|
|
Teraz jest Pt, 4 kwi 2025, 15:33
|
Autor |
Wiadomość |
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
 Re: Bugi, błędy i problemy
 |  |  |  | Jeeves napisał(a): Witam, Na wstępie - grę zakupiłem legalnie ze 2 tygodnie temu (maj 2011 - czyli już mam nadzieję bez bugów). I mam teraz tak: 1 slot: Epizod 3. Wszedłem do domku Alfredo ale nie wiedziałem co zrobić bo ciemno, winda zamknięta i nie dało się przejść obok kibelka (za spłuczkę pociągałem). Wyszedłem, poszedłem pod więzienie wziąłem kamyk i potem nagle automatycznie przerzuciło mnie do sceny gdzie aresztują Alfredo i Fernando. Zadanie do wykonania - "Spotkać się członkami ruchu oporu" a oni siedzą w kiciu - mission impossible  . A po za tym Reksio namierzony w więzieniu ale za chińskiego boga nie mogę znaleźć saperki i sprayu (Pomóżcie - gdzie one powinny się znajdować - tylko proszę bardziej szczegółowo niż koło więzienia i na wysypisku - przeczesałem te lokacje i kicha). OK - poddałem się i zacząłem od początku na drugim slocie: 2 slot: Epizod 3. Wszedłem do domku Alfredo i Fernando i nic nie można w nim zrobić ani przejść obok kibelka ani otworzyć windy. Zdesperowany zajrzałem do solucji - i wszystko do tego momentu robiłem poprawnie tylko nie działa moment "Oglądamy klozet i pociągamy za spłuczkę, możemy przejść do następnego pomieszczenia" - no otóż nie możemy. I proszę szanownych forumowiczów - o co tu chodzi - to bug czy coś źle robię? |  |  |  |  |
A światło jest zapalone?
_________________ Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Śr, 1 cze 2011, 09:31 |
|
 |
smokos
Roz-krecony
Naklejki: 0
|
najpierw musisz nacisnąć na klozet potem na spłuczkę, tylko że spłuczkę musisz myszką w dół pociągnąć nie tylko nacisnąć.
|
Śr, 1 cze 2011, 13:01 |
|
 |
Jeeves
Roz-kreca się
|
Dzięki Smokos - pomogło. Tym razem mam następujący problem - już raz przeszedłem całą grę więc za drugim także nie powinno stanowić to poblemy tymczasem...: Za drugi gram z synkiem - wyszliśmy ze zsypu z czerwoną puszką - przerzuca nas do siedziby ruchu oporu - i tu pierwsza zagwozdka - zadanie do do wykonanie to odnaleziemie tajemniczego fotografa - no ale przecież jesteśmy jeszcze przed analizą zdjęć i na razie nic jeszcze nie wiemy o tajemniczym fotografie. Dalej jest jeszcze gorzej - przeprowadzamy poprawną zdaje się analizę zdjęć - przy wszystkich czterech zdjęciach są są zaznaczone zielone ptaszki. Nadal jedynym zadaniem jest odnaleziemie fotografa i NIE DA SIĘ WYJŚĆ Z SIEDZIBY RUCHU OPORU. Sięgnięcie do solucji nic nie daje bo w/g niej po analizie zdjęć powinno się bez problemu iść dalej itd. Przy próbie wyjścia z siedziby ruchu oporu Kretes kręci głową tak jakby coś jeszcze było do wykonania ale nie widaomo co. Jest to dosyć irytujące bo za pierwszym razem poszedłem w tym miejscu dalej i nie było problemu. Myśląc, że coś po drodze źle zrobiliśmy zaczęliśmy grać od początku i zatrzymaliśmy się w tym samym miejscu. Ma ktoś pomysł co dalej z tym można zrobić?
|
N, 5 cze 2011, 12:33 |
|
 |
smokos
Roz-krecony
|
spróbuj przeinstalować grę, a jeśli nie pomoże to musisz skontaktować się z Aidem.
|
N, 5 cze 2011, 21:04 |
|
 |
drugi manuel
Roz-krecony
Dołączył(a): Pt, 11 lis 2011, 22:42 Posty: 158 Lokalizacja: Rynek w Pocopane
|
A czy udało ci się zaznaczyć wszystkie szczegóły? Bo ja w RiMS miałem problem z wyjściem, bo tez strażnik chyba sprawdza zdjęcia gdy nas nie ma.
|
So, 28 sty 2012, 10:58 |
|
 |
lucjanna
Się Odezwał
|
chyba niestety jest kolejny problem. Kupiłam RiMS kilka dni temu już jako "City of secrets" i w 3 epizodzie pojawia się problem. Kiedy próbuję przejść do Manuela ekran wygląda tak: Kursor jest aktywny ale nie da się niczego wcisnąć. Co mam robić?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ z Reksiem od 4 roku życia...
|
N, 29 sty 2012, 15:50 |
|
 |
Dizel
Doradca Budowlańców
Dołączył(a): Śr, 14 lut 2007, 12:07 Posty: 3208 Lokalizacja: Tak
Naklejki: 4
|
Na początek spróbuj zrobić jeszcze jeden screen z problemem. Na tym nic nie widać.
_________________ Tego koloru w swoich postach raczej nie zobaczysz. Adminowi się nie chce i nie interesuje się Tobą.
|
Wt, 31 sty 2012, 10:29 |
|
 |
drugi manuel
Roz-krecony
|
Nooo... Ja mam 3 przeglądarki (opera, google i explolerta) i na żadnej nie działało. Nawet gdy zaktułalizałem javę.
|
Wt, 31 sty 2012, 10:35 |
|
 |
lucjanna
Się Odezwał
|
_________________ z Reksiem od 4 roku życia...
|
Śr, 1 lut 2012, 11:10 |
|
 |
drugi manuel
Roz-krecony
|
Napisz do aidem media o nową płyte, i napisz im jaki jest problem. Zaraz zerknę fa inne działy i napiszę ci email 
|
Cz, 2 lut 2012, 11:43 |
|
 |
drugi manuel
Roz-krecony
|
jak obiecywałem email: tomek@aidemmedia.pl
|
Cz, 2 lut 2012, 11:50 |
|
 |
Hopper
Bywalec Nory
|
Ja miałem błąd że 2 razy miałem porozmawiać z burmistrzem.Dalsze przejście gry nie było możliwe.Niestety  trzeba było rozpocząć grę od początku. 
_________________Madness?This is Sparta!
|
Wt, 1 maja 2012, 14:32 |
|
 |
drugi manuel
Roz-krecony
|
|
Śr, 2 maja 2012, 12:34 |
|
 |
Twinlight
Się Odezwał
|
mam mały problem  nie wiem czy to błąd albo poporstu nie mogę przejść ostatniej części wnętrza pragada kolega mi pomógł zagrać na kiszkach w odpowiedniej kolejności ale dalej są takie ''fioletowe poduszeczki''za nimi jest puszka kiedy na nie klikam to reksio pokazuje że niemoże tam przejść czy to błąd?
|
N, 12 sie 2012, 13:30 |
|
 |
drugi manuel
Roz-krecony
|
Musisz w odpowiedniej kolejności zagrać na kiszkach. Reksio wtedy przejdzie chyba automatycznie.
|
Śr, 15 sie 2012, 17:35 |
|
|