Teraz jest Pt, 1 lis 2024, 01:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Trochę rozjaśniam, o co chodzi z cziterską częścią. 
Autor Wiadomość
Demon (nie do końca) zapomnianej przeszłości

Post Trochę rozjaśniam, o co chodzi z cziterską częścią.
No hejka, jełopy.
Żabba jak widać nic wam nie wyjaśnił. Po to więc jestem tu ja.
Nie, nie będę wam wyjaśniał, jak obsługiwać taki pojazd wyścigowy. Sami je budujecie, więc sami powinniście wiedzieć najlepiej.
Rzecz w tym, że nie jesteście w tym oczywiście zbyt dobrzy. Szczerze: czy któryś z was kiedykolwiek prowadził coś podobnego? (Nie, w Mario Kart się nie liczy. Ani w Need for Speedzie. W CMR też nie.)
No właśnie. Trzeba więc zwiększyć nieco wasze szanse. Najprostszą metodą byłaby pułapka na trasie, ale... takie trudno byłoby uniknąć. Jest jednak coś, o czym nie wiecie.
Zasadniczo sprawa wygląda prosto: do ostatniej chwili kształt torów ma być niespodzianką dla wszystkich uczestników... ale nie będzie, albowiem udało mi się włamać do głównego komputera pałacu. Jełop nie umie nawet wymyślić porządnego hasła.
Mam, krótko mówiąc, dostęp do map torów. Wiem, że każdy wielokrotnie się rozwidla. I w tych rozwidleniach najbezpieczniej będzie rozstawiać pułapki.
Ale o co chodzi z tymi pułapkami?
Zależnie od rodzaju i wagi wyścigu, musicie zrobić od 3 do 7 okrążeń. Za każdym razem i wy, i inni uczestnicy, musicie wybrać jedną ze ścieżek w każdym rozwidleniu. I w rzeczonej ścieżce może wówczas zrzucić pułapkę... ale taką trzeba zaprojektować. Każda takowa spowolni nieco każdy wrogi pojazd, który w nią wjedzie. I wasz też, więc uważajcie.
Pułapki dzielimy na 3 typy ze względu na wytrzymałość: słabe rozpadną się po jednym uderzeniu,
średnie wytrzymają dwa, mocne - trzy. Oczywiście mocniejsze pułapki są też bardziej widoczne,
więc nie możecie ryzykować - w jednym wyścigu pozwolę wam zrzucić najwyżej 1 mocną i 3 średnie pułapki. Słabymi możecie walić ile wlezie.
Podsumowując - piszecie mi poprzez PW, którą trasę wybieracie w każdym okrążeniu na każdym rozwidleniu oraz gdzie zrzucacie jaką pułapkę, wraz z jej projektem. W im więcej wpadniecie pułapek - tym niżej spadniecie w rankingu. Oczywiście jako pierwsza dojedzie osoba, która ominie ich najwięcej. No i w 1 okrążeniu jedziecie mniej więcej równo, więc dla bezpieczeństwa zrzucone tu pułapki aktywują się dopiero w drugim - ale w późniejszych okrążeniach już to nie obowiązuje, pułapki aktywują się natychmiast.
Mapę każdego wyścigu wyślę wam z 4-dniowym wyprzedzeniem, by dać wam czas na przygotowanie pułapek.

Pt, 14 lip 2017, 20:35
Zgłoś post
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ]