Oglądałem dużo, może nawet wszystkie odcinki. Bardzo fajna "bajka". Bajka właściwie to taka nie jest, bo od 7 lat Mi się podoba, szczególnie odcinek pierwszy "Misja Świąteczna" i wiele innych, np. Pingwin, który mnie kochał itp...
Pn, 18 lis 2013, 08:24
Autor8
Lord Protektor
Naklejki: 100
Re: Pingwiny z Madagaskaru
Spoko animacja, trochę go oglądałem. Ale lepszy by był serial o samym Królu Julianie, on sam jest lepszy od innych miliony razy.
Coś mi mówi, że istnieje już podobny temat, ale no odpowiem w tym. Bardzo dobra animacja, można się uśmiać i dobrze bawić. Chętnie oglądam każdy odcinek.
Spoiler:
Nie sądziłem, że szef ma w sobie taki brutalny seksapil. - Mój ulubiony cytat Kowalskiego.
Wt, 19 lis 2013, 18:08
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
No bajka ciekawa... o ile nie musisz miliard razy oglądać tego samego odcinka... Mój młodszy brat ma manię na punkcie pingwinów, codziennie cytuje Juliana no i wiele razy ogląda te same odcinki. To jest nie do zniesienia...
Ale generalnie sam pomysł bajki jest spoko, ciekawe postacie małpujące wiele sytuacji codziennego życia. Dużo lepsze niż sam Madagaskar.
Powiem tak: czasem mam wrażenie, że nauka jest tam lekceważona, ale poza tym to fajna bajka oczywiście najlepszy jest król Julian. Jego teksty wszystko rozwalają. Obejrzałem chyba wszystkie odcinki, więc trochę już mi się znudziły. Wygląda całkiem nieźle. Podobnie jak AdamMag uważam, że jest to lepsze niż Madagaskar. Mój ulubiony pingwin to chyba Rico. I jeszcze jedno: widać, że słodkorożce to coś podobnego do MLP, ale widać, że jest to antyreklama. Z jednej strony to dobrze, bo nawet, gdybym oglądał MLP, to łatwo by było wmieszać się w tłum podkreślając rzeczy, które zniechęcają do oglądania MLP. Źle dlatego, że ryzyko złej reputacji jest większe.
_________________ Mu matku! Pozdrawiam was wszystkich, ludziki dobrej woli! Mój avatar został przygotowany przez MRX-a, za co serdecznie mu dziękuję.
N, 24 lis 2013, 16:42
AdamMag
Mag bezczelny
Dołączył(a): Śr, 2 gru 2009, 17:21 Posty: 1196 Lokalizacja: Cały świat
Naklejki: 7
Rzeczywiście, nauka w serialu jest naciągana i ogranicza się jedynie do wymyślania bardzo mądrze brzmiących słów. Nie przypominam sobie, żeby Kowalski kiedykolwiek zrobił lub powiedział cokolwiek, co będzie zgodne z prawami wszechświata. Wśród kolegów mojego młodszego brata ta bajka jest na tak zwanym "topie" , gadają o niej, grają w gry na podstawie niej itp. Sam jednak nwm czym oni się tak ekscytują, w sumie to nie rozumiem większości rzeczy którymi się oni interesują, ale to nie mój problem Jeżeli chodzi o parodiowanie MLP w serialu, to polecam wam odcinki "Operacja: Jednorożec apokalipsy" i "Gracja na lodzie" (głównie o broniaczach hehe).
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości