|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 22:25
|
Przygody Reksia - Nowa Seria
Przygody Reksia - Nowa Seria
Autor |
Wiadomość |
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
Ale cała gra będzie podzielona na takie jakby dema.
Jak kupisz wszystkie części to tak jakbyć kupił całą grę.
_________________Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
Wt, 20 paź 2009, 17:32 |
|
|
arturros
Starszy Norman
Dołączył(a): Pn, 6 sie 2007, 12:20 Posty: 345 Lokalizacja: Skądś
|
Kupcie sobie z Klopki czekoladę i sprawdźcie wyniki aniety.
Poza tym ja upirm się pzy swoim i nic tego nie zmieni...
Wt, 20 paź 2009, 17:41 |
|
|
Marta
Pogromczyni Wózka Widłowego
Naklejki: 2
|
Widzę, że wiele osób nie zrozumiało idei tego tematu. Między innymi mam na myśli Arturrosa. To nie będą krótkie gry, w sensie, że każda o czymś innym. To będą odcinki jednej, długiej gry. Kupisz pierwszą część, przejdziesz w tym krótkim czasie, czekasz na drugą. Druga wyjdzie, ale nie będzie to coś nowego, tylko następna część tej samej gry. Na koniec dostaniecie na CD całą grę, długą. Co do jednego zgadzam się z Przybyszem. Nic na siłę. Jestem rozdarta. Niby fajny jest ten czas oczekiwania, jednak propozycja wydawania gry w krótszych odcinkach też nie jest głupia. Gdy będziecie zmuszeni czekać około 2 lata na grę, (bo dobrze wiecie, że 8-12 miesięcy to teoretyczny przedział. W praktyce jest inaczej) wtedy się zacznie. ,,A czemu ja nie wybrałem 2?" i tym podobne. Jeszcze się zastanowię co zaznaczę w ankiecie.
|
Śr, 21 paź 2009, 05:57 |
|
|
Dadi
Mistrz Pisarstwa
Dołączył(a): Pn, 31 gru 2007, 11:00 Posty: 613 Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka
Naklejki: 7
|
To samo twierdzę co ty M@artusio.
J stawiam na opcję z częściamy.
_________________Ten kolor został wybrany jako mój kolor do moderowania.
|
Śr, 21 paź 2009, 08:40 |
|
|
-=<+{([kamil])}+>=-
Roz-kreca się
Dołączył(a): So, 28 lut 2009, 13:33 Posty: 11 Lokalizacja: k u r w a nie wiesz?
|
ale wtedy gra byłaby tańsza? Jeśli tak to 2, jeśli nie to 1
|
Śr, 21 paź 2009, 15:18 |
|
|
krys95
Norman
Dołączył(a): Wt, 2 wrz 2008, 14:57 Posty: 293 Lokalizacja: Moon of Endor
Naklejki: 0
|
Dla mnie najlepsza jest opcja 1.
Lubię długie czekanie, milej się wtedy gra
_________________Zapraszam do rejestracji w Margonem - można mnie tam spotkać pod nickiem Kryska :] http://www.margonem.pl/?task=profile&id=1308886
|
Śr, 21 paź 2009, 15:52 |
|
|
spidi
Ekspert w Dziedzinie Cementu
Dołączył(a): N, 6 sty 2008, 15:22 Posty: 1051 Lokalizacja: Z rewolucji
Naklejki: 3
|
Dłuższe wypowiedzi nie zaszkodzą wiecie , że każdy umie powiedzieć , że coś powinno być , ale dlaczego to coś takie ma być to już się nie chce co . Ja wolę dłuższę , ponieważ wolę mieć wiecej zabawy , lepszą grę i w ogółe , jedynym minusem jest to , że trzeba czekać .
_________________Zapraszam wszystkich do pomocy w rozkręcaniu forum Chaos niszczę zgnilizną Ręka boga , będzie sroga , bójcie się <demoniczny śmiech> W razie problemów czy spraw zapraszam na PW . Jeśli zauważycie spam , natychmiast piszcie mi na PW, bo ostatnio nie ogarniam tego wszystkiego :< " Ja bym to raczej ujął w takie słowa: Spidi ma w rękawie tyle asów, że nie może poruszać ręka."~Nieznany ten tekst cały czas utrzymuje mnie w dobrym nastroju Jestem już tym zdemoralizowanym dzieciakiem, który nie ma w zwyczaju dziękować, jednak po tylu latach czas najwyższy. Gdybym miał wypisać imiona wszystkich osób, które " utrzymywały mnie przy życiu " i wiele dla mnie zrobiły, ten podpis nie miałby końca. Dlatego chciałbym Tobie ( kimkolwiek jesteś ) podziękować, za te wspólne piękne chwile. Mimo że się tak na prawdę nie znamy... Pozdrawiam Spidi.
|
Śr, 21 paź 2009, 20:03 |
|
|
Christopf553
Roz-krecony
Dołączył(a): Cz, 26 lut 2009, 18:56 Posty: 129 Lokalizacja: POLSKA
|
a nie dało by się robić jednej długiej gry i podczas jej produkcji robić
takie krótsze części i wydawać je dla tych którzy wybrali opcje 1 a
po zakończeniu przygody wydać jedno opakowanie z jedną płytą DVD
na której byłyby wszystkie części dla tych którzy wybrali opcje 2
no ale wydanie gry to strasznie dużo pracy
|
Cz, 22 paź 2009, 12:57 |
|
|
RESTART
Bywalec Nory
Dołączył(a): Śr, 26 sie 2009, 14:10 Posty: 84 Lokalizacja: z mózgu Einstein'a
|
_________________Online program do tworzenia skinów minecraft: kliknijkliknij
|
Pt, 23 paź 2009, 12:45 |
|
|
MarcinO
Bywalec Nory
|
A jak wam się podoba taki pomysł:
Gra jest podzielona na 3-4 epizody.
Każdy jest dostępny w wersji elektronicznej, ukazują się co 2-3 miesiące.
Po skończeniu ostatniego epizodu wydajemy te 3/4 epizody jako kolejną część przygód Reksia.
Ceny cena wszystkich epizodów ( zakupionych w wersji download ) == cenie gotowego produktu.
Ci którzy zakupili wszystkie epizody otrzymują pełną wersję ( płyta + pudełko ) gratis w momencie ukazania się płyty w sprzedaży.
|
So, 24 paź 2009, 19:03 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Wszystko jak być powinno. Ale widzę że wielu nie rozumie tego rozwiązania. A do tego ankieta jest źle sformułowana. A jeszcze bardziej do tego, jak ktoś powiedział, jeśli zastosujemy rozwiązanie 1 - tylko jedni będą zadowoleni, Jeśli opcję 2 - i wilk syty i owca cała.
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
So, 24 paź 2009, 19:08 |
|
|
Bartek
Norman
Dołączył(a): Cz, 22 lut 2007, 20:26 Posty: 268 Lokalizacja: Łodź
Naklejki: 0
|
Właśnie bot dobrze powiedział: wilk jest syty owca cała. Moim zdaniem temat powinien być zakniety i otworzony nowy temat z ankietą ale z dokładnym wytłumaczeniem.
_________________ A może by tak założyć zbiórkę na kickstarterze i ufundować szóstego Reksia w 2d? ...
|
So, 24 paź 2009, 19:53 |
|
|
Jacek22
Stawia Opór
Dołączył(a): Cz, 15 paź 2009, 16:57 Posty: 7 Lokalizacja: z Nienacka
|
Z grami od TellTale formuła epizodyczna naprawdę dobrze im wyszła.
Osobiście jestem właśnie za formą odcinkową, ale tylko jeśli na końcu każdego odcinka byłby pewnego rodzaju cliffhanger*. Uwielbiam takie rzeczy, w
Sam & Max i Tales of Monkey Island wychodziło to genialnie.
*cliffhanger - zakończenie polegające na nagłym zawieszeniu akcji i/lub nie do końca wyjaśnionymi losami bohaterów.
Ocena cliffhangerów w grach z Reksiem:
RiSK - całkiem ciekawe, grając to parę lat temu aż chciało się kupić kolejną część.
RiU - mroczne
RiCz - do chrzanu, źle to wykombinowali, żadnej nutki tajemnicy, zero spekulacji
RiWCz - 3 słowa - "... jeśli kiedykolwiek powstanie".
|
Śr, 28 paź 2009, 18:45 |
|
|
Reksio007
Roz-kreca się
Dołączył(a): Pn, 2 lis 2009, 22:00 Posty: 48 Lokalizacja: z podwórka ;)
|
Według mnie: opcja pierwsza :]
Cześć! Oto mój pierwszy post na tym forum
Ja osobiście uważam, że lepiej jednak byłoby zostać przy dłuższym czekaniu i dłuższej grze, ponieważ zawsze chyba mam większą radochę z bardzo długiej gry (kiedyś to kapitana nemo z powodu mumionków odpuściłem sobie chyba aż na pół roku, ale potem z pomocą mojego kumpla - też fana Reksia udało mi się je pokonać ;]), a nie żeby grać około pół godziny albo grę i czas grania rozszczepić na kilka mniejszych części Cena według mnie też wydaje się troszkę nieopłacalna (powiedzmy 20 zl i około 5 części jednej gry to wychodzi nam już 100 zł, a jedna gra z serii "Przygód Reksia" kosztuje około 40-60 zł)...
Ale to tylko moje zdanko Pozdrawiam!
|
Pn, 2 lis 2009, 22:45 |
|
|
klopki
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 3 sie 2009, 08:21 Posty: 102 Lokalizacja: z Zakopanego
|
Wszedłem na chwilę znowu na forum i nie jestem zadowolony....
Czemu"arturros"podpiera swoje(drętwe)wypowiedzi moim nickiem ?
Aż tak mnie znienawidziłeś za nic?
PS.4 8 15 16 23 42
_________________ Jeszcze tutaj wrócę!
|
Cz, 12 lis 2009, 20:07 |
|
|