Teraz jest Pn, 27 sty 2025, 22:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 431 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna strona
The Silent Wood - Rozgrywka 
Autor Wiadomość
Postrach Siedmiu Mórz

Naklejki: 0
Post Re: The Silent Wood - Rozgrywka
Choć kruk wciąż krakał w zrozumiałym tylko przez niego języku, wszystko wskazywało na to, że akcja już wkrótce ma zostać popchnięta do przodu. Ktoś prawdopodobnie wyczuł naszą obecność. Dlaczego?
Cóż... nieciekawa cmentarna atmosfera, która do tej pory dzielnie nam towarzyszyła, praktycznie w jednym momencie uległa rozproszeniu.
Mało tego, za naszymi plecami rozległ się jakiś... żałobny koncert. Dało się słyszeć piękny, dziewczęcy głos, który rozpaczał nad czymś nieznanym.

- O mamo, wyglądacie blado - zauważyła nieznajoma postać. - Czyżbyście zobaczyli ducha?
- Niekoniecznie. Jak mniemam mamy do czynienia z Madame Viviane. - zauważył Sir Ser.
- Dobrze miewasz. Wybaczcie tą dziwną atmosferę, ale tylko tak mogę się z wami skontaktować. Domyślam się, że poszukujecie kwiatu paproci.

So, 31 sty 2015, 19:52
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
Narrator napisał(a):
Nietoperz ukłonił się lekko.

Owszem, pani. Poszukujemy kwiatu paproci. Potrzebujemy go do pokonania Andromedy. Stratovairus i Lenabeth doradzili nam, byśmy prosili cię, pani, o pomoc... wiemy, że tylko nieumarła osoba związana z wampirem lub wampirzycą może odnaleźć ten kwiat... jak widzisz, jest wśród nas taka osoba...

Spoiler:

So, 31 sty 2015, 19:59
Zgłoś post
Żaba

Naklejki: 5
Cytuj:
Art dał znaki, że to on jest tą osobą.

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.

So, 31 sty 2015, 20:13
Zgłoś post
Starszy Norman

Naklejki: 3
Bardzo szukamy, i prosimy o pomoc.
Cytuj:
Powiedział olexo

So, 31 sty 2015, 20:14
Zgłoś post
Postrach Siedmiu Mórz

- Ach... Bardzo przykro mi to mówić, ale Kwiat Paproci od dawien dawna tkwi w miejscu zwanym Załamaniem Czasu... Jest to stworzona przez Twórcę międzywymiarowa pułapka bez wyjścia... a przynajmniej w teorii bez wyjścia. Nieliczni nazywają je Areną.
- Wybacz, ale nie rozumiem... jak to w teorii?
- Według prastarych pism, kwiat ten ma właściwości umożliwiające teleportację w dowolne miejsce. Sęk jednak w tym, że mogą go ujrzeć jedynie umarli. - Art w tym momencie dał znak, że może chodzić o niego.
- Widzę, że jesteście przygotowani. Heeh, to naprawdę miłe. Nie wiem tylko, czy mam serce do zostawienia was w tym miejscu. - powiedziała troskliwie.
- Czyżbyś je znała? - zapytałam.
- Nawet lepiej niż Ci się wydaje... Głupio się do tego przyznać, ale znalazłam się tam właściwie przez własną głupotę...

So, 31 sty 2015, 20:19
Zgłoś post

Ale... co się właściwie stało? Jak mamy się dostać do Areny? Na Arenę? Wiadomo, o co chodzi? Co nam tam grozi? Czy możesz nam jakoś pomóc?

Spoiler:

So, 31 sty 2015, 20:25
Zgłoś post
Lord Protektor

Naklejki: 100
Yay, może spotkamy Twórcę, mojego pana i władcę... A przynajmniej taką rolę ma w CRPG.

A teraz opowiadaj grzecznie co się stało i jak się wydostałaś, prosimyyy.

So, 31 sty 2015, 20:27
Zgłoś post
Postrach Siedmiu Mórz

- Jak wiecie, rzeka Angelen jest zatruta radioaktywnymi obłokami Białego Zamku. Kiedyś dane było mi mówić z samą Scarletbell. Chciała, abym swoimi zaklęciami stworzyła roślinność wystarczająco mroczną i wystarczająco olbrzymią, potrafiącą zapełnić mury Białego Zamku. Miała to być zapłata za usunięcie klątwy z moich ziem. No ale cóż... Lekko przeliczyłam się ze swoimi umiejętnościami... i od teraz tkwię na Arenie. Angelen stało się cmentarzyskiem, gdyż zostało pozbawione mojej energii.
- Jesteś w miejscu Załamania Czasu, a jednak do nas przemawiasz. Jak to?
- Długo by tłumaczyć, ale w najprostszym omówieniu wygląda to tak, że została tutaj mała część mnie, więc istniała możliwość wygenerowania hologramu nawet z tak bardzo odległego miejsca.
- Co wam tam grozi? Cóż... Naprawdę baardzo ciężko powiedzieć. Arena łączy w sobie wszystkie alternatywy przyszłości, przeszłości i teraźniejszości, więc grozi wam... praktycznie wszystko.
Rozumiem jednak waszą misję i rozumiem, że jesteście zdesperowani. Mogę was przenieść do tego miejsca, w którym jestem, albo przynajmniej do jego okolic... Nie wiem czy pozostałości mojej energii będą na tyle silne, by wykonać precyzyjną teleportację. Jedno jest jednak pewne, teleportacja zużyje resztki moich mocy. Jeśli wam się nie uda i nie znajdziecie odpowiedniego Kwiatu, zostaniecie tam na zawsze. Nikt wtedy nie zobaczy już mojego hologramu, a większość zapewne pomyśli, ze zostawiłam krainę na pastwę losu.

So, 31 sty 2015, 20:43
Zgłoś post
Żaba

Tak szczerze to nic nie zrozumiałem, ale może dlatego, że jestem nieumarłym. Móóóóózgiiii... A nie, przepraszam.
No cóż, raz kozie śmierć... Czy przeniesiesz nas na Arenę? Przy okazji spotkamy drugą grupę no i zabiję Mątka.

Mistrz i Małgorzata
<3

So, 31 sty 2015, 20:47
Zgłoś post
Lord Protektor

Naklejki: 100
Przenieś nas na arenę i tak się nudzimy.

So, 31 sty 2015, 20:59
Zgłoś post

Ujmę to tak... jaką masz inną możliwość powrotu? Jaką inną mamy możliwość znalezienia kwiatu? To z pewnością niebezpieczne, ale trzeba spróbować, bo to jedyna nadzieja. Twoja i nasza. Przenoś nas.

Spoiler:

So, 31 sty 2015, 21:37
Zgłoś post
Postrach Siedmiu Mórz

Momentalnie znaleźliśmy się w płonącym lesie. Ujrzeliśmy tam nietypowego osobnika, strzelającego do pterodaktyli z pistoletów na wodę.
Wykonując tą przedziwną czynność, starał się podskakiwać i ruszać z jednego miejsca do drugiego. Możliwe, że był to jakiś prymitywny rodzaj tańca.
Obrazek
W okolicy znajdowały się również dwa przedziwne kwiaty, które błyszczały w niezwykły sposób, a w oddali dało się dostrzec wielkiego różowego słonia i małpę, która najprawdopodobniej nie wiedziała, skąd się tu wzięła. Miała w każdym razie w ręku jakieś strzały.
Viviane niestety nie było w okolicy.

So, 31 sty 2015, 21:49
Zgłoś post
Żaba

Oooo, Nesti. Witaj.

Cytuj:
Art ukradkiem zbliżał się do kwiatów, uważając, żeby nie zginąć, choć i tak już nie żył.

Mistrz i Małgorzata
<3

So, 31 sty 2015, 22:14
Zgłoś post

Narrator napisał(a):
Art musi dotrzeć do kwiatów... trzeba coś zrobić...

No cóż, panie Nestardiel. Spotkałeś już naszych towarzyszy, teraz spotykasz nas... i co? Zabijesz nas? Uwięzisz, jak Władców? Phi. Dotąd już dwa razy zginąłem, kilka razy zostałem uwięziony, wielokrotnie poraniony i kilkukrotnie postawiony przed trudnym wyborem. Nie zrobisz mi nic, co może mnie przerazić. Nie dam ci tej satysfakcji. Reszta też nie.

Spoiler:

So, 31 sty 2015, 22:19
Zgłoś post
Postrach Siedmiu Mórz

- Czy was zabiję? hihihi.. Głupiuteńkie pytanie. Niee, oni was zabiją. Hihihi - zaśmiał się.

Naraz zza drzew wyskoczył strasznie gruby rudy lis i nie mając niczego przy sobie zaczął krzyczeć " NAAA CZARNEEEGO ". Najprawdopodobniej chciał zrobić krzywdę Czarnoksiężnikowi.
Możliwe jednak, że był to również jakiś znak do ataku. Lis stał przed swoim przeciwnikiem i nie mając bliżej określonego planu, najpewniej czekał na jego kolejny ruch.

Z kolei stojący przy jednym z kwiatów Ż. Art przeżył niemały szok, kiedy roślina najzwyczajniej w świecie ożyła i używając swoich ostrych szczęk, chciała uformować jego ciało na nowo.
Zdemotywowała się jednak, gdy poczuła, że ma w swoim środku martwą materię organiczną i szybko ją wypluła. Oszołomiony Art stał się centralnym punktem pomiędzy Małpą ze strzałami i Różowym słoniem, który jak się okazało, trzymał w ręce topór.

Najbardziej zastanawiający był jednak kogut w czarnym płaszczu, który ruszył na mnie i Maksia z.. piżamą i.. skarpetą. Choć rzucił tym drugim w stronę mojego ukochanego i spowodował, że ten padł na ziemię, nie zrobił mu nic złego. Szybko przecięłam skarpetę mieczem i odrzuciłam ją jak najdalej. Piżamę niedługo później czekał bardzo podobny los. Przystawiłam kogutowi miecz do gardła i bardzo grzecznie zapytałam.
- Czy kolega się oby na pewno dobrze czuje?

W momencie naszej nieuwagi, okazało się, że osamotniony został Olexo. To właśnie przed nim stała grubawa żaba z wąsami, ubrana na czarno. To ona dyrygowała działaniami Słonia i Małpy. Jego poddani momentalnie rzucili się na nieświadomego niczego koguta i równie szybko pozbawili go życia.

- To teraz na kreta w czarnym kapeluszu! - wymamrotała żaba.

Jakby jeszcze tego było mało, pojawiła się kura w fioletowym ubraniu. Była jakaś taka... no cóż nie w nastroju. Znaczy... Aż za bardzo w nastroju. Zaczęła tańczyć, podskakiwać, a w ostateczności wbiła nóż w serce swojemu czarno-białemu koledze, który niedługo później opadł na ziemię.

W oddali dało się spostrzec kogoś, kto mógłby przypominać diabła tasmańskiego. Miał również czarny ubiór i najprawdopodobniej modlił się za głupotę swoich przyjaciół.

- O co wam do diabła chodzi?! - zapytał zdezorientowany Maxwell.

- Pamiętajcie, jeśli nie zabijecie dwóch osób to nici z naszej umowy. Hihihihi - zaśmiał się w oddali Nestardiel.

Czarnoksiężnik:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ż. Art:

Olexo2:

Obrazek

Autor8:

AdamZet27:

Rolę Olexo przejmuje Autor

So, 31 sty 2015, 23:23
Zgłoś post
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 431 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna strona