|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 17:56
|
The Silent Wood - Rozgrywka
Autor |
Wiadomość |
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Re: The Silent Wood - Rozgrywka
Cześć, Neville! Chcesz miejsce na widowni, czy może od razu wkraczasz do akcji? Mam popcorn, mogę się podzielić...
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pt, 2 sty 2015, 13:33 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Zaraz zginiemy, nanana. Fajnie. Słuchajcie! Może byśmy... poszli na pizzę? Albo... obejrzeli jakiś fajny film w telewizji, co? Nie?
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pt, 2 sty 2015, 14:51 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
Naklejki: 0
|
To było jak chwila. Jeden moment w którym Carrie i Byron toczyli ze sobą śmiercionośny bój... i jeden moment, kiedy przez sam środek bitwy przemknęła zielona smuga. To niecodzienne zjawisko, praktycznie w jednym momencie zamieniło i Clarka i Córkę Hadesa, w popiół. Tak, to Neville. Był znacznie silniejszy jak podczas naszego ostatniego spotkania. Był kimś, kto potrafił już praktycznie wszystko. Był kimś, kto potrzebował do szczęścia jedynie zaczarowanego ołówka. - Och... Znowu się spotykamy. Zastanawiacie się pewnie czemu jeszcze żyjecie... - zaczął. - To stosunkowo trudna kwestia, gdyż jeszcze mi jeszcze do czegoś potrzebni... - NIE WCHODZĘ W ŻADNE UKŁADY Z ISTOTAMI TWOJEGO POKROJU! - wykrzyczałam. Pragnęłam mimo wszystko zachować spokój i nie rozczulałam się nad sobą. Nie chciałam przytaczać przykładów moich najbliższych, którzy zginęli śmiercią od jego ostrza. - Ojej, dziewczynka się stawia. Ale widzisz kotuś, to ja tutaj rządzę. Mógłbym na wylot przebić twoje prześliczne ciałko, tym twoim kochanym mieczykiem.. Jak mu tam? Celexcal? Och.. chyba zapamiętałem - powiedział z podekscytowaniem. -Ale... Nie zrobię tego, gdyż w obecnej sytuacji potrzebuje kilku sojuszników...
|
Pt, 2 sty 2015, 22:25 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Co się stało, Neville?
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
|
Pt, 2 sty 2015, 23:05 |
|
|
Czarnoksieznik
|
W tej chwili najchętniej dokonałbym rytualnego mordu, ale niestety nie mogę tego zrobić, gdyż stojąca przede mną osoba jest nieśmiertelna. Jeszcze. Mów więc, o co chodzi, byle szybko.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 3 sty 2015, 13:52 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
- Nic szczególnego. Musicie po prostu zamordować jednego z czarodziejów. - odpowiedział ze spokojem.
|
So, 3 sty 2015, 15:34 |
|
|
Czarnoksieznik
|
A co, jeśli się nie zgodzimy? Proszę bez odpowiedzi "wówczas zginiecie" - pragnę zauważyć, że w okolicy nie ma innego debi... chciałem powiedzieć, odważnego bohatera, który by się tego podjął. My, albo nikt.
|
So, 3 sty 2015, 15:50 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
- Hmmm powiedzmy, że mógłbym to zrobić sam, ale nie mogę, bo istnieją pewne ograniczenia... Nie powiem wam jakie, bo moglibyście to wykorzystać, a chcę, aby po mojej stronie był jeszcze element zaskoczenia. Jeśli nie dostosujecie się do mojego polecenia, zginiecie w przeciągu kolejnych dni. Czarodziej musi zostać uśmiercony w tunelu Andromedy. - Tunelu Andromedy? - zapytałam. - Och, myślę że wasza przyjaciółka będzie wiedzieć na ten temat kilka rzeczy. - wymamrotał. Tym samym pstryknął palcami, a w pomieszczeniu zmaterializował się nietoperz. - Ładny chwyt ślicznotko, ale jednak zawodny. Bo widzisz, ja potrafię widzieć przez ściany. Hihii - Celestine, może powiesz przyjaciołom dlaczego uciekłaś? - zachichotał.
|
So, 3 sty 2015, 16:23 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Czekaj, czekaj, Neville. Widzisz, ja mam duszę filozofa, lubię pofilozofować, poteoretyzować... załóżmy, czysto teoretycznie, że zgodzimy się na współpracę z tobą, i na fundamencie tej teorii zbudujmy drugą, że nam się powiedzie... powiedz, co wtedy? Zabijesz nas, bo nie będziemy ci już potrzebni? Cóż... mając do wyboru śmierć z rąk psychopaty, którego oferty nie przyjęliśmy, i śmierć z rąk psychopaty, któremu pomogliśmy, wybieramy to pierwsze. Ale ta opcja zapewne nie podoba się tobie, więc... co masz nam do zaoferowania?
Ostatnio edytowano So, 3 sty 2015, 21:20 przez Czarnoksieznik, łącznie edytowano 2 razy
|
So, 3 sty 2015, 18:20 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Ech, Czarny, ty i ta twoja porywczość.
Neville, mam jeszcze jedno pytanie. O którego czarodzieja chodzi? Mateusza? Gulguldryka? Snejka? A może Spielmaustera? Czy może masz na myśli Gandalfa, Sarumana lub Radagasta? Nie nic.
Mistrz i Małgorzata <3
|
So, 3 sty 2015, 19:04 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
- Nieważne jakiego czarodzieja uśmiercicie, ważne żeby miało to miejsce w Tunelu Andromedy. Widzę, że się stawiacie... więc to tak... na pewno nie zabiję was w tej planszy. Myślę, że to i tak duża przysługa, jeśli weźmiemy pod uwagę to, z kim macie do czynienia. - powiedział z przekonaniem. - Kiedy już dokonacie mordu, będę o tym wiedział. Nie musicie mi dawać jakoś szczególnie znać. - wciąż był pewny siebie. - Ach. i tak.. zapomniałbym... Radziłbym uważać, na zewnątrz jest całkiem niebezpiecznie. - powiedział. Kilka chwil później rozpłynął się w oparach dogasającego ognia. No dobra.. to było dziwne.. nie... To było bardzo dziwne. Psychopata, który najchętniej w jednym momencie mógłby unicestwić na wszystkich, teraz tak po prostu... dawał nam porady z dobrego serca? To na pewno jakiś plan, na którym źle wyjdziemy... Radziłabym uważać. - Powinnam... zrzec się dowództwa nad zakonem... Przynoszę mu tylko i wyłącznie hańbę.. - wymamrotała Celestine, już w swojej starej formie.
|
So, 3 sty 2015, 21:59 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Jak niby mamy się stąd wydostać? Jesteśmy zamknięci. Jedne drzwi prowadzą z powrotem tam, gdzie zginęli Autor i Olexo, drugie do pułapki, z której łatwo się nie wymkniemy...
|
N, 4 sty 2015, 13:14 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Spokojnie, Cellie... Wszystko będzie dobrze... porozmawiamy z twoim ojcem i jakoś to się ułoży... [CZARNY, AW, LUB OLEXO. JEŚLI ZAMIEŚCICIE TO NA CHACIE BEZ PODANIA KONTEKSTU, TO WAS ZABIJĘ. WIEM, JAK TO WYGLĄDA.]
Mistrz i Małgorzata <3
|
N, 4 sty 2015, 20:11 |
|
|
Alysia
Postrach Siedmiu Mórz
|
- Z moim tatą?! - oburzyła się. - Nawet go nie znacie...! Chyba... Nie możecie go znać, bo nie jesteście stąd.. - nieświadomie zaczęła nowy wątek. - Cellie, jesteśmy ze sobą na tyle blisko, że nie powinniśmy mieć przed sobą żadnych sekretów - powiedziałam z przyjaznym nastawieniem. - Nie mamy Ci za złe tego, że uciekłaś. Twoje życie od tego zależało. Pewien lew powiedział mi kiedyś, że pierwsze narzędzia nie czynią nas jeszcze nieśmiertelnymi. Powiedział mi, że nieśmiertelność jest totalnie przereklamowana.. Kiedy nie masz przy sobie kogoś najbliższego, kiedy musisz zmagać się z problemem przemijania pokoleń i kiedy.. ech.. no cóż, coś ci się przypadkiem stanie.. To nie umrzesz, ale będziesz cierpieć w nieskończoność. To zupełnie zrozumiałe, nie musisz się tym przejmować. - Ali.. to naprawdę bardzo miłe z twojej strony... - powiedziała z lekkim zdziwieniem. - Od tego tu jestem moja droga. Jesteśmy jedną wielką rodziną i pomagamy sobie. - Rodziną.. cóż.. nigdy nie miałam nikogo, kto mógłby mnie pokochać... Mój Ojciec był pełnokrwistym wampirem, jakkolwiek to brzmi. Na pewno o nim słyszeliście... - Jesteś pewna? - Każda alternatywa rzeczywistości zna wampiry. Każda twierdzi, że są wśród nas i każda zna najbardziej krwawego z nich wszystkich. Tak, jestem córką Hrabiego Draculi.. - powiedziała z wyrzutami sumienia. Ta informacja delikatnie nas zaskoczyła.. No dobra, nawet nie bardzo... Bardzo bardzo... - Niechcianą córką... Po tym, gdy wdał się w romans z Abigail Blake, opuścił mnie i mamę. Walki o władzę na dworze w końcu doprowadziły do wyrzucenia nas z domu. Stałyśmy się zwykłymi, bezużytecznymi szkodnikami. Nie byliśmy nikomu potrzebne. Kiedy miałam 10 lat, moja mama została brutalnie zamordowana przez lokalnych fanatyków sił ciemności. Kiedy ją znalazłam, coś we mnie pękło.. Praktycznie przez tydzień klęczałam nad jej ciałem i szlochałam... Poprzysięgłam zemstę wszelkiej niesprawiedliwości tego wszechświata i wtedy też znalazł mnie Silverblade. To on zaproponował mi wkroczenie do gildii mścicieli. To on stał się moim nowym ojcem, to on pokazał mi jak żyć, to on każdego dnia dawał mi nadzieje na nowe, lepsze jutro. - Silverblade? - Nasz Mentor. Prawdopodobnie najpotężniejszy wojownik tego wszechświata. Pierwotnie to on dowodził Bractwem Paladynów. Rządził nim przez jakieś 700 lat. - Czyli, że już nie żyje? - Nie, skądże. Ma się bardzo, ale to bardzo dobrze. Po prostu stwierdził, że wyszkoleni przez niego wojownicy są już na tyle zdolni, że to oni mogą sami dać sobie radę w zakonnej hierarchii. To ja zostałam wybrana na Wielką Mistrzynię. Myślę, że to przez to, że Silver traktował mnie jak własną córkę. - Integrację uważam za skończoną, pora na przytulenie! - wykrzyczałam. Objęłam czym prędzej Celestine i bardzo mocno ją przytuliłam. Wyczułam w niej bratnią duszę, która również jak ja zmaga się z wieloma problemami. - Jesteśmy rodziną, pamiętaj Cellie. - powiedziałam z uśmiechem na twarzy. Dziewczyna jedynie odwzajemniła uśmiech, a z jej oczu zaczęły sączyć się łzy. - Naprawdę nie wiesz ile to dla mnie znaczy... - zdecydowanie było widać, że brakowało jej miłości... Ech.. my kobiety.. Kimże my jesteśmy? Dlaczego spotyka nas zawsze tyle problemów? Czemu od wieków mamy ze wszystkim gorzej? Ktokolwiek układał tam kiedyś na górze sprawiedliwość, był jednym wielkim moim kolegą.
Sielanka niestety zawsze musi się skończyć... Psychiatryk najprawdopodobniej kolejny raz szykował nam lekcję pokory. W korytarzu, na którym Czarnoksiężnik niedawno odkrył pole minowe, dało się zauważyć niewysokiego chłopaka w dziwnej, białej masce, który jeździł na rowerku z doczepianymi kółkami. - Mwihahaha! Zagrajmy w gręę!!! - zaśmiał się
|
Pn, 5 sty 2015, 01:07 |
|
|
Z. Art
Żaba
|
Gdybyśmy mieli kastorewolwer, można by go wzorem Indiany Jonesa zastrzelić. A tak...
Chłopie! Czego ty od nas chcesz?
Mistrz i Małgorzata <3
|
Pn, 5 sty 2015, 11:42 |
|
|