Teraz jest Wt, 28 sty 2025, 03:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Artykuł poboczny 
Autor Wiadomość
Pod-ziemniak

Naklejki: 10
Post Artykuł poboczny
Do Wielkanocy może pojawić się jeszcze wiele tematów do poruszenia na forum, ale warto byłoby na wszelki wypadek napisać go teraz, proponuję, aby był o tym, że rocznica za nami i co się działo, że były konkursy (o tym, że Dawid wygrał), dużo userów, wygląd forum się trochę zmienił no i inne takie...

So, 14 mar 2015, 22:03
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Naklejki: 17
Post Re: Artykuł poboczny
Dobrze. Ja się za to zabiorę.

So, 14 mar 2015, 22:05
Zgłoś post
YIM WWW
Lord Protektor

Naklejki: 100
Oj nie, Kretes. Zabraniam. Ja miałem się zająć artykułem pobocznym i dobrze o tym wiesz. Ty piszesz z kart historii, art. główny i zajmujesz się ankietą, a ja recenzją (lel), pobocznym i zakończeniem.

N, 15 mar 2015, 06:43
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

Autorze, nie kręć, bardzo Cię proszę.

Autor8 napisał(a):
:shock: ;o
W takim razie ja mogę napisać z kart historii i takietam zakończenie. Ale to jakoś tak jutro się za to zajmę :lol:

Dobrze wiesz, że to ja miałem się zająć działem "Z kart historii", ale skoro zdeklarowałeś się go napisać, to ja nie miałem nic przeciwko i chciałem napisać artykuł poboczny. Zatem, aby nie sprzeczać się, kto co robi, powróćmy lepiej do ustalonego planu, że to ty się zajmujesz artykułem pobocznym, a ja "Z Kart historii". Wtedy będzie ok. :wink:

N, 15 mar 2015, 16:20
Zgłoś post
YIM WWW
Lord Protektor

okej ja się zgadzam
Kretes, nie kręć.

N, 15 mar 2015, 16:22
Zgłoś post
Lord Protektor

Kretes nie kręć bardzo proszę :lol:
No, to napisałem.
Kod:
Nasze forum w tym roku przeżyło szczególną rocznicę swojego istnienia - już dziesiątą. Z tej okazji moderatorium przygotowało kilka konkursów.
Pierwszym konkursem, który rozpoczął się i zakończył szybciej niż dzień rocznicy, był konkurs na kartkę urodzinowo-rocznicową, która miała zostać wysłana do AM i VNS. Niestety, niewiele osób się tym zajęło. Wyzwanie podjął Mątek i to właśnie on zwyciężył. Gratulujemy. Kolejnym konkursem był Piekielnie Trudny Quiz Rocznicowy. Wyzwanie było bardzo trudne - w quizie znalazły się zarówno pytania dotyczące Przygód Reksia, Forum Reksia jak i Potworium (Cyrku Chaosu i Land of Immortals). Często pytania dotyczyły szczegółów, których nie każdy ma prawo znać. Tutaj prowadzenie objął Czarnoksiężnik, który odpowiedział poprawnie na 58% pytań. Gratulujemy. Kolejne wyzwanie było już trochę mniej skomplikowane - Dizel podał 20 kawałków obrazków, zaś użytkownicy mieli odgadnąć o jaki moment w Przygodach Reksia chodzi. Tutaj wykazał się Kretes102, który odgadnął aż 85% zdjęć. Gratulujemy. Czwartym wyzwaniem było napisanie krótszej formy wypowiedzi na temat własnej historii forumowania. Niestety, tego się nikt nie podjął. Piąte wyzwanie było bardzo ciekawe, ale również nie cieszyło się dużym zainteresowaniem. Należało napisać kilka krótkich opowiadań dotyczących historii forum. Wszystko miało się łączyć w całość, zaś historyjki mogły mieć motywy mitologiczne, fantastyczne itd. Jako jedyny wziął w tym udział Dawid6, który wygrał walkowerem. Gratulujemy. Ostatnią konkurencją był "rysunek z Reksiem". Temat każdy mógł zinterpretować jak chciał. Tą konkurencję znowu wygrał Dawid6. Wszystkie konkursy wchodziły w skład oceny ogólnej Konkursu Rocznicowo-Urodzinowego. Wygrał go pewien gołomp o imieniu Dawid6, który otrzymał 57% możliwych punktów. Otrzymał rangę na pół roku ("Rocznicowy gołomp"), brązowy kolor nicku na pół roku, jakąś naklejkę od Adama, możliwość chwalenia się wygraną w podpisie oraz dostęp do tajemnego Warsztatu. Gratulujemy!!
Oprócz konkursów, na forum działo się też coś wyjątkowego w ten dzień. Wiele osób życzyło forum dalszego aktywnego życia. Przyszedł pan Suseł pracujący w VNS. Użytkownicy mieli okazję, jaka zdarza się bardzo rzadko - zapytać pana Susła o wiele rzeczy. Użytkownicy dowiedzieli się m.in. że forum w zarysie miało istnieć o wiele krócej niż istnieje obecnie, a także poznali odpowiedź, czemu AM tworzy teraz takie gry, a nie inne. Niektórzy (głównie bardziej zakwaterowani na forum) userzy opowiadali, jak obecnie wygląda ich życie, co się zmieniło... Tego dnia zorganizowano również kalambury, które wygrał Dawid6!
Trzeba wspomnieć również o lekko innym wyglądzie forum. Szczególnie na ten dzień forum zmieniło swoje logo na zupełnie inne. Na stronie głównej pojawiły się również duże różowe balony.
Atmosfera tego dnia była bardzo radosna i szczęśliwa. Na chacie przez cały dzień użytkownicy wspominali dawne historie z forum, niektórzy rozmawiali z panem Susłem, a jeszcze inni brali udział w ciekawych konkursach. Niestety, nie udało się pobić rekordu obecności obowiązujący od 2.02.2014, jednakże wielu nieaktywnych userów w ten dzień odwiedziły forum. Można powiedzieć, że rocznica była udana.

So, 21 mar 2015, 06:44
Zgłoś post
Pod-ziemniak

Autor Obrazek, rili? Weź to zmień.

Ostatnio edytowano N, 5 kwi 2015, 12:22 przez Matek, łącznie edytowano 1 raz

So, 21 mar 2015, 13:53
Zgłoś post
Lord Protektor

Nie mam chęci, sił i weny na pisanie tego... Mam wiele do zrobienia, szczególnie chodzi mi tu o życie prywatne i szkołę. Cóż, mam jeszcze tyle czasu żeby coś napisać, jednakże tego po prostu nie umiem poprawić. Nawet nie wiem co w tym jest złego, zgaduję, że składnia czy coś... Może to przez jakąś chorobę... Nie ważne. Nie wiem czy dam radę, ale mogę spróbować z kart historii, a ty Kretes napiszesz art. poboczny

So, 21 mar 2015, 20:03
Zgłoś post
Poznaniak Nieszczelny

No... dobrze, Autorze. Mam nadzieję, że "Z kart historii" wyjdzie ci o niebo lepiej niż tenże artykuł. Ja jutro spróbuję pomyśleć, co mogłoby się w nim znaleźć. W artykule pobocznym, oczywiście. :wink:

So, 21 mar 2015, 20:10
Zgłoś post
YIM WWW
Poznaniak Nieszczelny

Oto artykuł.
Kod:
W blasku rocznicy.
W tym roku, Forum Przygód Reksia miało okazję przeżyć dziesiątą już rocznicę swojego istnienia. Moderatorium, praktycznie w jak każdą rocznicę, przygotowało kilka bardzo ciekawych konkursów i eventów. Warto z tej okazji przybliżyć trochę poszczególne konkursy, które miały miejsc w tymże dniu.
Pierwszym konkursem, wyjątkowo zakończonym tuż przed rocznicą, były zawody na najlepszą kartkę urodzinowo-rocznicową, która miałaby zostać wysłana do siedzib AM i VNS. No cóż, konkurs ten nie cieszył się dużą popularnością, a jedyną osobą, która podjęła się tego wyznania był Mątek, który z braku konkurencji zwyciężył.
Kolejny konkurs, także warty uwagi, nosił nazwę „Piekielnie Trudny Quiz Rocznicowy”. Było to nic innego, jak doroczny quiz, w którym znalazły się pytania, zaczynając od uniwersum Przygód Reksia, poprzez historię Forum Reksia, na Potworium, Cyrku Choasu i Land of Immortals kończąc. W przeciwieństwie do poprzedniego konkurs, ten spotkał się z nieco większą aktywnością. Tym razem zwyciężył Czarnoksiężnik.
Trzeci konkurs, już nieco inny, polegał na odgadnięciu o jaki moment z serii gier Przygód Reksia chodzi, posługując się jedynie kawałkami obrazków, zaprezentowanych przez Dizla. Konkurs aktywnością był porównywalny z poprzednim konkursem. Walka miała rację bytu wyrównanej, ale najwięcej zdjęć odgadł Kretes102, deklasując przy tym konkurencje.
Następne wyzwanie polegało na napisaniu krótszej formy wypowiedzi na temat własnej historii forumowania. Można było ją nieco ubarwić, ale wszystko miało być zgodne z prawdą. W tymże konkursie żaden forumowicz nie podjął się tego zadania, przez co nie wyłoniono zwycięzcy.
Piąty konkurs – opowiadanie – polegał na opisaniu historii forum według własnego uznania, wszak nie miała ona być aż nazbyt wymyślona – wprawdzie forma wypowiedzi była dowolna, ale musiała zawierać zarówno prawdy i mity dotyczące forum. Znowu nikt nie podjął się tego wyzwania, oprócz Dawida6, który ze względu na brak konkurencji ze strony innych użytkowników, zwyciężył.
Ostatnia konkurencja polegała już na narysowaniu obrazka z Reksiem. Technika wykonania oraz styl był dowolny, jedynie miał zawierać postacie z uniwersum PR oraz samego Reksia. Do konkursu przystąpiły dwie osoby – Kretes102 oraz Dawid6. Zawody wygrał ten drugi, co dało mu przepustkę do ogólnej wygranej na forum, gdyż wszystkie konkursy wchodziły w skład ogólnej punktacji konkursu.
Za pierwsze miejsce Dawid6 otrzymał kolorek i rangę na pół roku, naklejkę oraz dostęp do tajemniczego Warsztatu.
Serdecznie gratulujemy.   

Ponadto, na forum przybył pan Suseł, obecnie pracujący w VNS. Pytano go praktycznie o wszystko – nawet sam były pracownik AM poprosił by pytać go w specjalnym temacie rocznicowym. Użytkownicy w wielu przypadkach byli mocno zaskoczeni, na przykład okazało się, że w planach AM forum miało istnieć nieco krócej niż obecnie.
Prócz tego, na forum zorganizowano kalambury, które wygrał… Dawid6.
Na forum pojawiło się również wielu nieaktywnych userów, którzy dawno nie odwiedzali forum z powodu braku czasu. Niestety, mimo wszelkich zabiegów, nie udało się pobić rekordu obecności, ustanowionego w 9 rocznicę forum, jednakże wspomnienia i przybycie dawnych użytkowników spotęgowały tę rocznicę. 
Na dodatek, swoistą perełką była zmiana wyglądu forum – zmieniono logo.
Podsumowując, rocznica ta była nieco inna od poprzednich, ponieważ strona obchodziła okrągły jubileusz – dziesięciolecie istnienia. Atmosfera charakteryzowała się radością i szczęściem z powodu tak licznego przybycia użytkowników, a także ważnej osobistości, jaką był pan Suseł. Można śmiało rzec, że dzień ten był z pewnością udany.
Do zobaczenia w kolejną rocznicę!

So, 28 mar 2015, 22:21
Zgłoś post
YIM WWW
Pod-ziemniak

W związku z tym, że ''Z kart historii'' jest długim artykułem i zajmuje dwie i pół strony zmuszony byłem skrócić twój artykuł:
Kod:
Rocznica, rocznica i po rocznicy
W tym roku, Forum Przygód Reksia miało okazję przeżyć dziesiątą już rocznicę swojego istnienia. Moderatorium, praktycznie w jak każdą rocznicę, przygotowało kilka bardzo ciekawych konkursów i eventów. Jednak te, zapewne dobrze znacie, więc, nie będziemy ich opisywać. Warto jednak dodać, że pierwsze miejsce zajął Dawid6, otrzymał kolorek i rangę na pół roku, naklejkę oraz dostęp do tajemniczego Warsztatu. Serdecznie gratulujemy.   
Ponadto, na forum przybył pan Suseł, obecnie pracujący w VNS. Pytano go praktycznie o wszystko – nawet sam były pracownik AM poprosił by pytać go w specjalnym temacie rocznicowym. Użytkownicy w wielu przypadkach byli mocno zaskoczeni, na przykład okazało się, że w planach AM forum miało istnieć nieco krócej niż obecnie.
Prócz tego, na forum zorganizowano kalambury.
Na forum pojawiło się również wielu nieaktywnych userów, którzy dawno nie odwiedzali forum z powodu braku czasu. Niestety, mimo wszelkich zabiegów, nie udało się pobić rekordu obecności, ustanowionego w 9 rocznicę forum, jednakże wspomnienia i przybycie dawnych użytkowników spotęgowały tę rocznicę. 
Na dodatek, swoistą perełką była zmiana wyglądu forum – zmieniono logo.
Podsumowując, rocznica ta była nieco inna od poprzednich, ponieważ strona obchodziła okrągły jubileusz – dziesięciolecie istnienia. Atmosfera charakteryzowała się radością i szczęściem z powodu tak licznego przybycia użytkowników, a także ważnej osobistości, jaką był pan Suseł. Można śmiało rzec, że dzień ten był z pewnością udany.
Do zobaczenia w kolejną rocznicę!

N, 29 mar 2015, 10:27
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11 ]