|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 22:02
|
Przygody Reksia - Nowa Seria
Przygody Reksia - Nowa Seria
Autor |
Wiadomość |
Marcioch1998
Roz-kreca się
Dołączył(a): N, 8 lis 2009, 13:02 Posty: 42 Lokalizacja: z Gazety
|
Epizody lepsze
_________________Dwa dni temu woda w rzece opadła i nautilus utknoł w tym bajoże Zaglądajcie Mam Dużo fajnych filmów
|
Śr, 28 kwi 2010, 16:31 |
|
|
Frog98
Działacz Podziemia
Dołączył(a): Wt, 5 sty 2010, 18:57 Posty: 876 Lokalizacja: Z Nienacka
|
A ja tam nie wiem... dla mnie i epizody, i pełna gra mogłabybyć dobra...
|
Śr, 28 kwi 2010, 17:01 |
|
|
pietruszka11
Roz-kreca się
Dołączył(a): Cz, 25 cze 2009, 09:40 Posty: 42 Lokalizacja: z Warszawy
|
Jak dla mnie to cała gra naraz lepsza, ale ja się nie będę zabardzo wtrącał bo według mnie wszystko co robi AIDEM MEDIA jest dobrze.
|
Śr, 28 kwi 2010, 21:38 |
|
|
Dominik
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): So, 6 gru 2008, 12:33 Posty: 680 Lokalizacja: Bochotnica
|
Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby oczywiście wydawanie pełnych gier, a nie w kawałkach. Wolę się długo niecierpliwić .
_________________Lwów i Wilno na zawsze polskie! Zdobywca II miejsca w konkursie poetyckim, zorganizowanym na pięciolecie Forum Reksia. Piszę poprawnie po polsku"Myślałem i wymyśliłem bezmyślnik ~. Stawiać się go będzie przed zdaniem nie mającym sensu." - Tytus de Zoo
|
Cz, 29 kwi 2010, 10:50 |
|
|
Duchman
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 3 sty 2010, 11:25 Posty: 331 Lokalizacja: Z Bobroru
|
Bardzo dobrze powiedziane, nawet ortograficznie!
PS. Po co wyrzucać pieniądze do śmieci, na coś, co przejdzie się w pół godziny?!
_________________Witajcie!
Mniemam, że mniemanie zamniemuje mniemacza mniemającego.
Piszę poprawnie po polsku.
Magia rządzi, pamiętaj!
|
Pt, 30 kwi 2010, 05:12 |
|
|
kongrim
Roz-krecony
Dołączył(a): So, 27 lut 2010, 08:51 Posty: 173 Lokalizacja: z Forumowego opowiadania
|
Gra jest fajna , ale mysle że mogl ją trochę usprawnić .
|
Cz, 17 cze 2010, 14:31 |
|
|
harkokokonem
Norman
Dołączył(a): Pt, 7 maja 2010, 13:58 Posty: 273 Lokalizacja: z teleportera
|
Myślę, że powinno się zrobić tak:
Epizoty- wszystkie epizoty jednej gry, kosztują tyle samo co reszta części czyli np.
1 gra 30 zł
1 epizot- 10 zł + 2 epizot- 10 zł +3 epizot- 10 zł KONIEC GRY
Wszystko załatwione: epizoty, tylko że wszystkie epizoty tyle co gra!
_________________ Piszę poprawnie po polsku
MOJE FORUM
http://www.przygodo.fora.pl/
Zajerestruj się koniecznie!
|
Cz, 17 cze 2010, 15:24 |
|
|
bartosz2211
Norman
Dołączył(a): Wt, 23 mar 2010, 19:32 Posty: 243 Lokalizacja: Ziemia... tak mi się przynajmniej wydaje.
Naklejki: 0
|
Nie kupuję gier prostych. Czas czekania na grę nia ma dla mnie znaczenia. Zdecydowanie 1.
co za pomysł. Ja lubię trudne gry z Reksiem. Bez urazy z Kretesem również.
|
Cz, 17 cze 2010, 18:27 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Epizoty mogły by być ale zaznaczyłem opcje 2.Pełna gra była by lepsza.A nie ściskać z epizotami a ich będzie 4 czy 5.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
N, 20 cze 2010, 09:05 |
|
|
TenKtóryTakPotwornieMąci
Roz-kreca się
Dołączył(a): Śr, 23 cze 2010, 15:29 Posty: 11 Lokalizacja: Bystra/Bielsko-Biała
|
Innym rozwiązaniem mogłoby być tworzenie gry przez 2 podmioty czy też zespoły. wtedy grę można by podzielić tylko na 2 Epizody które mogłyby się ukazywać co 6 miesięcy. Prace można rozpocząć wspólnie a po np 3 miesiącach podzielić się na ekipę wykończeniową i testującą oraz tą która zajmie się w międzyczasie częścią drugą. Wynik Pełna gra w krótkim czasie. podobną technikę stosują chłopcy od NFS gdzie co roku mamy nową odsłonę świetnie dopracowanej gry na której to stworzenia potrzeba minimum 2 lata. Co rok na zmianę dostajemy dzieło raz z jednego a raz z drugiego oddziału EA.
Ale mimio wszystko decyzja należy do AIDEM to od nich zależy też czy takie rozwiązanie nie wpływałoby na zbytnie zwiększenie kosztów produkcji gry
|
So, 26 cze 2010, 12:40 |
|
|
ziomek44
Stawia Opór
|
Oczywiście opcja 1, gdyż:
*Zabawa w puzzle, gdzie wątek nie może być dostatecznie rozwinięty, bo koniec części jest już blisko,a ponadto, nim wyjdzie kolejna część zapomina się co było w poprzedniej (2-4 miesiące to jednak trochę czasu jest).
*Koszty- czy wy myślicie, że wydanie wszystkich "partów" będzie kosztowało tyle samo co 1 dużej gry? Zmartwię was, ale trzeba by było wyprodukować 4-5 razy więcej egzemplarzy gry niż zwykle, co ciągnie za sobą koszty (tłocznia, pudełka, transport, prowizja dla sklepu)
*Czekanie? Zawsze się na kolejne części gry czekało, i tragizmu nie było, zawsze się znajdowało jakieś inne zajęcie, a dopiero jak wyszła nowa gra to było och i ach jak to się okropnie męczyliśmy w oczekiwaniu. granie powstanie przez pstryknięcie palcem... Jak wam tak bardzo brakuje komentarzy Kretesa to zagrajcie w poprzednie części i się milej na sercu zrobi
Jak przypomni mi się coś jeszcze, to napiszę...
_________________ Daj Łupnia Piratom - Kupuj Legalne Oprogramowanie (o ile masz 2 stówy na wszystkie części) ^^
|
Cz, 8 lip 2010, 12:12 |
|
|
bot
Komiksowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 8 gru 2005, 18:55 Posty: 1193 Lokalizacja: Polska Inteligencja:-∞ Szybkość:0
Naklejki: 4
|
Część? Przecie wątek toczy się przez wszystkie epizody. Będzie to samo - tylko dostajesz grę w ciągu prac, a nie pod koniec. W sumie rok na 2-4 miesiące to dużo więcej, i raczej nie straciłem wątku z RIU po czekaniu na wydanie RIC. A poza tym, nie szkodzi przed zagraniem odświerzyć sobie Epizod poprzedni? Chyba ktoś nie czytał tematu. Czy utrzymanie serwera jest tak drogie? W sklepach nie będzie epizodów - tylko cała część. Epizody będą do pobrania ze strony Aidem.
Gdyby nie narzekanie i wyzywanie RIMS byłoby porządnie przetestowane.
Gdyby nie narzekanie mielibyśmy sloty w RIMS.
Gdyby nie narzekanie RIKN byłoby dużo dłuższe i może pobiłoby nawet RIC.
A po za tym, jak chcesz sobie poczekać - kup całość. Jak będą Epizody to i ci którzy chcieli Epizody będą usatysfakcjonowani, i ci którzy chcieli całość.
Bo podzielenie np. RIC czy RIKN na "party" nie zmieni przecie ani fabuły, ani treści, nie?
_________________Nobody expects the Spanish Inquisition! The One Who Disturbs So Terribly... Jeśli zobaczysz pomarańcz śmierci w swoim poście - strzeż się!
|
Cz, 8 lip 2010, 12:40 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
|
Dokładnie Bot
Na przykład kupisz licencje z kodem, a jak wyjdzie kolejny epizod wpisujesz kod na stronę i ściąga instalator kolejnego epizodu. Chociaż to było by nie bezpieczne np. ktoś by umieścił ten kod na pirackiej stronie i koniec. Ale nawet przed tym da się zabezpieczyć: kod działał by tylko raz.
Cz, 8 lip 2010, 12:48 |
|
|
klopki
Roz-krecony
Dołączył(a): Pn, 3 sie 2009, 08:21 Posty: 102 Lokalizacja: z Zakopanego
|
A co jakby gościowi który zainstalował tą grę nawalił komp?
Lepiej by było zrobić tak ,że (jeśli Reksio miałby być w częściach)kupuje się płytkę z epizodem pierwszym do której jest dołączany kod pasujący tylko i wyłącznie do tej płytki (do każdej płytki dołączany by był inny kod)dzięki czemu do pobrania epizodu następnego potrzebna by była płytka w napędzie i kod.
_________________ Jeszcze tutaj wrócę!
|
Cz, 15 lip 2010, 21:23 |
|
|
Stryj Mac
Mieszacz Zaprawy
Dołączył(a): Śr, 15 sie 2007, 13:43 Posty: 1426 Lokalizacja: Szczecin
Naklejki: 2
|
Macie rację. Warto się tutaj uczyć od np. Steama.
To by było po pierwsze nielogiczne i jednocześnie nieekonomiczne, bo oprócz normalnej sprzedaży całej gry trzeba by posłać do sklepów epizody..
_________________Stryj Mac jako Stryj Maćko [z wyeliminowanym polskim znakiem]. Moderuję kolorem niebieskim. Szukajcie a znajdziecie. Pozdrawiam. Piszę poprawnie po polsku.
|
Pt, 16 lip 2010, 09:05 |
|
|