|
|
Teraz jest Cz, 30 sty 2025, 23:10
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
easy
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 1 sie 2011, 13:37 Posty: 149 Lokalizacja: Kanały...
Naklejki: 0
|
Seksmisja w RiMS
Szukami szukam, ale nie widzę, żeby ktoś to zauważył. Więc pisze:
Ekscelencja- w MS szczur przebrany za kreta w Seksmisji mężczyzna przebrany za kobietę (i ten sam tytuł!) Reksio w więzieniu i jego ucieczka- w seksmisji uwięzieni za swoją odmienność(pies to nie kret, samiec to zło) byli Maks i Albert.
Zsyp- w MS miejsce do którego wrzucane były śmieci i niepożądane osoby w Seksmisji była w kopalni taka klapa w ścianie (taka jak w normalnym zsypie, nie takim jak w MS), kiedy Maks i Albert tam skoczyli (do zsypu) i zjechali korytarzem. Na dole pełno było osób, które przeciwstawiały się panującemu ustrojowi, wracali do starych tradycji(więcej o tym nie napisze bo na tym forum siedzą także dzieci).
Poza tym oczywiście w MS, podobnie jak Seksmisji bohaterom trudno było się odnaleźć w nowym miejscu, które w dodatku było pod ziemią. A no i jeszcze winda (w Seksmisji była winda w domu Ekscelencji, który znajdował się na powierzchni ziemii). A jeśli chodzi o inne nawiązanie z Seksmisji w Reksiu, to zauważyłęm też w RiWC:
Seksmisja, Maks: Uratowani! Uratowani jesteśmy! Bocian! Patrz! Bocian! Jak on żyje, to znaczy, że my też możemy. Bocian, bociuś! WC, jeden ze starożytnych kretonów: O, bociek przeleciał!(czy coś w tym stylu). A potem w jednym i w drugim zdjęli skafandry. Może ktoś jeszcze coś znajdzie z Seksmisji?
P.S. Gdyby ktoś nie wiedział, Seksmisja to komediowy film science-fiction z '83 w reżyserii Juliusza Machulskiego, kiedyś dozwolony od 15, dziś od 12 lat.
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
|
Śr, 20 mar 2013, 16:24 |
|
|
easy
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 1 sie 2011, 13:37 Posty: 149 Lokalizacja: Kanały...
|
Re: Seksmisja w RiMS
A znalazłęm jeszcze jedno: w MS Kretes mówi, ze przespał rewolucję(nic o niej nie wiedział, ale żeczywiście mógł wtedy spać) w Seksmisji Maks i Albert przespali wojnę nuklearną.
_________________ Pozdrawiam kolorowo. W kolorze.
|
Śr, 20 mar 2013, 16:26 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
Rzeczywiście MS to żywa parodia Seksmisji, pomijając oczywiście niektóre sceny. A i zauważyłem (może to po prostu zbiek okoliczności), że inicjały są podobne, tylko pozamieniane miejscami.
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
N, 24 mar 2013, 01:08 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Naprawdę się zdziwiłem. Cóż, Aidem robi parodię do Monthy Python... I zrobiło też do Seksmisji. Czyżby przemycanie filmów? Cytacik z Wikipedii Brzmi podobnie do sytuacji w Państwie Kretów?
|
Wt, 14 maja 2013, 13:47 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Ale w Seksmisji były same kobiety, a w Pokopane same krety i w S-mji trochę mężczyzn a w Pokopane szczurów. No dosyć podobnie.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 1 cze 2013, 20:04 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
RiC to takie pomieszanie stylów m.in Harry Potter, LOTR, Matrix, Bajki z dzieciństwa itp.
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Cz, 20 cze 2013, 20:32 |
|
|
opipiter11
Roz-krecony
|
Bo gry Reksia są wypełnione parodiami!!!
|
Pn, 8 lip 2013, 16:10 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|