Re: Wasza Twórczość w Minecraft
Od jakiegoś czasu pracuję nad Wyspą Wielkiego Żółwia z moich opowiadań. Póki co skończyłem robić Nautilusa, który będzie leżał zagrzebany w piasku na jej brzegu. No i... czemu nie miałbym się pochwalić?
Wybaczcie, że wszystko połączyłem w jeden obraz, ale naprawdę nie chce mi się po sto razy wstawiać obrazki na hosta. A więc, od góry do dołu:
1. Nautilus widziany z boku
2. Wnętrze kiosku, obserwatorium i pomieszczenie nawigacyjne (ten brukowy płotek na suficie to fragment peryskopu, jakby się kto pytał)
3. Sterownia
4. Sala narad (obok jest biblioteka, ale jest ona na tyle mała i nudna, że stwierdziłem, że nie ma sensu robić screena)
5. Kajuta - po drugiej stronie korytarza jest druga, identyczna
6. Organy kapitana Nemo - wiem, że w grze drzwi stanowił olbrzymi bulaj, ale tego zrobić za bardzo nie można.
7. Salon
8. Akumulator - właz w podłodze prowadzi do kanału łączącego akumulator z paszczą Nautilusa. Pomysł ten przyszedł mi do głowy, gdy zastanawiałem się, jakim sposobem Rex "połknięty" przez Nautilusa nie trafił bezpośrednio do akumulatora i nie został usmażony żywcem przez węgorze.
9. Magazyn wszystkiego.
Jako, że jestem dobry, to zrobiłem wam taką ładną mapkę w Paincie.
Nie jest to zbyt piękne, ani mapa, ani konstrukcja, ale chociaż się starałem...
A, i co do kolorów Nautilusa... pamiętam tylko, że był czerwony w białe pasy, ale nie pamiętam, jak te pasy biegły, więc może się nie zgadzać. Nie hejcić.