|
|
Teraz jest Pn, 27 sty 2025, 21:37
|
Reksio i Miasto Sekretów - Nowinki od Sz.K i rozmowa ogólna!
Autor |
Wiadomość |
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
NIE!
Pracownicy AM nie układali scenariusza do Reksia, układał go były pracownik - jeden AM - Krzysztof Hrynkiewicz. A RiMS zaczął układać nie dawno i nazwał je tak najpierw tytułem roboczym, więc nie mógł wtedy wiedzieć jak nazwie tę część, a potem nie wiedzieć. Mógł sobie co najwyżej przypomnieć ten tekst i tak to nazwać, ale tekst nie miał świadczyć o RiMS'ie.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Pn, 12 sty 2009, 15:56 |
|
|
Artur
Maniak Koparek
Dołączył(a): Pt, 25 sie 2006, 18:47 Posty: 2491 Lokalizacja: Warszawa, prosta sprawa
Naklejki: 2
|
Z jednej strony "jestem SeKretem" to było takie powiedzonko z dwiema znaczeniami, a z drugiej to myślę że pan Krzysztof Hrynkiewicz mógł pomyśleć o mieście sekretów, gdyż jak czasem bywa pomysłów możemy mieć dużo, ale wykorzystujemy tylko te niezbędne, najważniejsze czy najlepsze.
_________________ Moderuję pogrubioną, brązową czcionką. Człowiek zawsze mówi że coś jest niemożliwe, dopóki się nie przekona że coś jest możliwe. Czy nie łatwiej jest od razu przyjąć, że WSZYSTKO jest możliwe?
|
Pn, 12 sty 2009, 16:08 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
'
Mógł pomyśleć, ale nie miał pojęcia wtedy, że taka gra powstanie...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Pn, 12 sty 2009, 16:11 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
|
Może to były marzenia, które dopiero niedawno ujrzały światło dzienne, lub po prostu gra słów. Jak to się mówi - Gra półsłówek - Sra półgłówek (bez podtekstów! Te słowa tylko w kontekście humorystycznym).
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pn, 12 sty 2009, 17:43 |
|
|
lolowich
Roz-kreca się
Naklejki: 0
|
Ja myślę ,że pan Krzysztof Hrynkiewicz pomyślał odym i go natchneło .
No i wymyślił Miasto Sekretów.
_________________Jestem z dykty
Zegnajcie ziemianie.
JUŻ NIE CZEKAM BO JĄ MAM.
PS. coś mi się nie podoba ta gra była stanowczo za krótka.
|
Pn, 12 sty 2009, 19:31 |
|
|
Code
Starszy Norman
Dołączył(a): Cz, 28 cze 2007, 07:59 Posty: 311 Lokalizacja: Zgadnij
|
Jestem tego samego zadania co ty.
_________________Powróciłem
|
So, 17 sty 2009, 20:12 |
|
|
Party
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pn, 25 cze 2007, 19:17 Posty: 30 Lokalizacja: Zawiercie
|
Mam nadzieję że SZ. P. Krzysztof Hrynkiewicz będzie tworzył nowe gry z Reksiem.
P.S. Liczę na pana panie Krzysztofie
_________________Kretes też fajny gość!!!
|
Śr, 21 sty 2009, 13:58 |
|
|
Babć
Roz-kreca się
Dołączył(a): N, 11 sty 2009, 15:49 Posty: 11 Lokalizacja: z domku z czerwoną dachówką
|
ja też licze!!! oby gra wyszła jak najprędzej i była jeszcze lepsza od RiKN
|
N, 25 sty 2009, 12:42 |
|
|
nieznany
Mistrz Gry
Dołączył(a): Śr, 21 sty 2009, 17:53 Posty: 2045 Lokalizacja: Uniwersum Kreacji
Naklejki: 4
|
_________________Rrauu hau hou grrao Hauhaure (hau. Mówię poprawnie po Hauhasku). Tym kolorem prowadzę walkę admina ze złem."Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api.
|
N, 25 sty 2009, 12:48 |
|
|
Luk
Lider Podziemia
Dołączył(a): N, 18 sty 2009, 12:44 Posty: 1340 Lokalizacja: I tak nie wiesz gdzie to jest
Naklejki: 0
|
Ta gra może być najlepsza ze wszystkich. Nie mogę się już doczekać premiery.
|
N, 25 sty 2009, 12:52 |
|
|
Saphira
Stawia Opór
|
ja tez szkoda tylko, ze Kari Mata i Molly beda tylko w intro i outro Przywiązałam sie nieco do nich
ale wierze, ze gra dostarczy nam niezłych emocji
_________________pozdr. S.ApHirA
'dance me if you can ' yo '
|
Wt, 27 sty 2009, 16:03 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Mi ich jakoś nie żal. Kari Mata pojawiła się w końcu dopiero w RIKN czyli ostatniej grze (przygodówce, dodatków nie liczę) a Molly wzięła czynny udział tylko w RIU, a później wystąpiła dopiero w Kapitanie Nemo i do tego w outro.
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Wt, 27 sty 2009, 17:52 |
|
|
Gość
|
Mi jest ich żal, lepiej by było gdyby wzięły czynny udział np. ratując Reksia i Kretesa z jakiejś opresji było by zabawnie
|
Wt, 27 sty 2009, 19:54 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
|
Ja na przykład myślę, że szkoda, że one w grach z Reksiem raczej nie są kierowane przez nas. Choćby i krótko, bo to nie jest gra o nich lecz o Reksiu i Kretesie. Mógłby być jakiś choć drobny element w którym Molly by coś robiła. Choćby kanapki na drogę. A my byśmy nią sterowali. Robienie kanapek mogłoby się okazać jakąś zagadką logiczną. Gdzie Molly schowała chleb. Szukanie po kuchni. Aż w końcu finał pakowanie kanapek. Pakowanie kanapek może nie brzmi aż tak bardzo dumnie jak walka ze smokiem, ale mogłoby okazać się trudniejsze.
|
Wt, 27 sty 2009, 22:23 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
|
Hehe...
Dobry pomysł a nawet świetny! Aż chyba zacytuję Koguta Wynalazcę.
|
Śr, 28 sty 2009, 11:48 |
|
|