|
|
Teraz jest Cz, 26 gru 2024, 05:54
|
Autor |
Wiadomość |
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
|
Parodie, Aluzje...
Temat podany przez Dawida. A zatem piszemy tu parodię, aluzje itp. Zacznę: Geret-Geralt Kim-władcy Korei
|
Pt, 3 maja 2013, 13:53 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
Naklejki: 7
|
Re: Parodie, Aluzje...
Dzięki @topic: Justin Beaver - Justin Bieber (Ble) strój Kretesa - nawiązuje do Indiany Jones'a oraz doktora Jones'a z RiKN Hamster Collider - Wielki Zderzacz Hadronów (LHC), w tym wypadku chomików
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pt, 3 maja 2013, 15:58 |
|
|
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
|
Och Dawid, co my byśmy bez ciebie zrobili iMole - iPhone, iPad, iPod (sprzęty Apple) Crystal park- jest widoczny na tym z djęciu, Kretes wspominał w Miasto Sekretów 1 o parku kryształó. Takie miłe nawiązanie
Pt, 3 maja 2013, 16:47 |
|
|
Z. Art
Żaba
Dołączył(a): Pt, 23 kwi 2010, 17:40 Posty: 1641 Lokalizacja: student
Naklejki: 5
|
Właściwie, to "łon" nazywał się Kim Rat Il (ten ostatni wyraz to il). Czyli parodia imienia Kim Dzong Ila, którego ojcem był Kim Ir Sen, a synem Kim Dzong Un. Reasumując, Kim Rat Il parodiuje poprzedniego koreańskopółnocnego (:D) dyktatora.
_________________ – Dostojewski umarł – powiedziała obywatelka, ale jakoś niezbyt pewnie. – Protestuję! – gorąco zawołał Behemot. – Dostojewski jest nieśmiertelny!
Mistrz i Małgorzata <3
Moderuję na pąsowo bo mogę.
|
So, 4 maja 2013, 12:28 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
Naklejki: 17
|
Herr Spitzel - za czasów II wojny światowej w Niemczech było dużo Szpiclów czyli tych, którzy kapowali i sprzedawali innych ludzi.
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
N, 5 maja 2013, 13:16 |
|
|
Dawid6
Bezpieczeństwo Forum
Dołączył(a): So, 7 lis 2009, 14:12 Posty: 2174 Lokalizacja: Koło komputera xD
|
Zapewne Mr Ctuluhulu wiąże się jakoś z Davy'm Jonesem... Jest między nimi kilka powiązań, m.in. charakterystyczny wygląd twarzy (czyt.: macki).
_________________Przejrzyj moje okołoreksiowe projekty na GitHubie!Pozdrawiam wielu nieaktywnych użytkowników, wszystkich wciąż wchodzących oraz Playboiia, bo zawsze się żali, że go nie ma w moim podpisie. III miejsce w konkursie halloweenowym 2011, I miejsce w konkursie rocznicowym 2015Tym kolorem moderuję.
|
Pn, 6 maja 2013, 21:05 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
Dołączył(a): Cz, 22 lis 2007, 20:28 Posty: 316 Lokalizacja: Londyn
Naklejki: 3
|
A że podobny jest do Ośmiornicy, również do Jones'a, co prowadzi do Ctuluhulu
_________________ Avatar został wykonany przeze mnie.
|
Pn, 6 maja 2013, 22:29 |
|
|
Lobon
Bardzo Stary Norman
Dołączył(a): Cz, 10 lut 2011, 17:28 Posty: 694 Lokalizacja: PODWÓRKO REKSIA
Naklejki: 0
|
COS2 nie ma aż tak dużo aluzji i humoru jaki lubimy ale jednego możemy się spodziewać-będzie tego tyle co słów w Panu Tadeuszu Mickiewicza .
_________________Dawniej "lobon",teraz "Lobon"! 7 miejsce w Zgoda i Niezgoda II. KIEROWNIK LITERACKI III ODDZIAŁU GWARDI REKSIA.Vamos!Na zawsze!
|
Wt, 7 maja 2013, 21:04 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
Dołączył(a): Wt, 24 lip 2012, 11:47 Posty: 2434 Lokalizacja: Poznań, Rzeczpospolita Polska
|
Słyszałem, że będą parodie Solidarności. Na jednej stronie to pisało (chyba opis gry).
_________________Co ja będę się rozpisywał, zapraszam: "Reksio i Kretes: "Skarb Umuritu" [KOMIKS] - czyli, dlaczego Kretes zasłania dymkiem innych kolegów oraz gdzie znajduje się skarb Umuritu. Ten kolor należy do Administratora dbającego o czystość i walczącego ze złem. Lepiej zacznij się zastanawiać nad sobą, kiedy ujrzysz ten kolor w swoim poście
|
N, 12 maja 2013, 18:21 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
Ja znalazłem jeszcze iMole, co jest parodią produktów apple, oraz te dziwne schodki w gameplay'u, które przypominają pada do gier.
|
Pn, 13 maja 2013, 16:47 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Nowe parodię:
Solidarny Związek Zawodowy Kretów - Solidarność
Strój strażników Pałacu - Strój angielskich strażników.
|
Cz, 6 cze 2013, 12:54 |
|
|
Jimmi Strona
Forumowy Artysta
|
|
Cz, 6 cze 2013, 13:21 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
Coś podobnego był w 1 na Androida. Tyle, że te istoty występowały jako rodzia burmistrza . Kolejna parodia: Mole-Pedia - Wikipedia
|
Pt, 7 cze 2013, 06:31 |
|
|
Autor8
Lord Protektor
|
@odkopik Tablica koło naszego kochanego Cthulu zawiera autoreklamy gier AM, konkretniej Freak Files i innej. W ostatnim pomieszczeniu w I epizodzie jest wzmianka o żelaznym tronie króla, o który "toczyły się jakieś gry". To aluzja do Gry o Tron.
|
N, 11 maja 2014, 18:06 |
|
|
Kretes102
Poznaniak Nieszczelny
|
Ja znalazłem parę parodii: 1. Na łóżku Kretesa, leży książka, na której widnieje napis: "Molelier" - jest to parodia słynnego pisarza Moliera. 2. Obok szafy leży pudełko z płytą "Metamoleica" - parodia to zespołu Metallica. 3. Na mapie Pokopane są dwie reklamy: samochodu marki Molewagen oraz reklamy kawy Nocafe - parodia Wolksvagena oraz kawy Nescafe. Jak na razie to tyle.
|
Cz, 17 lip 2014, 19:23 |
|
|