Dołączył(a): N, 28 sie 2011, 20:11 Posty: 307 Lokalizacja: W kapeluszu. Chyba.
Naklejki: 3
Re: Moje rysunki
Cieszę się, że wam się podoba No i że w ogóle piszecie komentarze
Trochę powalczyłam ze wszystkim i udało mi się (nareszcie!) wygrać z drobiem chaosu, który jak się okazuje nawiedza nie tylko Magix, a również zwykłe, polskie uczelnie ze wszystkimi przeciwnościami losu. I oto kolejny rysunek, trochę się pobawiłam efektami itd., bo okazało się, że mój telefon ma super opcje w tym zakresie i wydaje mi się, że, no, może to nie jest dzieło, ale jest znośne
Historię do tego obrazka możecie wymyślić sami, a tutaj moja propozycja (spójrzcie po tym, jak już zobaczycie obrazek):
Tutaj jest link do obrazka, a oryginalny (trochę duży) rysunek wrzucam w spoiler na dole.
Przypominam, że NAJPIERW OBRAZEK, bo ja już wiem, jak to jest z tymi spoilerami
Spoiler:
Profesor Gulguldryk Gryfindyk, po dłuższej rozmowie z Serpentusem Snake'iem o poziomie Uniwersytetu Magii, postanowił choć raz w swoim już nie tak krótkim życiu, być nieco bardziej spontanicznym. Przynajmniej, wolał myśleć w ten sposób, gdyż jego wspaniały sposób na wyrwanie się z powoli uspakajającego się rytmu Krainy Czarów (rzecz jasna po odejściu Mąciciela), okazał się być tylko i wyłącznie diabelnie trudną wejściówką dla biednych, niewinnych, pokładających nie tylko nadzieję, ale i naiwne serduszka w dobrotliwym panu profesorze studentom. Nieszczęśliwie, już-nie-tak-kochany pan profesor czuł tylko zażenowanie, okazywało się bowiem, że na cały rok jedyną rzeczą, którą nagminnie wypisywali na kartkach jego studenci były wiadomości typu: "koham pana, proszem 3 <3 " i litery M pod każdym możliwym pytaniem, co skutkowało zdobyciem 2 pkt na cały egzamin. Skłoniło to nawet Gulguldryka do przemyślenia, czy jego kolega po fachu TKTPM nie miał racji, zamieniając studentów w - być może - nieco bardziej otwarte na wiedzę żaby. W niedalekiej przyszłości podstępny Serpentus dopiął swego i wybrał się na roczny wyjazd w okolice Bobroru. Nieświadomy podstępu, podłamany wykładowca czarów stopnia I nie przepuścił nikogo i użerał się ze swymi uczniakami tak długo, póki nie nauczyli się oni na pamięć innych czarów jak kula budyniu i sen
Spoiler:
Jak dobrze pójdzie i czas pozwoli, to korci mnie, by jakieś krótkie opowiadanko napisać o jednym z czarodziejów, ale to zależy, jak byłby ktoś zainteresowany czymś takim, to może napisać.
Być może wszystkich członków rady narysuję, przynajmniej taki mam zamiar, jakby ktoś chciał któregoś konkretnie wcześniej zobaczyć, to może napisać
Spoiler:
Załącznik:
profesorzejakpanmoze.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Zzz... Reksie... Zzz... Więcej Reksiów...
Pn, 22 paź 2018, 21:47
Nika
Projektantka Mostów
Api: no ba! Hmm, no koncept opowiadania byłby inny, ta historyjka tylko do obrazka powstała A tam, ja tylko rysować lubię, a wy to dopiero umiecie robić cuda
_________________ To właśnie jest kolor mojej magicznej aury. Pamiętaj, że po niej zawsze przychodzi czas na zaklęcie. Nie no, to już 2019, a ja dalej czekam na CoS2!
Cz, 25 paź 2018, 13:56
Nika
Projektantka Mostów
Post pod postem, bo kto mędrcowi zabroni, hahaha *diaboliczny śmiech*
Spoiler:
Pewnie admin (jeśli tu zajrzy) i / albo regulamin...
Przepraszam. No cóż, ten brak odpowiedzi niezbyt mnie dziwi. To znaczy, postępy robię raczej bardzo powoli W ogóle, to chcę jeszcze raz podziękować wszystkim za jakiekolwiek oceny w tym temacie, jestem wam bardzo wdzięczna, bo sprawiały mi one naprawdę dużo radości i motywowały do dalszej pracy... No, a przynajmniej do dalszego rysowania. No ale będę dalej wstawiać, bo może chociaż ktoś to obejrzy, a jako, że mam ochotę rysować Reksia, no to go będę rysować ("no nie wierzę!"). Rysowanie to frajda.
Teraz tak dla odmiany i w przerwie w rysowaniu czarodziejów... Pamiętacie moje stare rysunki?
Od 2011 przekroczyłam limit miejsca na załączniki, nie wiedziałam, że to jest w ogóle możliwe więc zmuszona jestem wstawić na bank fotek.
I tak, są błędy Trudno!
Spoiler:
Niemniej, zastanawiam się, czy ktoś to w ogóle przeczyta.
So, 27 paź 2018, 22:09
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
Ooooch, jaki piękny Kornelek <333 To znaczy emm... no homo Weź Ty w ogóle przestań narzekać, bo: 1. prace są na wysokim poziomie (jako Człowiek, Który Uwielbia Się CzepiaćTM oczywiście jestm w stanie dostrzec parę niedociągnięć, tyle że to kwestia interpretacji i w ogólnym zarysie się rozmywa) 2. przynajmniej troje z nas to czyta, sądząc po odpowiedziach, a warto pamiętać o ludziach, którzy na odpowiedź nie mają czasu/siły/chęci, co przy aktywności... ilu nas jest teraz? w porywach do 10? noo, myślę, że to i tak dużo Tak trzymaj i nie poddawaj się!
P.S. prace są podpisane... można je zatem bezpiecznie kraść? Możliwości są różne, w tej chwili przyszło mi do głowy po prostu "wooo, ale to by epicko wyglądało na tapecie".
_________________ Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie! Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015 Tym kolorem moderuję.
N, 28 paź 2018, 14:46
Nika
Projektantka Mostów
Dzięki wam wszystkim.
Doktor, tutaj dużo talentów jest.
Nie chodzi o brak aktywności, no, tylko o brak zainteresowania, czy temat tych moich reksiowych rysunków się zwyczajnie nie przejadł. Em... Bezpiecznie kraść? Jak do użytku prywatnego to możecie korzystać gdzie chcecie, byleby nie sprzedawać, nie rozpowszechniać, itd.
N, 28 paź 2018, 20:27
Nika
Projektantka Mostów
Długo z tym czekałam, bo nie było czasu. Właściwie, co ja mówię, dalej nie mam czasu. Wygląda jak wygląda, ale tego się już chyba nie da naprawić.
N, 18 lis 2018, 19:08
Nika
Projektantka Mostów
Dziękuję wam ślicznie Mi tam się zawsze wydawało, że moje postacie są sztywne jakby połknęły kije, a ekspresji wyrażają tyle co najwyżej, ile manekiny na wystawach sklepowych Ale miło mi to słyszeć. Od czasów "Roku", który zresztą też był... No, taki sobie, nie rysuję nic poważniejszego, z nudów co sobie czasem na lekcjach pomaziałam. Nawet nie wiem, czy bym się nadawała do tego typu rzeczy.
W oczekiwaniu na CoS2... Ja dalej czekam
Jest moim zdaniem jedna postać, która bezkompromisowo wygrała epizod 1. Zgadujcie. Chociaż spróbujcie.
Tu na razie jest śmietnisko, Ale będzie STANOWISKO, A gdzie sera jest stoisko BĘDZIE-STAŁ MÓJ-SKLEP.
So, 1 gru 2018, 22:15
Nika
Projektantka Mostów
Wypróbowywanie nowych kredek Jestem całkiem zadowolona z efektu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości