|
|
Teraz jest Pn, 13 sty 2025, 19:23
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: The Celestial War
Ale ja mam przecież ocenę celującą z geografii ;/ Z artystycznych może trochę gorzej, ale jednak dalej 5 ;/ Zero, a czemu chcesz zmazać z czasoprzestrzeni wymarłych? Bo wiesz, to trochę niemiło zabijać twoich kolegów... Aha, i tak jakby pochodzimy z Europy...
|
So, 22 sie 2015, 16:05 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Eee... No dobra, Czarny, chakerze cziterze i w ogóle, czituj te kraty.
A w sumie //wyciąga pazur Zrobimy to jak Jedi. //przepala po cichu //czeka na rozgrywkę
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 22 sie 2015, 18:55 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
I tak będziemy twoimi nawigatorami, Zero jeden ty.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 22 sie 2015, 19:41 |
|
|
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
|
Ten zamek nie wygląda na specjalnie skomplikowany... zresztą czego wymagać, mamy XVI wiek... ma ktoś spinkę do włosów?... Agrafkę?... Spinacz do papieru?... To może chociaż haczyk do łowienia ryb i błystkę? Cokolwiek, z czego można zrobić wytrych?
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
N, 23 sie 2015, 19:52 |
|
|
Sir Ser
Pogromca Smoków
Naklejki: 0
|
Grupa 1:
Minęło już kilka dni w lochach. Ciężko stwierdzić ile dokładnie ich było. Przez kilkadziesiąt godzin dane nam było widzieć tylko i wyłącznie ciemność, w której ledwo, bo ledwo, od czasu do czasu dało się dostrzec kontury stalowych krat, czy kawałki smutnych, ceglanych zabudowań. Siedziałem w celi z Serphanem i Dawidem. Api, Olexo i Czarny, siedzieli w tej naprzeciwko. Zapytacie pewnie co stało się z Abigail... cóż... ciężko stwierdzić. Pamiętam tylko, że udało jej się zmienić w nietoperza i uciec w trakcie zamieszania z rozgadanym strażnikiem. Sam nie wiem czy miała ze sobą notatnik śmierci. W trakcie przygotowań do wyprawy, był strasznie duży harmider. Jeśli go ma, teoretycznie będzie w stanie uśmiercić Dragonfly'a. Jeśli nie... będzie nam trochę trudniej. Ale.... kogo ja chce oszukać. Nawet jeśli wpisze imię kardynała do tego śmiesznego pamiętnika, to i tak pewnie ono nie zadziała. Ktoś, kto tytułuje się Wymarłym Władcą Lazariusa, z pewnością ma więcej sprytu od zwykłego, rudego lisa. Na pewno podał swoim towarzyszom fałszywe dane. - Pssst! - z rozmyślań wyrwał mnie szept. - Podobno pierwszy zginie ten, kto pierwszy stąd ucieknie! Życzę szczęścia!
Grupa 2:
Statki, które zafundował Wielki Szaman Zero, były czymś więcej jak zwykłymi statkami. Były czymś, co swoją technologią wykraczało ponad technologie współczesnych pływających środków transportu. Można było się zastanawiać... Na co to wszystko? A dlaczego? A komu to potrzebne?Zalegalizować marichnuaen? Zero ewidentnie nie lubił swoich braci i sióstr. Chciał za wszelką cenę ich wykończyć. Czemu? Czym sobie zasłużyli? Mówił, że byli zawsze o krok przed nim. Czyli mógł być o nich zazdrosny? A jeśli tak, to czemu miałby ich eliminować? Podbijając Europę, ma zamiar wymazać z czasoprzestrzeni trzech innych władców, którzy w jakiś niewytłumaczalny sposób utknęli w tej historii. Z jednej strony, to dobrze. Chce nam pomóc, dzięki niemu, uda nam się osłabić potęgę Lazariusa. Jednak z drugiej... Rozważmy taką opcję... Zero podbija Europę, wymazuje z historii Dragonfly'a i resztę. Co wtedy dzieje się z naszą resztą? Znikamy razem z nim? Nie wiem jak działają te wszystkie paradoksy dziadka, babci, albo i nawet wujka... ale obawiam się, że jeśli nie uda nam się go powstrzymać, to połowa naszej drużyny, najzwyczajniej w świecie zginie. Był dzień, a wy znajdowaliście się na statku, płynącym na otwartej, wodnej przestrzeni. Dookoła, zarówno w poziomie jak i w pionie, dało się jedynie dostrzec błękit. - Zero... - zaczął Lovelas. - Skoro możesz wszystko, to czemu ciągniesz nas po morzu okrętami? Nie ma jakiegoś bardziej perfidnego planu na zniszczenie Europy? Nie lepiej pojawić się znienacka, zastraszyć i zniszczyć?! - Daj spokój... Jeszcze pomyśli, że jesteś z PiSu... - wymamrotała Delaya. - To w pewnym sensie dobre pytanie. Bardzo mi przykro Lovelasie, ale nie mogę na nie odpowiedzieć... przynajmniej na razie. Dlaczego? To okaże się już wkrótce.
|
N, 23 sie 2015, 23:35 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
Pn, 24 sie 2015, 10:44 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Zero, a te statki działają są zasilane chomikami czy coś? Tak z ciekawości się pytam.
|
Pn, 24 sie 2015, 10:48 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Jak to. Ser, ty dziadu, czemu nie napisałeś, że przerżnąłem porządnie kraty i wszyscy uciekliśmy Ja wcale sie nie obrazam, tylko jest mi smutno z tego powodu ze wyszlo tak a nie inaczej no i wgl jest mi smutno ze slonce nie kreci sie wokol ziemi no i wgl ze nad swiatem nie zapanowaly jeszcze krzyzowki nosorozcow i ciastek. tak mi smutno ze ohoohohoho. Co robimy ;-; Czarny, cziterze, czemu czegoś nie zrobisz ;-;
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 24 sie 2015, 10:50 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Jak "nic nie robię"? Od paru dni próbuję otworzyć te drzwi. Być może byłoby mi łatwiej, gdyby ŁASKAWIE KTOŚ POŻYCZYŁ MI JAKIŚ HACZYK ALBO DRUCIK I BLASZKĘ, ŻEBYM MÓGŁ ZROBIĆ WYTRYCH... a zresztą, spróbujemy inaczej... Olexo, Api, pomóżcie mi, a najlepiej będzie, jak to samo zrobicie z drugiej strony. Osobiście uważam, że lepiej będzie jednak uciec dopiero podczas egzekucji, ale... Wiedziałem, że warto było oglądać te LP z Chrono Triggera...
_________________Głupcze! Żaden śmiertelny mąż nie jest w stanie mnie zabić! Teraz GIŃ!Jeśli widzisz ten kolor, uważaj - administrator ma Cię na celowniku.
|
Pn, 24 sie 2015, 11:31 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
A co, jeśli tam nie ma ławy?
Ej, a może zrób jak Jack Sparrow xDDD Właściwie, to te kraty dałoby się wywalić z zawiasów?
|
Pn, 24 sie 2015, 12:48 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Myślałem o tym, ale nie. Tu to raczej nie zadziała. To po pierwsze. Po drugie: narobimy zbyt wiele hałasu (bo teraz go przecież wcale nie robimy ). Po trzecie: w ten sposób uciekniemy bez broni i bez niczego, więc zaraz nas złapią... po prostu wal w te kraty tym, co masz.
|
Pn, 24 sie 2015, 13:41 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
Dobra.
//wali tym, co ma //bez skojarzeń
Ej, a oni nas wyekwipo... Usunęli nam całe eq po złapaniu? Bo jak coś, to mam to pudełeczko dziwne... SER, USUNĘLI CZY NIE
|
Pn, 24 sie 2015, 14:03 |
|
|
Sir Ser
Pogromca Smoków
Naklejki: 0
|
Grupa 1:
Usunęli większość przydatnych rzeczy. Z tym, co obecnie mamy, raczej wiele nie zdziałamy. Proponowałbym rozpocząć mały spektakl teatralny, dzięki któremu uda nam się zaprosić strażników do celi. Ma ktoś jakieś pomysły?
Grupa 2:
- Czy to takie ważne? Spiritus Movens jestem ja. Moja siła woli sprawia, że statki płyną i działają na zasadzie perpetuum mobile. Jak długo potrwa podróż? Bo ja wiem? Myślę, że kilka dni. - Ale.... My nie płyniemy tak szybko! - zdziwił się Lovelas. - A tam... Tylko wam się tak wydaje.
|
Pn, 24 sie 2015, 20:06 |
|
|
Czarnoksieznik
|
Nosz kurde mówię. Bierzemy to ławę i walimy nią najpierw w kraty, a potem strażników w łeb... nie zadziała? Eee... to może... czytałem kiedyś takie jedno żenujące opowiadanie... "Inwazja siedzisk" się nazywało, czy jakoś tak... a może "Atak krzeseł"? W każdym razie, żałosne jak mało które, ale... była tam taka jedna fajna scena ucieczki z więzienia... nieudanej, ale to szczegół... musimy po prostu... pssst... pssst... a potem pssst pssst...
|
Pn, 24 sie 2015, 20:14 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
|
O NIE, TEN CZITER WPISAŁ NIE TEGO CZITAAAAA NIEEEEE JAK MY TERAZ STĄD UCIEKNIEMY CZEMU ON WPISAŁ /kill Z LITERÓWKĄ NO CO ZAA JEŁOPPPP A POZA TYM ON UMRIEL NO I CO TERAZ CZY KTOŚ MNIE SŁYSZY FNSADLFKSNGLWNGWRNGIOWNGWRNWGORI 51^%!%^^&&^$*
Chyba powinno zadziałać.
|
Wt, 25 sie 2015, 08:48 |
|
|