|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 12:49
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lilyness
Córka Gwiazd
Naklejki: 0
|
#6. O MATKU! KOSMICI.
Na pobliskich polach wylądował statek kosmiczny. Znajdujący się w nim Kretoni pragną poznać przeszłość i porozmawiać z tutejszymi bywalcami. Nie wiedzą tylko jak zagadać i boją się ich reakcji. Dlatego waszym zadaniem będzie stworzenie monologu, który wygłosicie na jednym ze spotkań mieszkańców wioski. Za pomocą swoich słów, macie przekonać lokalną społeczność, że kosmici są wśród nas i wcale nie są groźni.
Wynagrodzenie: 1000 prapiesos.
|
So, 6 gru 2014, 12:07 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: #6. O MATKU! KOSMICI.
Drodzy różowi towarzysze! Ja dziękować, że mnie szanować i lubić. Ja szanować i lubić was, szczególnie facetów... Ale mieć teraz ważna informacja do przekazać. Na pobliskie pola pojawić się dziwny pojazd. My nie być samemu w kosmosie. Być też wielcy bogi - Wieśki, Olimpijczycy oraz Kretoni. Oni być wielcy bogi, którym musieć składać ofiary. Jeśli nie być składane ofiary, to bogi się wkurzać i zjeść Ziemia. Składać więc bogi codziennie krwiste ofiary. Ale oprócz bogi i my, być jeszcze ktoś na świecie. Być wielcy mędrcy, co się nazywać obcy. Oni do nas przyjechać w odwiedziny. Oni być dobrzy, nie zwrócą na nas gniew bogi. Oni czcić wiele bogi, których my nie znać. Wiele móc się nauczyć od obcych. Oni móc się wiele nauczyć od nas. Pamiętać, "gość w dom, bogi w dom". A bogi lubić, jak się gości nakarmić, bo wtedy na pewno gospodarz dać też bogi. Goście nie być groźne, wy z nimi normalnie rozmawiać. Wy ich nie napadać i ich nie wlec w krzaki. Bogi z wami, różowi towarzysze.
|
So, 6 gru 2014, 14:57 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Dziwne kółko wylądować tam. Tam być Kretoni, co przybyć skądś. Oni wysłannicy bogi, niegroźni być, ale nieśmiali. My musieć zagadać pierwsi, nie bać się. Wiele nauczyć. Wiele nauki przyjąć. Rozwój. Wiedza. My iść. Warto.
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
So, 6 gru 2014, 18:53 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Wy słuchać! Jeśli wy pójść za ci przybysze, którzy być dobrzy, wy otrzymać dużo jedzenie! Wy być bogaci! Wy mieć kobiety! Dziękować.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 6 gru 2014, 19:04 |
|
|
olexo2
Starszy Norman
Naklejki: 3
|
Posłuchać, towarzysze. Tu właśnie być kosmici. Wy sie nie bać, bo kosmici sie też was bać i oni też myśleć że wy być źli ale wy nie być źli i oni też nie być źli. Oni chcą wiedzieć jak z wioska rozmawiać, bo są ciekawi. Oni dać nam wiedza wielka, bardzo wielka, bo oni z kosmos a kosmos być bardzo mądra. Oni przylecieć w latająca pojazd. Wy tam iść, bo oni na was czekać. Pamiętać, towarzysze, nie bać się ich.
_________________ Zwycięzca Dreams of Paradise, Potwornego Mundialu 3 i zdobywca 5 miejsca w MMS2 pondering drzwi stalowe
|
So, 6 gru 2014, 19:14 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Towarzysze i towarzyszki! Ja być dumny z tego, że ja móc żyć w nasza wspaniała wioska. My wiecie, że my być tutaj bardzo pokojowo nastawieni dla obcych. I oto goście przybyć na nasza piękna ziemia. Szukają ślad życia (i może zostać i prokreować) i chcą się zaprzyjaźniać z nasza wioska. Towarzysze, trzeba ugościć te ludy obce i pomóc zaaklimatyzować się w nasza wioska, by poznali nasza gościnność i nasza dobroć. Ci Kretoni przekazać wiedze mogą nam i pomóc nam w dobry sposób. Oni nauczyć nas wielu swoistych rzeczy. My być dobrzy i śmiali i podejść do nich, by byt kluczowy osiągnąć. Oni pewnie pokazać, że my w kosmosie nie być samemu, że przed nami być jeszcze wiele do poznania i odkrycia. Oni pewnie przekazać nam wiedza tajemna i wiedza wielkoduszna. Bogi wszystkie być z nami i nic nam nie grozić. Ja być pewien, masz brat Temudżynkolocrny. Towarzysze, to jak? Pomoże lud?
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 6 gru 2014, 20:27 |
|
|
Lilyness
Córka Gwiazd
|
| | | | Doktor napisał(a): Życie w kosmosie istnieć,przewielcy przybysze z innych skał dziś przybyć,dziś nastać wielki dzień,wielki dzień dla jaskiniowców,wojowników i całej populacji,dziś...dziś przybyć do nas wielcy mędrcy,nie trzeba się ich bać,chcą nas poznać,to bardzo mądrzy przybysze,mogą nam pomóc,uleczyć głodowanie,pomóc rozbudować wioskę i zmienić los na lepszejszy! Dlatego nie bać się z nimi sojusz bo oni być pokojowi i chcieć nam pomóc! | | | | |
Otrzymujesz 400 prapiesos.
|
So, 6 gru 2014, 20:39 |
|
|
Lilyness
Córka Gwiazd
|
| | | | Autor8 napisał(a): Drodzy różowi towarzysze! Ja dziękować, że mnie szanować i lubić. Ja szanować i lubić was, szczególnie facetów... Ale mieć teraz ważna informacja do przekazać. Na pobliskie pola pojawić się dziwny pojazd. My nie być samemu w kosmosie. Być też wielcy bogi - Wieśki, Olimpijczycy oraz Kretoni. Oni być wielcy bogi, którym musieć składać ofiary. Jeśli nie być składane ofiary, to bogi się wkurzać i zjeść Ziemia. Składać więc bogi codziennie krwiste ofiary. Ale oprócz bogi i my, być jeszcze ktoś na świecie. Być wielcy mędrcy, co się nazywać obcy. Oni do nas przyjechać w odwiedziny. Oni być dobrzy, nie zwrócą na nas gniew bogi. Oni czcić wiele bogi, których my nie znać. Wiele móc się nauczyć od obcych. Oni móc się wiele nauczyć od nas. Pamiętać, "gość w dom, bogi w dom". A bogi lubić, jak się gości nakarmić, bo wtedy na pewno gospodarz dać też bogi. Goście nie być groźne, wy z nimi normalnie rozmawiać. Wy ich nie napadać i ich nie wlec w krzaki. Bogi z wami, różowi towarzysze. | | | | |
Otrzymujesz 600 prapiesos.
|
So, 6 gru 2014, 20:40 |
|
|
Lilyness
Córka Gwiazd
|
Otrzymujesz 200 prapiesos.
|