|
|
Teraz jest Wt, 28 sty 2025, 03:35
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Numer 6
No dobrze... czerwiec się zbliża, musimy zacząć składać materiały do nowego numeru. Wiem, do końca roku szkolnego zostało jeszcze trochę czasu, jednakże powinniśmy już nieco poważniej rozplanować, co będziemy robić. Mątku, sądzę, że tym razem powinniśmy dołączyć do tego numeru jakiś ciekawy dodatek (w poprzednich dwóch wydaniach takowego dodatku nie było), by wzbogacić jakoś gazetkę. Oprócz tego proponuję dodać pewną wzmiankę na temat ZiN3, gdyż konkurs startuje w przyszłym miesiącu, a do końca czerwca (jeśli Dizlowi coś nie wypadnie) konkurs będzie już prężnie działać. Wieści z Modowni... jeśli coś się pojawi, to na pewno dam Wam znać. Na chwilę obecną to tyle. Dalsze propozycje pozostawiam Wam (i sobie również ). Do dzieła!
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 18 maja 2015, 17:05 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Re: Numer 6
Chcę od razu powiedzieć, że zaklepuję "Z kart historii". Opiszę tam historię likwidacji Gości, Gości. Proponuję taki podział: 1. Artykuł główny: (Kretes) 2. Warte Polecenia (Mątek) 3. Artykuł poboczny: (Autor) 3. Kącik żartów wujka Karola (Mątek) 4. Zabawa (Wszyscy pomyślimy, ale zrobi graficznie Mątek oczywiście) 5. Ankieta (Kretes/Autor... a wykres Dawid) 6. Z kart historii (Autor) 7. Recenzja (Kretes) 8. Zakończenie (Autor/Kretes) 9. Dodatki (Mątek)
|
Pn, 18 maja 2015, 19:22 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Uważam, że jeszcze za wcześnie na 6 numer, ale mimo wszystko faktycznie powinniśmy gromadzić już materiały. Oto to o czym moglibyśmy napisać: - Nie wiem czy pamiętacie, ale gazetka wkrótce będzie miała 2 lata, mógłby ktoś ewentualnie napisać jakiś bardzo krótki artykuł.
- Podobnie jak w poprzedniej propozycji, bardzo krótki artykuł. Chodzi o emotikony.
- Forumowy Tydzień Kreatywności, bo czemu nie? Hhihihi.
Na razie tyle, jak coś wpadnie mi do głowy dam znać
|
Śr, 20 maja 2015, 16:05 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Myślę, że powinniśmy już nieco bardziej się sprężyć. Do końca roku szkolnego zostało niewiele czasu, a na razie nic nie przygotowaliśmy. Nie możemy czekać aż samo nam się to wszystko zrobi. Odnośnie artykułu głównego, to mam dwie propozycje: możemy napisać o grach RPG na forum i jego wpływie na użytkowników, albo poczekać na start ZiN3 (tylko, że wydanie gazetki musiałaby być odłożone w czasie, tak gdzieś do początku lipca) i wtedy napisać o nim co nieco. Ja osobiście jestem za opcją pierwszą, gdyż w żadnym z poprzednich numerów nie było wzmianki o tego typu grach, a ZiN3... start miał być w kwietniu, później dowiedzieliśmy się, że dopiero w czerwcu.. nie, równie dobrze konkurs wystartuje w połowie miesiąca lub pod jego koniec, a wtedy będziemy mieć już większość przygotowanych materiałów do gazetki. Jeszcze może dorzucimy w numerze krótki artykuł na temat kolejnej już zmiany w sztabie moderatorskim, a co do recenzji, to myślałem nad opisaniem serii filmowej "Indiana Jones". Hm... to chyba wszystko co chciałem... a jednak. Ankieta. Sądzę, że pytanie "Co najbardziej lubisz w wakacjach?" będzie odpowiednie, z powodu zbliżającego się okresu letniego. Tak, teraz to już wszystko.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Cz, 4 cze 2015, 16:35 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Jestem za grami RPG. Gazetka trochę za bardzo skupia się na ZIN, ale mimo to wydaję mi się, że powinniśmy coś o nim napisać. W ogóle rozmyślam ostatnio nad dodaniem nowej strony do gazetki ''Aktualności'' czy coś takiego. Pisalibyśmy tam co ostatnio działo się na forum np. powstały nowe emotikony, ZIN3 jednak rozpocznie się w czerwcu, zmiany w moderatorium. Równie dobrze mógłby to być bardzo krótki artykuł, którego gdzieś tam by się wcisnęło między zabawę czy żarty. Warte Polecenia, może jakieś gry? Ale ja tam za bardzo na grach się nie znam... listę musiałby zrobić ktoś z was. Artykuł poboczny... no uważam, że powinien być o nowej edycji Top Model ''FORUMOWYM TYGODNIU KREATYWNOŚCI'', a tam dokładnie wyjaśnione o co chodzi. Oczywiście wykorzystalibyśmy ten artykuł również do tematu w ''Naszej Twórczości'' jako opis konkursu. W sumie możemy zamienić to o RPG na artykuł poboczny, a FTK na główny, bo zajmie więcej miejsca. Żarty... oczywiście zajmę się tym, dam jakieś wakacyjne. Zabawa... jak zwykle mamy z nią problemy Kurde... no nie wiem... Ankieta taka jak powiedział Kretes lub ''Za co lubisz wakacje?'', ale to chyba to samo Z kart historii... konkursy? 2013? MMS? Powstanie GR5? A nie wiem, wy coś wymyślcie. Recenzja może być taka jaką wymyślił Kretes. Musimy ustalić datę publikacji 6 numeru. Według mnie 26 czerwca, ale nie wiem czy się wyrobimy...
|
Pt, 12 cze 2015, 10:33 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Może być. A niech będą teraz gry strategiczne - Crusader Kings 2
- Civilization IV
- Europa Universalis IV
- Victoria II
- Hearts of Iron 3
- Stalin vs. Martians Heroes V
- Twierdza
- Twierdza: Krzyżowiec
- Age of Empires III
Więcej strategicznych nie znam. a'k Możemy zrobić artykuł o Gościach, gościach Ewentualnie o powstaniu I Gwardii MMS miało chyba swoje własne artykuły, więc chyba nie ma sensu jeszcze raz o tym pisać... Nie wyrobimy się Trzeba chyba znaleźć chyba jakąś datę rocznicy czegoś tam forumowego z lipca/sierpnia żeby mieć pretekst żeby wtedy opublikować
|
Pt, 12 cze 2015, 12:01 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Bardzo dobry pomysł, Mątku. Nowy dział jest nam bardzo potrzebny, gdyż patrząc na ostatnie szybkie zdarzenia, dział "Aktualności", powtórzę, jest trafioną koncepcją. Wszystko dobrze, jednak artykuł o FTK może równie dobrze nie powstać, gdyż może to zostać odłożone w czasie. Musimy również mieć jakąś alternatywę, zabezpieczenie. Jakiś pomysł? Może to być, jak wcześniej powiedziałem, RPG lub ZiN, chociaż ten drugi przypadek to również jedna wielka zagadka. No cóż... nie wiadomo czy się wyrobimy. Ja myślałem o początku lipca. Wtedy wszystko chyba będzie dopięte na ostatni guzik... To tyle.
|
N, 14 cze 2015, 18:05 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
No to co z tą gazetką? Piszecie te artykuły?
|
Pt, 3 lip 2015, 11:07 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Lepiej, żeby w ''Wartych polecenia'' były książki, bo wiele osób je czyta w wakacje.
|
Pt, 3 lip 2015, 12:35 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
|
Miesiąc minął, a my nadal nic nie mamy! No zacznijcie pisać te artykuły.
|
Pt, 31 lip 2015, 17:45 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|