|
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest So, 28 gru 2024, 22:34
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Ser Magedon?
No właśnie! Kto to taki? Czasami w grach z Reksiem można się natknąć na zwrot: NADCHODZI SER MAGEDON! Kim on jest i co robi, że tak się go boją?
|
N, 8 cze 2008, 18:31 |
|
|
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
He, he... Sermagedon to parodia Armagedonu! Np. Worms Armagedon! Myślę, że Armagedon to być może jakaś... Zemsta Bogów? Albo jakiś kataklizm... Tak sądzę.
_________________www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
|
N, 8 cze 2008, 18:33 |
|
|
Gość
|
Armagedon to apokalipsa, a tutaj masz dokładną definicję
"Armaged(d)on ostateczna, decydująca walka, bitwa między siłami dobra i zła; przen. wielka, krwawa, wyniszczająca obie strony wojna."
|
N, 8 cze 2008, 18:42 |
|
|
Rafał
Starszy Norman
Dołączył(a): N, 11 lis 2007, 15:50 Posty: 446 Lokalizacja: wiesz, że lubię makaron?
|
Właśnie o to mi chodziło! Dzięki. Myślę, że temat można zamknąć.
_________________www.rafal97.ownforum.org <--- moje forum! Zapraszam!
http://www.qbafoty.webpark.pl
Dawno, dawno temu, kiedy forum było jeszcze młode mój nick brzmiał: Rafi.
|
N, 8 cze 2008, 18:44 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
Naklejki: 3
|
Racja. Sermagedon to parodia Armagedonu. Przeróbka, tak jak Mata Hari na Kari Mate Hari...Jak Severus Snape na Serpentusa Snejka. Wszystko po to by było śmiesznie... Nie jest tak śmiesznie jak oglądasz parodie książki której nie czytałeś, bo nie wiesz co tam parodiują... Armagedon to koniec świata...w każdym razie ma kilka znaczeń...Dotyczą one kataklizmu... i oto cały Sermagedon...
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
Pn, 9 cze 2008, 18:45 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|