|
|
Teraz jest Śr, 25 gru 2024, 08:06
|
Autor |
Wiadomość |
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Re: Papierowe cuda Dadi'ego
Nie wiem albo mi się wydaje, albo co, ale smoki oraz koniopodobne wychodzą ci najlepiej. Ta kobieta troszkę mało podobna
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
N, 29 sty 2012, 19:54 |
|
|
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
Jeśli chodzi o kobietę to pewnie wy tego nie widzicie, ale projektując ją chciałem uzyskać jak najwięcej efektów (szczegółów, proporcji, formy 3D ) przy jak najmniejszym zużyciu papieru, czyli w jak najprostsze bazie. Dlatego jest ona oparta na podziale w pionie w poziomie na 16 równych części. Dla porównania model anioła Gabriela powstał z podziału na 40. Więc podział jest bardzo prosty co też przenosi się na prostotę modelu. Wiem że brakuje wielu szczegółów głowy (z tyłu kobietka ma krótki warkoczyk ale tego nie widać na zdjęciu) więc może nie przypominać do końca kobiety. Nie udało mi się też zrobić charakterystycznego dla kobiecej figury wcięcia w talii i jakiejś smukłej szyi i ramion, ale to niestety jak już wspomniałem wina uproszczonej bazy. Ale i tak jestem zadowolony. Na pewno popracuję na większym podziale, dodam palce i inne pierdółki. Wiem że i tak 90% was jeśli nie więcej nic z tego nie zrozumie ale to szczegóły A jeśli chodzi o smoki i koniopodobne to możliwe, że lepiej mi wychodzą ponieważ dużo ich składam i te modele bardzo mi się podobają. Niestety nie udało mi się jeszcze zaprojektować konia z którego byłbym w pełni zadowolony ale jeszcze dużo przede mną
_________________Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
Wt, 31 sty 2012, 16:01 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
wow zadziwia mnie jak ty to robisz :O ja nie umiem zrobić nawet czapki z kartki a co dopiero takie rzeczy :O
|
Pn, 6 lut 2012, 16:20 |
|
|
Dadi
Mistrz Pisarstwa
|
Skromnie... Cat by Yosuke Muroya and Aberdeen by Eric Joisel Rose by T.Kawasaki and Sailfish by John Montroll Rhino by Sipho Mabona and Octopus by Satoshi Kamiya *** Oto dwa modele które wymyśliłem na ten konkurs http://snkhan.co.uk/forum/viewtopic.php?f=16&t=95891)Sowa 2)Jelonek rogacz Oraz nowe złożenie mojego pieska (diagram w produkcji)
|
Pt, 17 lut 2012, 17:30 |
|
|
klau889
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 15 maja 2011, 18:39 Posty: 323 Lokalizacja: pół godziny od Gdyni ^^
|
świetne,najlepsza sowa no i piesek i kotek
|
Pn, 20 lut 2012, 11:50 |
|
|
Paratroopa
Starszy Norman
Dołączył(a): So, 6 lis 2010, 15:27 Posty: 362 Lokalizacja: Warszawa
|
Ten piesek najlepszy, ale wszystkie prace są niezłe
_________________Sygnatura wykonana u MrF11 polecam robienie u niengo sygnatur
|
Wt, 21 lut 2012, 20:54 |
|
|
Dadi
Mistrz Pisarstwa
|
Z okazji powrotu stare forum aktualizacja galerii Japanese macaque by Hideo Komatsu Lion and Tiger by Hideo Komatsu Poison Dart Frog by Robert Lang and Blakiston fish owl by Katsuta Kyohei Cat by Hideo Komatsu and Japanese macaque by Jun Maekawa Giraffe by Artur Biernacki and Reyukin Goldfish by Ronald Koh Cat by Tanaka Masashi and Jucumari by Nguyen Hung Cuong Toad by Jacky Chan and Bullfrog by Roman Diaz Penguin by Blanka Pentela and Common loon by Artur Biernacki Pineapple tessellation Dish by Ilan Garibi and 16-petal Flower by Bolesław Gargol Stegosaurus by Fumiaki Kawahata and Unicorn by Yosuke Muroya Blue whale by Satoshi Kamiya and Scorpion 3.0 by Artur Biernacki Wasp by Satoshi Kamiya and Butterfly by Jason Ku Orca by Satoshi Kamiya *** Modele na kolejny konkurs ( http://snkhan.co.uk/forum/viewtopic.php?f=16&t=9983) 1)Tułów 2)Głowa A to na kolejny konkurs Forficula auricularia (skorek) Samurai helmet beetle *** Makak Japoński Puchacz Marchosias* *Marchosjas – w tradycji okultystycznej, demon, upadły anioł, markiz piekła. Wezwany, ukazuje się pod postacią wilka ze skrzydłami gryfa i ogonem węża. (wikipedia) Zapraszam również na moja galerię Flickr: http://www.flickr.com/photos/dadik996/
|
So, 19 maja 2012, 18:28 |
|
|
klau889
Starszy Norman
|
wow,jak zwykle świetnie ci wychodzi...najbardziej przypadła mi do gustu żyrafa :3
|
Pn, 21 maja 2012, 13:44 |
|
|
Pixie7
Bywalec Nory
Dołączył(a): So, 8 paź 2011, 18:24 Posty: 91 Lokalizacja: Nicość
|
Super ci wychodzi te origami Ja też cośtam umiem złożyć z papieru,ale ty robisz cudowne zwierzęta.Czekam na następne,bo masz talent.
_________________ Gdy ci smutno,gdy ci źle,odpal kompa,w Reksia graj :D Nasza twórczość ---> Postacie z Reksia . Interesuje mnie Wasza opinia :)
|
Pn, 21 maja 2012, 17:25 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Jak zwykle wszystko piękne. Jedynie twarz mnie się mało podoba, ale ja nie umiem zgiąć kartki na pół więc o czym to ja tu mówię
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Śr, 6 cze 2012, 06:54 |
|
|
takijeden
Norman
Naklejki: 0
|
Dadi! Wszystkie twoje prace są ładne, ale to forum Reksiowe. Spróbuj choć raz zrobić Reksia, albo Kretesa.
_________________Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś spróbował zrobić ponownie mój stary avatar, ponieważ niefortunnie zgubiłem go.Czerwony jest tylko, aby zwrócić Twoją uwagę. Zapraszam na miejsce gdzie wiersze wstawiamy (niektórzy z tego sporo uciechy mamy). http://www.przygodyreksia.aidemmedia.pl/pliki/kretes/forum/reksioforum/viewtopic.php?f=23&t=7922
|
So, 24 lis 2012, 12:25 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
wow, ale to SUPER !
|
Wt, 25 gru 2012, 17:15 |
|
|
HiperMonk
Bywalec Nory
Naklejki: 0
|
Są wprost niesamowite Koleś... MASZ WIELKI T A L E N T!!!
_________________Siemka Zapraszam na mój fanpage na Facebooku: https://www.facebook.com/NajlepsiPrzyja ... ts&fref=ts
|
Pt, 11 sty 2013, 19:39 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Idź do ''Mam Talent''...
|
Pt, 11 sty 2013, 21:00 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Nie, no te figurki są super. Ja daje 11/10. No po prostu mi się podobają. Matek ma rację. IDŻ DO MAM TALENT!!!
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
N, 2 cze 2013, 11:40 |
|
|