Wszystkie prace robię w Photoshopie, według mnie ma więcej możliwości niż Gimp i jest łatwiejszy w obsłudze. Z tych 15 dni z Reksiem właściwie wykorzystałem tylko teksturę przedstawiającą obrazki z przygód Reksia.
Udostępniam dla wszystkich wykonaną przez siebie teksturę z Reksiem. Może się komuś przyda, właściwie to nie wiem do czego, ale no dobra. W linku tekstura o której mowa: Tekstura z Reksiem. Mam nadzieje, że się spodobała. Można też w sumie zgłaszać u mnie zamówienia o jakąś teksturę, tylko trzeba mi dokładnie powiedzieć o co chodzi. Pozdrawiam.
Właśnie skończyłem robić swą kolejną pracę, aby uniknąć różnych pytań, powiem, że pracę zrobiłem oczywiście w Photoshopie. Oto ona: Reksio i Kretes - forum. Proszę o oceny.
Zgodnie z moim zapowiedziami sprzed prawie miesiąca wstawiam swą nową twórczość, nie będzie to przeróbka, obrazek z użyciem różnych filtrów czy też rysunek. To co teraz przedstawię zrobiłem już dawno temu, kiedy jeszcze byłem zakochany w serialu ''Tajemnice Domu Anubisa'', którym tak swojego czasu spamowałem. Mówię o figurka z modeliny, dotyczące właśnie tego serialu. Zdjęcia bardzo, bardzo trudno mi się robiło, ponieważ robiłem je tabletem, który miał kamerę z przodu. Musiałem poświęcić dużo czasu, żeby wyszły w miarę dobre zdjęcia, z góry za nie przepraszam, ponieważ jakość nadal nie jest najlepsza. Oto prace: Nina. Anubis. Sarkofag.
Ostatnio edytowano Śr, 25 mar 2015, 13:57 przez Matek, łącznie edytowano 1 raz
Ocenię twoje figurki, Mątku. Figurki mi się bardzo podobają, w szczególności Nina. Ale mogłeś Ninie dodać trochę uśmiechu czy nawet samych ust, bo tak trochę ona dziwnie wygląda. Z kolei sarkofag jest ładny, tylko że mógłby mieć oczy. Tak jak każdy sarkofag je ma. No, ale jest w miarę fajny. Anubis za to jest no, powiedzmy też jest ładny, tylko strasznie jednakowy. Nie wiem, czy to wina tego, że nie miałeś więcej kolorów czy może nie wyszło Tobie, aby był troszeńkę kolorowy, ale jak na sam początek jest dobrze. Oto oceny: Nina - 8,5/10 Anubis - 7/10 Sarkofag - 8/10 To wszystko, no i czekam na kolejne figurki.
_________________ Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
Prosiłeś, więc oceniam. Ogólnie rzecz biorąc wszystkie figurki mi się podobają, no może tylko ten Sarkofag mniej. Jest mało wyraźny, czegoś mi w nim brakuje. Pozostałe dwa są dopracowane i nie mam się czego przyczepić. Jeżeli kiedykolwiek będzie ci się nudziło, to zrób jeszcze kilka figurek, bo naprawdę dobrze ci wychodzą i chętnie bym je obejrzał.
_________________ Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
Śr, 2 lip 2014, 20:17
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
Re: Twórczość Mątka.
Błagałeś to masz. Trochę żenująco, ale w sumie może być. Brakuję mi jakiegoś wyrazu twarzy u tej całej niny i urozmaicenia w tej ostatniej figurce. Całkiem ładnie to wygląda, czekam na kolejne pracę. Na razie dam ci 7,5/10.
EDIT: Żeby nie było nieporozumień opiszę sobie te właśnie obrazeczki. Api, Dawid i Doktor idą sobie przez mroczny las w którym straszą ich zmarli userzy. Są dwie wersje, bo nie mogłem się zdecydować, która lepsza:
Na obrazku są: Autor8, Matek, Api, Dawid6, Kretes102, Olexo2, Doktor, Kacper98, Czarnoksiężnik
Ostatnio edytowano So, 16 maja 2015, 16:18 przez Matek, łącznie edytowano 2 razy
So, 16 maja 2015, 12:54
Czarnoksieznik
Mistrz Administracyjnej Magii
Dołączył(a): So, 24 sty 2009, 15:23 Posty: 1751 Lokalizacja: z Angmaru
Naklejki: 17
Re: Twórczość Mątka.
No dobrze... Nie wiem, czy prawidłowo, czy nie, ale kojarzy mi się to z Cyrkiem Chaosu. Taka atmosfera niepewności, że w każdej chwili coś może wyskoczyć i wszystkich pozabijać... Kilka uwag. Skala, przede wszystkim. Jak słusznie zauważył Doktor - niektóre postacie są zbyt małe, inne zbyt duże. Dawid oraz Mątek nieco zbyt duzi w porównaniu ze mną i Api, za to Olexo, Doktor i Kacper wyglądają jak krasnoludki. Dalej.... niektóre postacie są półprzezroczyste. Rozumiem, miał być efekt takiej mgły, ale... nie wyszło to najlepiej, szczególnie w moim przypadku. Wyglądam jak duch. No i avatary... część jest już nieaktualna. Autor nie ma niebieskiego kreta już z pół roku, Api też dosyć dawno zmieniła tą kurę... Pracę oceniam na mocne 8/10. Jest parę błędów, ale poza tym bardzo dobrze. Zastanawiam się tylko, dlaczego Olexo ma odciętą głowę?
Ehehhehehe, bo oto chodziło. Ci, którzy są przezroczyści to duchy. Dlatego jestem taki duży, ponieważ stoję na pierwszym planie. Co do wyglądy postaci... No przecież Autor jest niebieskim kretem, ale obecnie jest przebrany za gazownika. Skalaaa... Kacper miał być jaką figurką zgubioną w lesie. No i przecież krety są mniejsze od kur. Api może faktycznie za wysoka, ale co tamm...
Ten obrazek przedstawia jak Api, Dawid i Doktor idą sobie po lesie i w tym czasie nawiedzają ich zmarli userzy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość