|
|
Teraz jest N, 26 sty 2025, 12:12
|
Autor |
Wiadomość |
Kan Guru
Najwspanialszy Guru
Naklejki: 0
|
Re: Zapisy i rozgrywka.
Czas więc naWIELKI FINAŁ.Punkty zdobyte w poprzednich rundach przestają mieć znaczenie. Liczy się to tylko, co zrobicie w tej. Do wyboru macie 6 utworów, musicie wybrać i napisać teksty do trzech. Tematyka dowolna. Panuje zasada "kto pierwszy, ten lepszy". Macie dwa tygodnie. Oto utwory: 1. https://www.youtube.com/watch?v=f_ToAOA ... razorbulan 2. https://www.youtube.com/watch?v=YCHIiRU ... razorbulan 3. https://www.youtube.com/watch?v=OviT6hO ... razorbulan 4. https://www.youtube.com/watch?v=Z15tI2w ... razorbulan 5. https://www.youtube.com/watch?v=45gmbhK ... razorbulan 6. https://www.youtube.com/watch?v=eV4b-yH ... razorbulan
Można już zacząć zaklepywać.
|
Wt, 29 sie 2017, 17:37 |
|
|
Kan Guru
Najwspanialszy Guru
|
Termin przesunięty do niedzieli 17 września, godzina 20:00, na prośbę Dawida.
|
Pn, 11 wrz 2017, 18:02 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Każdy inaczej.
pojedynek Temat: Drób Chaosu
LEGENDA //Tekst recytowany w trakcie tekstu śpiewanego smyczek_____|flet?___|dzwony_|tuba (partie równoległe)
Już tu pędzi,__|Drób! Już się zbliża._|Drób! Już tu pędzi,__|Kiedy nagle... Już się zbliża. Już tu pędzi,__|Drób! Już się zbliża._|Drób! Już tu pędzi, Już się zbliża. (0:06) Już tu pędzi,_________|Kreśl Już się zbliża.________|czar! Już tu pędzi,_________|Naraz! Już się zbliża. Już tu pędzi,_________|Kreśl Już się zbliża.________|czar! Już tu pędzi, Już się zbliża. (0:13) Już tu pędzi,_______________|Pta- Już się zbliża.______________|szyska Już tu pędzi,_______________|złe Już się zbliża.______________|świat pokryły Już tu pędzi,_______________|O- Już się zbliża.______________|deślij Już tu pędzi,_______________|je, Już się zbliża.______________|skąd przybyły! (0:19) Już tu pędzi,__|Drób! Już się zbliża._|Drób! Już tu pędzi,__|Świat... Już się zbliża. Już tu pędzi,__|Drób! Już się zbliża._|Drób! Już tu pędzi,__|//Reksiu, ocknij się! Już się zbliża.
______________________________________________________________________________________________________________
mu Temat: skarb
LEGENDA: Tekst mówiony (w 4. strofie trza przyspieszyć)
(0:19) Stoi gdzieś w skale wielki kogut i patrzy w przyjaciela oczy, a pomiędzy nimi leży przejście, które... Czy kiedykolwiek ktoś przekro-oczy?
(0:39) Kapitan Nemo, dla przyjaciół Dzióbek, (0:41) Ale gdyby ci chociaż istnieli... (0:44) Wpatrując się w bezkresny ocean życia, (0:46) Szukam skarbu, nie bacząc na sztormy, ale i na innych. (0:49) Czy jest jeszcze dla mnie nadzieja (0:51) Na zawinięcie do portu życia, (0:53) Gdy dotąd tylko paliłem za sobą (0:56) Wszystkie mosty, jeden po drugim?
(0:58) Jakiś kret nawołuje mnie, gdyż ucieka czas. Jakiś pies żegna mnie niczym stary druh i brat. Mówią, że to ich drogi kres, odnaleźli skarb Tutaj, w Mu, tu, gdzie nie ma nic, tu gdzie złota brak.
(1:18) Konstrukcja zniszczona, podtrzymanie życia też. (1:20) Zapasów brak, zasilania brak, skarbów brak, ale czy na pewno? (1:23) Źle na to wszystko patrzyłem? Całe życie szukałem nie tego skarbu? (1:25) Nikt nigdy nie nazwał mnie przyjacielem... Coś się zmieniło... (1:27) Czy nie szaleńcem jest ten, kto robi wciąż to samo, oczekując innych rezultatów? (1:30) Pora spróbować czegoś nowego, rozwinąć żagle dotychczas podwodnej łodzi. (1:32) Żegnajcie przyjaciele... I nie tylko wy, tak się zastanawiam... (1:35) Czy można zwielokrotnić swój skarb, ofiarowując go komuś innemu?
(1:37) Gdzieś ponad morzem kret niewielki w przyjaciół gronie czuje szczęście, bo przed chwilą stracił już nadzieję, teraz skarb swój podziwiać może dogłębnie.
(1:57) Mimo że sam zostałem tu, sam nie czuję się. Ze mną są, czuję dokładnie, tamten kret i pies. Już to wiem - to mój nowy skarb, więcej znaleźć chcę, Ruszam więc, nie zwlekając już, w mój ostatni rejs.
______________________________________________________________________________________________________________
intro Temat: Kraina Czarów
LEGENDA: tuba_________________|smyczek (serio nie chce mi się określać dokładnie; jw. partie paralelne)
Czas przedstawić nową psią przygodę. W tym odcinku Czarów to Kraina. Reksio zniknął, Kretes szuka brata. Kogut kreta w szelki swe zapina.
Album, księga__________|Przyjaźń (x4) wielce tajemnicza,_______|Magia (x4) pokazuje______________|Podróż (x4) bohaterów dzieje:_______|Chaos (x4) ich podróże____________|Chciwość (x4) w świecie czarodziejów,__|Podróż (x4) gdzie zaległo___________|Groza (x4) mrocznych cieni wiele.___|Władza (x4)
Kto za zło to całe odpowiada? Czyja żądza Krainę rozstraja? Czemu Magix w przepaść runął prawie? Kto tak mąci, za nic innych mając?
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
N, 17 wrz 2017, 18:19 |
|
|
Kan Guru
Najwspanialszy Guru
|
Doktor ...Chłopie, lecz się na kręgosłup. Na głowę może już być za późno.
Intro Tekst: 3/5 Struktura: 3/5 Rytmika: 4/5 Ogółem: 10/15
Ma to jakiś sens w przeciwieństwie do pozostałych dwóch, jednak... o czym to właściwie opowiada? Bo tak... trochę trudno tu dostrzec jakieś głębsze znaczenie.
Paryż Tekst: 1/5 Struktura: 2/5 Rytmika: 4/5 Ogółem: 7/15
Zaczynamy wgłębiać się w psychodelię. Ten tekst jest... uch... ummm... no właśnie. Nawet ja nie znajduję słów.
Tunel Tekst: -2/5 Struktura: 4/5 Rytmika: 5/5 Ogółem: 7/15
Można wiedzieć, jakich ziół użyłeś do wprowadzenia się w stan nirvany, w którym wyraźnie pisany był ten utwór?
OSTATECZNY WYNIK: 24/45
Dawid6 Wyjątkowo się postarałeś. Jestem zaskoczony.
Mu Tekst: 5/5 Struktura: 4/5 Rytmika: 4/5 Ogółem: 13/15
Podoba mi się tu tekst, wprowadzenie cytatów wielkich filozofów, a także samego Kapitana.
Pojedynek Tekst: 1/5 Struktura: 5/5 Rytmika: 5/5 Ogółem: 11/15
Tu z kolei tekst jest dosyć kiepski, całość ratuje jednak forma, sposób, w jaki dopasowano go do muzyki.
Intro Tekst: 3/5 Struktura: 5/5 Rytmika: 4/5 Ogółem: 12/15
Tekst mógłby być lepszy, natomiast bardzo podoba mi się pomysł równoległych partii.
OSTATECZNY WYNIK: 36/45
Ostatecznie Canto Anima wygrywa...
Dziękuję wszystkim... ... ...uczestnikom. Jeżeli można to tak nazwać.
|
Wt, 19 wrz 2017, 17:06 |
|
|