|
|
Teraz jest Pt, 27 gru 2024, 08:01
|
Autor |
Wiadomość |
sajkat
Się Odezwał
|
Re: Centru pomocy do RIMSLE
Mam problem z RIMS Limited Edition. Przeszukałem solucje dla podstawowej wersji gry i najróżniejsze wpisy ale nie mogę znaleźć rozwiązania.
opis problemu: II epizod - sam początek. Przekazuję zdjęcie Fernando on zaprasza mnie do siedziby konspiracji. Wchodzę do domu przy wysypisku i nic nie mogę zrobić poza kliknięciem na sedes. Jedyna rzecz jaką mogę zrobić to pójść pod więzienie i wziąć kamień. Jak wezmę kamień to jest scenka, na której Fernando i ten drugi są zabierani przez milicję. Po tym rzucam kamieniem w okna więzienne i dowiaduje się gdzie jest Reksio i Fernando. Nie ma nigdzie saperki. Na wysypisku nie mogę znaleźć farby. Nie mogę kliknąć na napis "New Onion". Babeczka tylko chwali się, że napisała to sprayem. Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić... czy to błąd czy czegoś nie mogę znaleźć.
Dodam, że żeby zainstalować grę musiałem pobrać patcha (część plików na płycie była z błędami).
|
Pn, 3 sty 2011, 18:23 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Musisz pociągnąć za spłuczkę. Ale podniesienie kamienia spowodowało zapewnie jakiś error - jak po spłuczce będzie coś źle to rozpocznij 2 epizod od początku.
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Pn, 3 sty 2011, 18:44 |
|
|
sajkat
Się Odezwał
|
Całą grę zaczynałem od początku, żeby upewnić się, że niczego nie ominąłem. Będąc w kwaterze ruchu oporu (zanim zamknęli Fernanda) mogłem kliknąć na sedes (ale tylko raz) ale nie miałem możliwości kliknięcia na spłuczkę. Próbowałem też na innej rozdzielczości (mam dwa dostępne ustawienia 1024x__). Jak włączę podgląd możliwych elementów interakcyjnych (czerwoan żarówka) też nie widzę tam możliwości działania.
Jakby co to sprawdziłem to jeszcze raz dokładnie przed momentem.
|
Pn, 3 sty 2011, 18:57 |
|
|
smokos
Roz-krecony
Naklejki: 0
|
Jak pisze wyżej nie musisz kliknąć na spłuczkę tylko pociągnąć za nią w dół i wtedy powinno otworzyć się przejście dalej
|
Pn, 3 sty 2011, 21:29 |
|
|
sajkat
Się Odezwał
|
Faktycznie zadziałało. Co mnie wprowadziło w błąd to brak "rączki" w momencie ciągnięcia. Dzięki za pomoc...
Poza tym, że faktycznie jest błąd z tym kamykiem, którego nie można podnosić...
Pozdrawiam
|
Pn, 3 sty 2011, 21:36 |
|
|
czarna lukrecja
Roz-kreca się
|
Pomóżcie przejśc epizod 3 mojemu synkowi
Mój 5-letni syn utknął w epizodzie 3. Ma pozapalać światła w poszczególnych pokojach. Stoi Kretes koło windy...On nie wie co dalej, a ja jego mama tym bardziej..czytam tu na forum ale nie znalazłam podpowiedzi..Jak zapalić te światła? Przepraszam, ale nawet nie wiem co to znaczy wziąć tą "łatkę"?.
|
Wt, 4 sty 2011, 18:38 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
Re: Centrum Pomocy
Trzeba tylko poszukać myszką aktywnych elementów.Jak się taki element znajdzie trzeba kliknąć.Jak wszystkie się znajdzie trzeba zejść na dół.
_________________ wróciłem
|
Wt, 4 sty 2011, 19:02 |
|
|
czarna lukrecja
Roz-kreca się
|
reksio2 - przecudnie dziękuję za podpowiedź..klikamy na tą jakby lampę wiszącą i na element pod niebieskim ekranem, ale nadal się nic nie zapala..i kretes macha rękami na nie....proszę Pana o naprowadzenie jeszcze bliższe, żal mi synka, dostał grę z błędem, wydawnictwo wysłał nam nową i znowu się martwi, że chyba popsuta...choć wiem, że nie możemy tylko przejść tego etapu...
|
Wt, 4 sty 2011, 21:57 |
|
|
reksio2
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Pt, 15 paź 2010, 18:43 Posty: 658 Lokalizacja: warszawa(POLSKA)
|
Ale nie na żarówki,tylko na takie włączniki.
_________________ wróciłem
|
Śr, 5 sty 2011, 09:45 |
|
|
czarna lukrecja
Roz-kreca się
|
Dziękujemy..utknęliśmy znowu dalej..jeśli ktoś może pomóc byłabym wdzięczna.. Co dalej jak zbadaliśmy zdjęcia, mamy "wszystkie zielone ptaszki na zdjęciach"? jak dojść na ten targ? jak kretes ma wyjść z siedziby ? Jesteśmy tu: Epizod 5 Wracamy i wkręcamy żarówkę. Wstawiamy ją w lampę na stanowisku. Używamy lupy na stanowisku. Teraz badamy zdjęcia. Jeśli mamy kłopot klikamy na wszystko po kolei. Kiedy skończymy idziemy na targ. zdjęcia zbadaliśmy....co dalej?
|
Śr, 5 sty 2011, 20:32 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
|
Wszystkie zdjęcia? Bo trochę ich tam jest. (tych zdjęć) Jedziemy windą i wychodzimy - potem mapa i na targ. Jeśli to nie zadziała - to pozostaje kontakt z Aidem.
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Cz, 6 sty 2011, 11:09 |
|
|
czarna lukrecja
Roz-kreca się
|
Tak, zdjęcia mamy wszystkie. Windą jedziemy na górę, ale gdy chcemy wyjść Kretes macha rękami na "nie"...Jestem zatem grą zawiedziona (nie ja a mój 5 letni syn). skoro ponownie musielibyśmy ją oddać. Pierwsze gra nie dała się zainstalować, dostaliśmy od wydawnictwa drugą..i okazuje się że znowu z błędem.
|
Cz, 6 sty 2011, 12:49 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
To zwykła, czy limited edition? O ile się nie mylę - w LE można użyć mapy w pomieszczeniach. Co do zwykłej - błąd występował w tej samej lokacji - tylko że był z żarówką. A co do tego będu z niemożnością wyjścia - pierwszy raz stykam się z nim. Problem może też leżeć po stronie komputera, ale polecam kontakt z Aidem - to jedyne co można w tej chwili zrobić - a, w sumie można też poprosić o save po tej lokacji.
|
Cz, 6 sty 2011, 13:11 |
|
|
sajkat
Się Odezwał
|
Mam identyczny problem. Po znalezieniu wszystkich dziwadeł na zdjęciach nie mogę wyjść z siedziby ruchu oporu. Też nie mogłem wcześniej zainstalować gry. Dodam, że mam grę w werji Limited Edition.
Czy udało się rozwiązać ten problem ? Czy konieczny jest kontakt z AidemMedia ?
|
Cz, 6 sty 2011, 13:17 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
|
U mnie nie było żadnego problemu, jak już mówiłem - chyba dostępna jest mapa w tym pomieszczeniu. Nie wiem czy to pomoże - ale spróbować nie zawadzi - czy przed użyciem windy próbowano przejść wejściem gdzie jest strażnik? Może trzeba to uprzednio zrobić? Nie wiem... pozostaje kontakt z Aidem.
|
Cz, 6 sty 2011, 13:23 |
|
|