Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 12:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
#6. O MATKU! KOSMICI. 
Autor Wiadomość
Córka Gwiazd

Naklejki: 0
Post #6. O MATKU! KOSMICI.
Na pobliskich polach wylądował statek kosmiczny. Znajdujący się w nim Kretoni pragną poznać przeszłość i porozmawiać z tutejszymi bywalcami. Nie wiedzą tylko jak zagadać i boją się ich reakcji.
Dlatego waszym zadaniem będzie stworzenie monologu, który wygłosicie na jednym ze spotkań mieszkańców wioski.
Za pomocą swoich słów, macie przekonać lokalną społeczność, że kosmici są wśród nas i wcale nie są groźni.

Wynagrodzenie: 1000 prapiesos.

So, 6 gru 2014, 12:07
Zgłoś post
Lord Protektor

Naklejki: 100
Post Re: #6. O MATKU! KOSMICI.
Drodzy różowi towarzysze!
Ja dziękować, że mnie szanować i lubić. Ja szanować i lubić was, szczególnie facetów... Ale mieć teraz ważna informacja do przekazać.
Na pobliskie pola pojawić się dziwny pojazd. My nie być samemu w kosmosie. Być też wielcy bogi - Wieśki, Olimpijczycy oraz Kretoni. Oni być wielcy bogi, którym musieć składać ofiary. Jeśli nie być składane ofiary, to bogi się wkurzać i zjeść Ziemia. Składać więc bogi codziennie krwiste ofiary.
Ale oprócz bogi i my, być jeszcze ktoś na świecie. Być wielcy mędrcy, co się nazywać obcy. Oni do nas przyjechać w odwiedziny. Oni być dobrzy, nie zwrócą na nas gniew bogi. Oni czcić wiele bogi, których my nie znać. Wiele móc się nauczyć od obcych. Oni móc się wiele nauczyć od nas. Pamiętać, "gość w dom, bogi w dom". A bogi lubić, jak się gości nakarmić, bo wtedy na pewno gospodarz dać też bogi. Goście nie być groźne, wy z nimi normalnie rozmawiać. Wy ich nie napadać i ich nie wlec w krzaki.
Bogi z wami, różowi towarzysze.

So, 6 gru 2014, 14:57
Zgłoś post
Mistrz Administracyjnej Magii

Naklejki: 17
Dziwne kółko wylądować tam. Tam być Kretoni, co przybyć skądś. Oni wysłannicy bogi, niegroźni być, ale nieśmiali. My musieć zagadać pierwsi, nie bać się. Wiele nauczyć. Wiele nauki przyjąć. Rozwój. Wiedza. My iść. Warto.

Spoiler:

So, 6 gru 2014, 18:53
Zgłoś post
Żaba

Naklejki: 5
Wy słuchać! Jeśli wy pójść za ci przybysze, którzy być dobrzy, wy otrzymać dużo jedzenie! Wy być bogaci! Wy mieć kobiety!
Dziękować.

Mistrz i Małgorzata
<3

Moderuję na pąsowo bo mogę.

So, 6 gru 2014, 19:04
Zgłoś post
Starszy Norman

Naklejki: 3
Posłuchać, towarzysze. Tu właśnie być kosmici. Wy sie nie bać, bo kosmici sie też was bać
i oni też myśleć że wy być źli ale wy nie być źli i oni też nie być źli. Oni chcą wiedzieć jak
z wioska rozmawiać, bo są ciekawi. Oni dać nam wiedza wielka, bardzo wielka, bo oni z
kosmos a kosmos być bardzo mądra. Oni przylecieć w latająca pojazd. Wy tam iść, bo
oni na was czekać. Pamiętać, towarzysze, nie bać się ich.

So, 6 gru 2014, 19:14
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Naklejki: 17
Towarzysze i towarzyszki!
Ja być dumny z tego, że ja móc żyć w nasza wspaniała wioska. My wiecie, że my być tutaj bardzo pokojowo nastawieni dla obcych. I oto goście przybyć na nasza piękna ziemia. Szukają ślad życia (i może zostać i prokreować) i chcą się zaprzyjaźniać z nasza wioska. Towarzysze, trzeba ugościć te ludy obce i pomóc zaaklimatyzować się w nasza wioska, by poznali nasza gościnność i nasza dobroć. Ci Kretoni przekazać wiedze mogą nam i pomóc nam w dobry sposób. Oni nauczyć nas wielu swoistych rzeczy. My być dobrzy i śmiali i podejść do nich, by byt kluczowy osiągnąć. Oni pewnie pokazać, że my w kosmosie nie być samemu, że przed nami być jeszcze wiele do poznania i odkrycia. Oni pewnie przekazać nam wiedza tajemna i wiedza wielkoduszna. Bogi wszystkie być z nami i nic nam nie grozić. Ja być pewien, masz brat Temudżynkolocrny.
Towarzysze, to jak? Pomoże lud?

So, 6 gru 2014, 20:27
Zgłoś post
YIM WWW
Córka Gwiazd

Doktor napisał(a):
Życie w kosmosie istnieć,przewielcy przybysze z innych skał dziś przybyć,dziś nastać wielki dzień,wielki dzień dla jaskiniowców,wojowników i całej populacji,dziś...dziś przybyć do nas wielcy mędrcy,nie trzeba się ich bać,chcą nas poznać,to bardzo mądrzy przybysze,mogą nam pomóc,uleczyć głodowanie,pomóc rozbudować wioskę i zmienić los na lepszejszy! Dlatego nie bać się z nimi sojusz bo oni być pokojowi i chcieć nam pomóc!

Otrzymujesz 400 prapiesos.

So, 6 gru 2014, 20:39
Zgłoś post
Córka Gwiazd

Autor8 napisał(a):
Drodzy różowi towarzysze!
Ja dziękować, że mnie szanować i lubić. Ja szanować i lubić was, szczególnie facetów... Ale mieć teraz ważna informacja do przekazać.
Na pobliskie pola pojawić się dziwny pojazd. My nie być samemu w kosmosie. Być też wielcy bogi - Wieśki, Olimpijczycy oraz Kretoni. Oni być wielcy bogi, którym musieć składać ofiary. Jeśli nie być składane ofiary, to bogi się wkurzać i zjeść Ziemia. Składać więc bogi codziennie krwiste ofiary.
Ale oprócz bogi i my, być jeszcze ktoś na świecie. Być wielcy mędrcy, co się nazywać obcy. Oni do nas przyjechać w odwiedziny. Oni być dobrzy, nie zwrócą na nas gniew bogi. Oni czcić wiele bogi, których my nie znać. Wiele móc się nauczyć od obcych. Oni móc się wiele nauczyć od nas. Pamiętać, "gość w dom, bogi w dom". A bogi lubić, jak się gości nakarmić, bo wtedy na pewno gospodarz dać też bogi. Goście nie być groźne, wy z nimi normalnie rozmawiać. Wy ich nie napadać i ich nie wlec w krzaki.
Bogi z wami, różowi towarzysze.

Otrzymujesz 600 prapiesos.

So, 6 gru 2014, 20:40
Zgłoś post
Córka Gwiazd

Czarnoksieznik napisał(a):
Dziwne kółko wylądować tam. Tam być Kretoni, co przybyć skądś. Oni wysłannicy bogi, niegroźni być, ale nieśmiali. My musieć zagadać pierwsi, nie bać się. Wiele nauczyć. Wiele nauki przyjąć. Rozwój. Wiedza. My iść. Warto.

Otrzymujesz 200 prapiesos.

So, 6 gru 2014, 20:41
Zgłoś post
Córka Gwiazd

Ż. Art napisał(a):
Wy słuchać! Jeśli wy pójść za ci przybysze, którzy być dobrzy, wy otrzymać dużo jedzenie! Wy być bogaci! Wy mieć kobiety!
Dziękować.

Otrzymujesz 300 prapiesos.

So, 6 gru 2014, 20:41
Zgłoś post
Córka Gwiazd

olexo2 napisał(a):
Posłuchać, towarzysze. Tu właśnie być kosmici. Wy sie nie bać, bo kosmici sie też was bać
i oni też myśleć że wy być źli ale wy nie być źli i oni też nie być źli. Oni chcą wiedzieć jak
z wioska rozmawiać, bo są ciekawi. Oni dać nam wiedza wielka, bardzo wielka, bo oni z
kosmos a kosmos być bardzo mądra. Oni przylecieć w latająca pojazd. Wy tam iść, bo
oni na was czekać. Pamiętać, towarzysze, nie bać się ich.

Otrzymujesz 700 prapiesos.

So, 6 gru 2014, 20:43
Zgłoś post
Córka Gwiazd

Kretes102 napisał(a):
Towarzysze i towarzyszki!
Ja być dumny z tego, że ja móc żyć w nasza wspaniała wioska. My wiecie, że my być tutaj bardzo pokojowo nastawieni dla obcych. I oto goście przybyć na nasza piękna ziemia. Szukają ślad życia (i może zostać i prokreować) i chcą się zaprzyjaźniać z nasza wioska. Towarzysze, trzeba ugościć te ludy obce i pomóc zaaklimatyzować się w nasza wioska, by poznali nasza gościnność i nasza dobroć. Ci Kretoni przekazać wiedze mogą nam i pomóc nam w dobry sposób. Oni nauczyć nas wielu swoistych rzeczy. My być dobrzy i śmiali i podejść do nich, by byt kluczowy osiągnąć. Oni pewnie pokazać, że my w kosmosie nie być samemu, że przed nami być jeszcze wiele do poznania i odkrycia. Oni pewnie przekazać nam wiedza tajemna i wiedza wielkoduszna. Bogi wszystkie być z nami i nic nam nie grozić. Ja być pewien, masz brat Temudżynkolocrny.
Towarzysze, to jak? Pomoże lud?

Otrzymujesz 500 prapiesos.

So, 6 gru 2014, 20:44
Zgłoś post
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 12 ]