|
|
Teraz jest N, 12 sty 2025, 23:38
|
Autor |
Wiadomość |
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Re: Przecieki z produkcji...
Nie no ten trailer to po prostu cos wspaniałego.Kretes przebijający ścianę czy tam drzwi.Ale maszyna też super i Ctuluhulu (wiecie kto ta ośmiornica).Ale no ci co mają iOS i Androida sie cieszą bo jest marzeci mogą nie długo grać.Szkoda, ja będe musiał czekać bo mam tylko komputer.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
So, 2 mar 2013, 15:40 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Ładnie zrobiony trailer, bardzo podoba mi się początek (jak kiwa głową ). Zaciekawiło mnie też to, że filmik przypomina trochę jakąś PlayStation'ówkę (tak, wiem, że nie będzie, ale mi przypomina). Statek z Ctuluhulu - lodzio miodzio. Oby gra też była. Życzę powodzenia twórcom
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
So, 2 mar 2013, 15:53 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
Pamiętajcie tylko "NIE CHWAL DNIA PRZED ZACHODEM SŁOŃCA"
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
So, 2 mar 2013, 16:45 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
Zwiastun świetny mam tylko jedno pytanie: czy premiera będzie obejmowała tylko wersję anglojęzyczną, czy również polską? A i ile będzie kosztował pierwszy epizod?
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
So, 2 mar 2013, 17:19 |
|
|
Przybysz
Lider Podziemia
Dołączył(a): Śr, 25 lip 2007, 09:23 Posty: 1418 Lokalizacja: z Kurakis
|
Dobrze, że to COS, a nie Reksio... Widzę ten trailer i nie zachęca mnie, nie wprowadza tajemniczej atmosfery, nie intryguje mnie żaden sekret. To coś podobne do Kretesa wzbudza tylko moje zażenowanie. W dodatku trailer właściwie nic nie pokazuje i nie wygląda to jak wprowadzenie do wielkiej przygody. Przykro mi, ale właściwie to mnie zniechęca. Nie kupię gry, abstrahując od tego, że nie miałbym na czym grać, bo ani iPada nie zamierzam kupić, ani nie mam nic z Androidem. Muzyka wcale nie powala, jest tak właściwie pseudo budująca napięcie. Nic szczególnego, i sprawia wrażenie jakby producent chciał zaserwować swoim klientom popkulturalną papkę, i wie że ten klient to kupi mimo iż wszystko to jest robione na jedno kopyto, bez oryginalnego pomysłu.
Dobra muzyka i fajna przygodówka: zagrajcie w Książę i Tchórz. Polska świetna gra przygodowa z '97 roku. Nie było wtedy takich możliwości technicznych jak teraz, one wcale nie przeszkadzają, stwarzają ogromne możliwości, ale producenci myślą, że tworzą lepsze gry niż tamte, nie mają pomysłów i chcą przykryć to dobrą grafiką. Czekam na coś innego. I współczuję dawnemu Reksiowi i Kretesowi.
_________________ "Więcej szczęścia jest w dawaniu aniżeli w braniu" - Jezus z Nazaretu
|
So, 2 mar 2013, 22:12 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
No bez przesady... Miasto SeKretów nie miało tego błysku co 6 gier z pierwszej serii (TTW nie zaliczam) ale z drugiej strony miało wielką dawkę fajnych tekstów ze strony Kretesa, a zagadki były równie błyskotliwe co w pozostałych częściach. Ja wierzę w AidemMedia i wiem, że ten czas, który poświęcili na tworzenie COS2 nie pójdzie na marne, a jeśli chodzi o zwiastun, on przecież nie może mieć wielu informacji na temat nowej produkcji. Już możesz znaleźć pewne tajemnice np. Wkroczenie Kretesa do Nowego PocoPane, Sterowiec, ucieczkę z nieznanych lokacji i tajemniczego potwora. Jak to wszystko może się stać, tego dowiemy sięw marcu. A co do grafiki, to albo mi się zdaje, albo AidemMedia opanowała nowy silnik graficzny. Szczególnie powaliły mnie (dosłownie) błyskawice
|
N, 3 mar 2013, 16:30 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
|
Bo 90% scenariusza do CoS napisał pan Hrynkiewicz, w przeciwieństwie do CoS2, z którym nie ma nic wspólnego. BTW. ten potwór to robal którego Kretes będzie przyzywał
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Pn, 4 mar 2013, 17:10 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Jak to nie ma nic wspólnego.No nie wierze to kto pisze ten scenariusz.Amerykanie?
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
Pn, 4 mar 2013, 17:19 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
Dołączył(a): Pn, 21 wrz 2009, 14:15 Posty: 848 Lokalizacja: Siubidu Inteligencja: 0
|
Jest ktoś w AM co odpowiada za cały kształt scenariusza, ale pomysłodawców jest dużo i żadnym z nich nie jest pan Krzysztof.
_________________ E̶̞͕̫͍͈̻̮͘͘͝r̛͢͜҉̝̗̭̲̠̳̣͎̟̱ͅa̴̵̡̱̯̭̰̱̟͖̻̰̞̦͍̘͢ ͉͉̠͇͓̝̙͉͈̀̕T̨͢͟҉̯̦̪̟͈̦̳̲̯̯̺̫͍͇̯͇r̡̢̛̮̗͙̯͈̭̜͍̰̟̤͙̟͓͓̞̞͖̹͟á҉̻̠̻͇̹̙̪̣̖̱̜̹͍͎̺̗̭̕͢ͅk̸͟҉̺̦͈̘̲̥̭̠̲̮͎̮͖̜̭̗͟t͏̠̻̦͔̳͇̞͔͙̰̗̬̫̤͎͉͍ͅó̭̺͎̜̫̘͓͈̤̦̝̟̘̯̞́r̡̥̹̰̪̝͕̟̬̲͟͞ą͎̞̮̳̘̲̩͇̲̲̜̜̲̥ ̲͖̠͇̲̗͙̤͓̯̝̭͙͡ǹ̢͍̖̥̪̳a̵̙̣̱͈̯̦̣̙̻̗̪̣͎̕͘d̴̸̨͓̭͕̙̹͍̮̦͝c̵̡̤̺̹̯̲̻͈̟̱̰̬i̡̧͢͠҉̟̝̟̹̦̩̪̱̺͕̺̹͚͙̫͔ą̫̘͍͖̣̳̪̞̤̤̱͔͘͜͡g̶̛̯̣̺ͅà҉̨͖̩͇̻͙̜͈̻̰͉͕̼͖̗͎͝
|
Pn, 4 mar 2013, 17:39 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
Jeśli Pan Krzysztof nie będzie pisał scenariusza, zapowiada się kaszanka Miejmy nadzieję, że chociaż głosy będą takie same, bo jakoś nie wyobrażam sobie kogoś innego w roli Kretesa. Mam również nadzieję, że nie zrobią z Reksia i Kretesa bohaterów amerykańskich, bo to chyba najgorsze co można zrobić. Wystarczy pomyśleć o samym Reksiu: Ogromna ikona dzieciństwa wielu Polaków i nie chciałbym, aby przyszłe polskie pokolenia pamiętały Reksia, jako drugoplanowego bohatera City of Secrets.
|
Pn, 4 mar 2013, 23:24 |
|
|
Matek
Pod-ziemniak
Naklejki: 10
|
Gdy by głosy były inne to bym się chyba zabił. Miasto SeKretów lepiej wyglądało by w 2D.
|
Wt, 5 mar 2013, 11:08 |
|
|
Traktor
Cesarz Śmietnika
|
głosy będą te same
|
Wt, 5 mar 2013, 11:20 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
|
Źle się dzieje z AIDEM to prawda grafika 3d niszczy pomysł serii. Nie ma sensu na nazwę w której jest Reksio, to tak jakby ubrać piłkarza w hrabię, ŻENADA.
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
N, 17 mar 2013, 00:30 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
No ale jak to mówią, pożyjemy, zobaczymy. Może zastępca Pana Hrynkiewicza będzie także bardzo dobry. A i jeśli chodzi o podział na epizody, to może ktoś wie, czy to będzie jak w CoS, czy może podobnie jak w grach od TellTale Games, tzn. Jeden ciągły wątek przez wszystkie epizody, a mają wyznaczone rozpoczęcia i CDN.
|
N, 17 mar 2013, 13:50 |
|
|
Kacper98
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Pn, 15 lut 2010, 19:53 Posty: 1778 Lokalizacja: Druga strona lustra
Naklejki: 6
|
Aidem Media napisała ( http://www.facebook.com/aidemmediaentertainment) że pierwszy epizod Miasta Sekretów 2 pojawi się jednak w Kwietniu. Dla nich to chyba nic( oni nie wiedzieli CHYBA że MS 2 ma wyjść w Marcu) a dla nas chyba nie było to jakimś zaskoczeniem( można było się tego spodziewać). To tyle z wieści. Mnie jedynie drażni dalej ta wersja na PC.
_________________Tym kolorem oczyszczam forum ze spamu.
|
Wt, 2 kwi 2013, 09:10 |
|
|