, 15:10 |
|
|