Naklejki: 100
Spotkajmy się w drodze.
Witam wszystkich moich wyborców bardzo serdecznie.
Spoiler:
Tutaj znajdziecie, drodzy wyborcy, mój życiorys:
Spoiler:
Nazywam się Beata Maria Szydło. Mam 52 lata. Urodziłam się w Oświęcimie, ale teraz mieszkam na terenie sąsiedniej gminy Brzeszcze. Skończyłam studia w Katedrze Etnografii Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie, byłam doktorantką na Wydziale Filozoficzno-Historycznym UJ, ukończyłam studia podyplomowe dla menedżerów kultury w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie, a w 2001 w Akademii Ekonomicznej w Krakowie. To tyle jeśli chodzi o moje wykształcenie... Teraz przejdźmy do mojej kariery zawodowej. Pracowałam jako asystent w Muzeum Historycznym Miasta Krakowa, następnie kierowałam działem merytorycznym w Libiąskim Centrum Kultury w Libiążu. Byłam dyrektorem ośrodka kultury w Brzeszczach. W 2004 zostałam wiceprezesem Ochotniczej Straży Pożarnej w gminie Brzeszcze. Jak widać, nie opuściłam okolic miejsca, w którym się wychowywałam. Zaczęłam wkrótce moją karierę polityczną. W 1998 objęłam stanowisko burmistrza gminy Brzeszcze, które zajmowałam do 2005. Pełniłam także funkcję radnej powiatu oświęcimskiego z listy Akcji Wyborczej Solidarność (1998–2002). W 2005 wstąpiłam do Prawa i Sprawiedliwości, najlepszej partii jaka powstała, z jego listy zostałam wybrana na posła V, VI i VII kadencji. Wkrótce zostałam wiceprezes PiSu, jestem jego skarbniczką i zajmowałam się kampanią prezydenta-elekta pana Andrzeja Dudy. Pan prezes Kaczyński wybrał mnie na przyszłą premier IV Rzeczpospolitej Polski!
Jak widać, moje życie jest całkiem udane. Wasze życie też może być! Wystarczy, że zagłosujecie na Prawo i Sprawiedliwość! Nie głosujcie na Platformę Obywatelską! Dlaczego? Taśmy prawdy wystarczająco ich zniszczyły. Wprowadzimy wreszcie w Polsce chrześcijańską demokracje, tzw. chadecję, ustrój zgodny z nauką Kościoła katolickiego. Jak stwierdził pan prezes, bez Kościoła nie byłoby Polski. Zmienimy również nazwę kraju na IV Rzeczpospolita, pozbywając się wszelkich powiązań z III RP - państwem będącym POwską podróbką PRLu. Odtajnimy wszystkie dokumenty dotyczące PRLu i III RP! Jeżeli chodzi o gospodarkę... oczywiście solidaryzm! Bogatsi wspierają biedniejszych płacąc wyższe podatki. Nasz kraj ma wspólny interes, który w duchu chrześcijaństwa i demokracji, powinien być wspierany współpracą wszystkich klas. Powinna być własność zarówno prywatna podlegająca kontroli państwa (aczkolwiek nie powinno jej być zbyt dużo, pochopna prywatyzacja będzie miała złe skutki) jak i państwowa. Powinniśmy obalić reformę emerytalną, a także całkowicie zmienić system podatkowy. Stoimy oczywiście w opozycji do socjalistycznych ugrupowań (typu SLD) i "partii" oszołomów liberalnych - Korwina i innych dziwaków (co tam, że mamy koalicje z panem Gowinem)! Jesteśmy za przyjęciem Polski do strefy euro, ale tylko wtedy kiedy będziemy zarabiać jak na zachodzie (czyli nigdy). Polityka zagraniczna, pytacie państwo? Polska jest ważnym krajem europejskim. Powinniśmy walczyć o silniejszą integrację europejską. Wspieramy pana Tuska (nie sądziłam, że kiedyś to powiem) w jego karierze, która sprawia, że Polska jest ważniejsza na arenie międzynarodowej! Najważniejszym sojusznikiem Polski są Stany Zjednoczone, a z Rosją powinna być wojna, bo Smoleńsk i te sprawy. Zapewniam państwa, że zlikwidujemy gimnazja, przywracając stary, dobry system oświaty. Nie zalegalizujemy eutanazji, homozwiązków, aborcji i in vitro. Co do marihuany... Jeszcze się zastanowimy. Oczywiście jesteśmy za surowszym karami i za przywróceniem kary śmierci.
Jeśli macie jakieś pytania, proszę zadać je panu Błaszczakowi. Pozdrawiam. PS. Wkrótce powinien pojawić się wiersz napisany przeze mnie.
Ach... A może powinniście zagłosować na SLD? Panu Leszkowi jest strasznie przykro, że tak spada mu poparcie... No ale ja jestem bezpartyjna, nie wypowiadam się.
Naklejki: 100
Re: Spotkajmy się w drodze.
Tak więc czas na zapowiedziany wcześniej wiersz. Jestem Beata Maria Szydło, premier wkrótce całej Polski, Kraj piękny, duży i wspaniały, tylko nieciekawą ma władzę. Mam umysł nieprzeciętny, oczy piękne, głos anielski. Wybrał mnie sam prezes. Głosujcie na PiS, ja wam radzę.
Żałośni wrogowie nasi kraj ten cudowny niszczą, psują. Tusk na ich czele, premier dawny, władca Europy obecnie. Mrugniecie okiem - już wasze szanse ogromne skasują! Wstydzić się powinni, odejść muszą. Zachowują się niecnie.
Czas przywrócić normalność - chrześcijańską demokracje. Po zasłużoną władzę ruszamy, na naszym czele prezes. Tuskowi, Sikorskiemu i Kopacz proponuję... abdykacje. Idziemy do was! Pokonamy was, jak Hektora Achilles.
Solidaryzm jest, oczywiście, najlepszym system gospodarczym. Bogatsi dają państwu więcej, a my przekazujemy biedniejszym. Sprzyja on chorym, biednym, bogatym, zdrowym, twórczym, Dosłownie wszystkim... Ludziom bez możliwości i utalentowanym.
Głosuj - masz szansę zmienić swój kraj! Tusk nie będzie kradł. Wybierz mnie. Nie wybieraj innych - nie rób rzeczy bezrozumnie... Wszyscy inni chcą tylko by ich pan jak najwięcej wykradł! Prezes wspieram - on tylko chce dobrze! Głosujcie na mnie!
Pozdrawiam. I zapraszam w drogę dookoła Polski Szydłobusem!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość