Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 22:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 49  Następna strona
Centrum Pomocy 
Autor Wiadomość
Roz-kreca się

Post Re: Centrum Pomocy
Tak, mamy wersję Limited Edition..niestety w pomieszczeniu nie ma możliwości użycia mapy, nie da się też wyjść tędy gdzie stoi strażnik..jedno pomieszczenie jest ciemne (stąd wykręcaliśmy żarówkę), a ponownie nie ma możliwości żeby ją wkręcić..no cóż , jutro będę dzwonić do wydawnictwa, co z tym fantem zrobić.

Cz, 6 sty 2011, 15:22
Stawia Opór

też miałem taki sam problem w wersji LE, że nie mogłem wyjść z siedziby ruchu oporu po odnalezieniu wszystkich szczegółów na zdjęciach, ale mój błąd polegał na tym, że zaznaczyłem kilka "ptaszków" i wychodziłem na pokój, potem wracałem i znów szukałem pozostałych elementów, spróbujcie jeszcze raz, ale jak zaczniecie zaznaczać elementy na zdjęciach, to od początku do końca bez przerwy nie wychodząc na pokój (u mnie pomogło i kretes mógł wyjść z siedziby ruchu oporu).
Tu na forum pomogło mi wiele osób (bot, artur) i grę skończyłem z powodzenie :D m

Cz, 6 sty 2011, 19:36
Roz-kreca się

Dziękuję bardzo za podpowiedź..jutro spróbujemy w ten sposób. Również zaznaczaliśmy i jak gasła żarówka wychodziliśmy i wchodziliśmy ponownie. Ale skoro mamy "odptaszkowane" wszystkie zdjęcia i zapisaną grę w tym momencie..zastanawiam się jak wrócić się epizod wcześniej, aby móc odnowa odkrywać zdjęcia? Proszę o podpowiedź jak to zrobiłeś?

Cz, 6 sty 2011, 22:59
Roz-krecony

Naklejki: 0
Można albo włączyć wcześniejszy save albo zacząć grę od nowa lub popytać na forum czy ktoś ma zapis we wcześniejszym momencie.

Pt, 7 sty 2011, 09:28
Stawia Opór

tak właśnie zrobiłem - zacząłem grać od wcześniejszego zapisu gry i to pomogło

Pt, 7 sty 2011, 09:43
Roz-kreca się

Dziękuję za odpowiedź..niestety nie mamy wcześniejszego zapisu...szkoda...

Pt, 7 sty 2011, 13:32
Komiksowy Artysta

Naklejki: 4
czarna lukrecja napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź..niestety nie mamy wcześniejszego zapisu...szkoda...

Ok, mam save w którym są sloty z początkiem każdego epizodu (oprócz 1).
Jak ktoś chce to proszę na PW dać adres e-mail to podeśle z instrukcją gdzie to wkleić.

Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!

Pt, 7 sty 2011, 16:03
Roz-kreca się

Dziękuję za podpowiedzi.Zaczęliśmy grę od nowa. Zbadaliśmy zdjęcia nie wychodząc pokoju i udało się..przeszliśmy nieco dalej. Niestety znowu utknęliśmy i bardzo prosimy o pomoc, Dodam, że przeczytałam solucję i wszystkie tu strony na pomocy i niby wiem co dalej..ale nic z tych rzeczy nie wychodzi. Zbadaliśmy 5 zdjęcie, byliśmy na targu..jesteśmy przy szklanych kopułach..i nie wiemy co dalej.... robiliśmy na różne sposoby..siejemy trawę a ona nigdy nie wyrasta..czy jak się zasieje to worek powinien zniknąć?....czy najpierw trzeba znaleźć tajemne przejście pod pomnikiem?...bo w ogóle tego przejścia nie możemy znaleźć. Prosimy o wskazówki jak zrobić ten etap gry...

N, 9 sty 2011, 13:19
Komiksowy Artysta

Dziękuję za podpowiedzi.Zaczęliśmy grę od nowa. Zbadaliśmy zdjęcia nie wychodząc pokoju i udało się..przeszliśmy nieco dalej. Niestety znowu utknęliśmy i bardzo prosimy o pomoc, Dodam, że przeczytałam solucję i wszystkie tu strony na pomocy i niby wiem co dalej..ale nic z tych rzeczy nie wychodzi. Zbadaliśmy 5 zdjęcie, byliśmy na targu..jesteśmy przy szklanych kopułach..i nie wiemy co dalej.... robiliśmy na różne sposoby..siejemy trawę a ona nigdy nie wyrasta..czy jak się zasieje to worek powinien zniknąć?....czy najpierw trzeba znaleźć tajemne przejście pod pomnikiem?...bo w ogóle tego przejścia nie możemy znaleźć. Prosimy o wskazówki jak zrobić ten etap gry...

http://www.aidemmedia.pl/rims/

N, 9 sty 2011, 13:20
Cesarz Śmietnika

Naklejki: 0
Ehh, a więc.
Zainstalowałem LE.
Uruchamiam.
Wyskakuje error.
Cytuj:
mono: failed to load dll

Coś da się z tym zrobić?

E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝

N, 9 sty 2011, 19:45
Roz-kreca się

bot...zainstalowaliśmy łatkę i dostosowaliśmy się do wskazówek...dalej wajcha ani pokrętło się nie rusza, a trawa nie chce wyrosnąć?....ale nie rozpoczynaliśmy gry od początku..a może trzeba zacząć wszystko od nowa? odinstalować grę i zainstalować raz jeszcze? czy wystarczy na tej instalacji zacząć nową grę?..będę wdzięczna za podpowiedź

N, 9 sty 2011, 21:02
Stawia Opór

Aby trawa wyrosła, trzeba kliknąc na worek z trawą potem kliknąc obok wajchy, Kretes zacznie siac, następnie klikac raz na wajchę, raz na pokrętło aż ze zbiorników wyleje się woda, trawa wyrośnie a kosiarz przesunie się do przodu, aby ją skosić równocześnie przesunie się magnes.

Też miałem problem z LE przy instalacji i ściągnąłem patcha ze strony Aidem

Pn, 10 sty 2011, 16:02
Roz-kreca się

Hm...ja wszystko rozumiem, co trzeba po kolei zrobić...bierzemy worek, siejemy trawę, ale nie możemy ruszać wajchą ani pokrętłem, kretes za każdym razem kiwa głową na "Nie"...zaczynaliśmy ten epizod parę razy, za każdym razem inaczej i niestety nic z tego..

Pn, 10 sty 2011, 17:25
Mistrz Gry

Albo znowu otrzymaliście fatalną wersję, albo popełniliście prosty błąd: pokrętło/wajhę trzeba pociągnąć już za pierwszą próbą. Nie można się zmęczyć bezowocnymi próbami ani nie wolno wychodzić z lokacji. To blokuje wajhę na amen. Jeśli tak zrobiliście-a jestem tego niemal pewien-to trzeba się cofnąć do wcześniejszego stanu gry albo zaczynać od początku całą przygodę. Tak zwany błąd z magnesem, częsty i nieprzyjemny. Z tego, co wiem, istnieje łatka likwidująca go.

"Wszyscy jestescie moimi dziubaskami ^^" <- Ten cytat zawsze poprawia mi humor, Api. :)

Pn, 10 sty 2011, 17:49
Komiksowy Artysta

Hm...ja wszystko rozumiem, co trzeba po kolei zrobić...bierzemy worek, siejemy trawę, ale nie możemy ruszać wajchą ani pokrętłem, kretes za każdym razem kiwa głową na "Nie"...zaczynaliśmy ten epizod parę razy, za każdym razem inaczej i niestety nic z tego..

Trzeba przed próbą obejrzeć linę na sklepieniu.

Pn, 10 sty 2011, 17:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 49  Następna strona